coś pysznego do kawy :) przygotowanie nikomu nie powinno sprawić kłopotu, za to efekt końcowy sprawi mnóstwo radości z jedzenia! Składniki: 1 duży blat ciasta francuskiego 750 g mascarpone 2 wafelki Lusette nugatowe 2 wafelki Lusette cappuccino 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1 łyżka cukru + kakao lub kawa zbożowa i czekoladowe płatki do obsypania Sposób przygotowania: Blaty: Ciasto
Kolorowy PrzepisownikCiasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka Malinowy 3 bit Przekładańce: Poniżej znajdziecie tylko kilka moich propozycji pysznych warstwowych ciast(...)Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Ciasto św Jakuba Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Marysieńka Brzoskwiniowa polana Cytrynka Orzechowiec
Cynamonowe szczęścieCoś dla fanów bardzo słodkich słodkości ;D Składniki Biszkopt Jajko 6 jajek Cukier 150g Mąka pszenna tortowa 120g Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 3/4 płaskiej
Kulinarne Przebojemleko, olej, cukier i wymieszać. Następnie dodajemy przesiane kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sodę, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy kawę cappuccino i kawę rozpuszczalną oraz ekstrakt waniliowy, mieszamy. Ciasto rozdzielany pomiędzy 12 papilotek i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 170 stopni. Źródło inspiracji MojeWypieki
Krakowskie smaki Aniserka mascarpone sprawdza się zawsze, a jeśli połączymy ten smak ze świeżym biszkoptem, cappuccino i kapiącą czekoladą – dobre wrażenie zostanie na długo! BISZKOPT Szykujemy biszkopt dzień wcześniej. Ja zrobiłam mały tort na 8 porcji, w tortownicy o średnicy 18cm, do przekrojenia na trzy blaty. Ciasto szykujemy wcześniej po to, żeby dobrze się kroiło. Dokładny opis jak naszykować biszkopt znajdziecie(...)zacznie puszczać wodę i będziecie mogli ją co najwyżej rozsmarować na chlebie. Do ubitej śmietany dodajemy cukier puder, cappuccino w proszku i serek mascarpone. Całość jeszcze chwilę miksujemy – tylko do połączenia! SKŁADANIE Na kartonowym podkładzie lub na paterze rozkładamy dolne piętro ciasta. Nasączamy biszkopt delikatnie (albo i wcale, według gustu) – mieszanką mocnej esencji herbacianej, cukru i rumu lub koniaku
Karo in the Kitchenpieczenia. Piec przez około 40-45minut. Niższa forma szybciej,wyższa dłużej,generalnie do suchego patyczka lukier, w misce wymieszać cukier puder z masłem ,capuccino i jogurtem na jednolita paste. Rozprowadzić na schłodzone ciasto. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important
mojej kuchnipieczenia. Piec przez około 40-60 minut. Niższa forma szybciej,wyższa dłużej,generalnie do suchego patyczka lukier, w misce wymieszać cukier puder z masłem ,capuccino i jogurtem na jednolita paste. Rozprowadzić na schłodzone ciasto
w mojej kuchnipomarańczy garść rodzynek 10 posiekanych orzechów włoskich 1 czubata łyżka cappuccino 1 łyżeczka cynamonu (albo przyprawy do piernika) Polewa: 1 gorzka czekolada 50 ml mleka 2 łyżki miodu 4 łyżki cukru 3 łyżki masłą 50 ml rumu 1 cała pomarańcza 1 opakowanie posypki z orzechów laskowych Ciasto:Banany obrać, rozgnieść w misce widelcem albo rozrobić w blenderze z odrobiną(...)olejek waniliowy. W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki: mąka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, soda, orzechy, cynamon, kakao cappuccino, rodzynki, skórka otarta z pomarańczy. Następnie zawartość obu misek połączyć ze sobą - mieszając łyżką. Ciasto piec w formie do keksówki wyłożoną papierem do pieczenia w piekarniku w 180 stopniach do 60 minut. Na bieżąco sprawdzać patyczkiem. Polewa
