Kolejny eksperyment sernikowy. Tym razem pomieszałem tiramisu z cappuccino i wyszło to przepyszne cudo. Powiem wam, że amaretto nigdy za wiele. Może do picia nie koniecznie przypada mi do gustu, choć swoim zapachem ogromnie kusi, to w cieście "malina"! No wymiata i już! Do kawki polecam. Do pracy polecam. Na śniadanie, obiad i kolację również. A na deser polecam większy(...)Arek Gie Składniki: 32 sztuki biszkoptów lady fingers 500 g sera z wiaderka 3/4 szklanki cukru 1 paczka cukru waniliowego 3 jajka 2 opakowania budyniu cappuccino (bez cukru 40g) 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki zimnego mleka 1 szklanka mleka w proszku 1 szczypta soli 200 ml amaretto 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 100 ml wrzątku
R'n'G Kitchenciasta długo by można wymieniać, ale warto tu wspomnieć o istotnym minusie, czyli fakcie, że ciasto zawiera alkohol, który może być utrudnieniem dla zmotoryzowanych. Niewykluczone, że zaraz po zjedzeniu ciasta alkomat może wykazać nam procenty. W takim przypadku pozostaje nam albo odczekać stosowny czas, albo też pojechać na badanie krwi. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek 1/2 szklanki cukru kryształu(...)suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Ostudzone ciasto przekroić na dwa placki. Nasączenie: W filiżance zaparzyć cappuccino, ostudzić i nasączyć bardzo lekko oba placki. Krem ajerkoniakowy: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem, dodać ajerkoniak i zmiksować do połączenia składników. Odstawić
Passions hobbies lifeNiedziela nie może się obyć bez ciasta, oczywiście bardziej wykwintnego niż w tygodniu. Dziś więc do kawy zajadamy się pysznym tortem na bazie biszkoptu cappuccino przełożonego musem czekoladowym. W środku jest jeszcze niespodzianka- ciasteczka typu delicje z musem czekoladowym a więc całość jest bardzo czekoladowa, lekka i nieprzesłodzona, więc można pozwolić sobie na większy kawałek. *tortownica 21 cm Składniki(...)kakao wisienki koktajlowe Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z cappuccino i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia u piec w 175*C około 40 minut, sprawdzając patyczkiem. Upieczone ciasto wystudzić a następnie podzielić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaswojego przepisu już sprawdzonego klik po upieczeniu ciasta jak ostygnie przeciąć ciasto na 2 części. składniki na masę do ciasta 1 cukier waniliowy 3 łyżki mąki zwykłej 1 budyń 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła 1/2 szklanki cappuccino -ja użyłam śmietankowy smak 5 żółtek przygotowanie Cukier, budyń, mąkę, 5 żółtek dajemy do jednego garnka i do przygotowanych(...)zrobiły grudki i nie przypaliło, kiedy powstaną pęcherzyki budyń gotowy i czekamy aż ostygnie. Masło ucieramy na puch dodajemy zimny budyń i cappuccino i masa gotowa. Teraz masę podzielić na 2 części. składanie: ciemne ciasto masa ciasto kokosowe masa ciemne ciasto Ciasto piekłam pierwszy raz więc tutaj moja uwaga jest taka, ciasto jest bardzo smaczne ale moim zdaniem za mało
Moje WyrobyAnanasowiec to pyszne ciasto bez pieczenia , które podbije serce każdego łasucha. Jest bardzo delikatne, aromatyczne i rozpływa się w ustach. Przepis na ciasto ananasowiec nie jest skomplikowany. To przepis sprawdzony, a ciasto przygotujesz w kilku łatwych krokach. Dodatkowo nie wymaga nawet użycia piekarnika! Ciasto z