Bon Appetit Małgorzatycoś fantastycznego! Kropka nad I to wierzch obficie pokryty kawałkami czekolady, biszkoptami z kawą i dużą ilością kakao. Połączenie genialne! Ciasto jest delikatne i bardzo łatwe do zrobienia! Gwarantuję, że zakochacie się w tym smaku, a ciasto stanie się jednym z ulubionych! Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) * kawa ziarnista – 1 garstka * okrągłe biszkopty – 2 op * kokos(...)kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów. Posypujemy posiekaną czekoladą oraz dość sporą ilością kakao. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ). Smacznego! The post KOKOSOWE CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na SłodkoSernik cappuccino bez pieczenia to kolejny słodki deser, do którego przygotowania nie musicie włączać piekarnika. Jest to więc ciasto idealne podczas trwających upałów, podawane na zimno nie tylko Was schłodzi, ale i zaspokoi chęć na kawę lub coś słodkiego. Sernik powstał na bazie jogurtu i serka twarogowego, dzięki temu(...)zawiera dużo kalorii. Wierzch sernika zwieńcza ubita śmietanka, ale jest jej na tyle niedużo, że nie zwiększa znacznie kaloryczności poszczególnych kawałków ciasta, za to bardzo ładnie podkreśla kawowy kolor masy serowej oraz wizualnie tworzy tzw. piankę na cappuccino. Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą formę należy zwiększyć ilość składników. Sernik cappuccino bez pieczenia Składniki: masa serowa
Smakołyki Berenikiłyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 200 g masła 3-4 łyżki kawy cappuccino w proszku o smaku śmietankowym lub waniliowym Sposób(...)mleko i mieszać aż zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodać po łyżce zimny budyń i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać cappuccino w proszku i dokładnie razem zmiksować. 4. Przełożenie: pierwszy blat biszkoptu kakaowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - drugi blat biszkoptu kakaowego. Gotowe ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachzrobić zdjęć:) Ciasto jest niezwykle smaczne, wilgotne, a polewa jest naprawdę rewelacyjna. Zmodyfikowałam przepis, bo mam dość duże blaszki -25x30 cm i ciasto wychodziło według mnie za niskie. Dodałam od siebie też nasączenie z kawy cappuccino, aby biszkopt był bardziej wilgotny. I choć wymaga trochę więcej pracy polecam je szczególnie na rodzinne imprezy, bo efektownie wygląda i jest naprawdę(...)kawy cappuccino Biszkopt. Białka ubić na pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie nadal miksując dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i kakao. do masy z białek stopniowo dodawać po łyżce mąki z kakao i delikatnie mieszać już tylko szpatułką, aby piana nie opadła. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na papier. Piec
Krylowa Kuchniaopakowanie serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady masa ciemna: 2 śmietany 30% po 330 ml każda 2 łyżki żelatyny 7 łyżek cappucino karmelowego wierzch: 800 ml wody 3 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki kawy rozpuszczalnej creme Sposób wykonania: biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem(...)żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodać mascarpone. Do ubitej masy wsypać posiekaną gorzką czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na ciasto. masa ciemna: Śmietanę ubić z żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Do ubitej masy dodać cappucino. Delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na jasną masę. wierzch: Wodę zagotować z cukrem. Odstawić dodać kawę rozpuszczalną i żelatynę dokładnie wymieszać, wystudzić
Darcia w kuchniCIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie Gniazdka bezowe z herbatą matcha i owocami Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Strucla makowa na szybko – krucho
Karo in the Kitchenciasto ciemne, kakaowe, wybornie smakuje i wygląda. Składniki 6 jaj 1 szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 2 kopiaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa 2 budynie czekoladowe 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki kakao rozpuszczalnego 3/4 l wody Masa śmietankowa kubek śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 2 saszetki kawy cappuccino 2 łyżki(...)Żelatynę rozprowadzamy w zimnej wodzie (5 łyżek wody) do spęcznienia, następnie w gorącej kąpieli rozpuszczamy do stanu płynnego, studzimy, ubijamy śmietankę z kawą cappuccino i kakaem rozpuszczalnym dodajemy żelatynę, mieszamy, rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Robimy w miseczce kawę, biszkopty namaczamy w kawie i układamy na masie kawowej wciskając je lekko. Polewa: Czekoladę z masłem i mlekiem rozpuszczamy, mieszamy, studzimy
kgwjanczewo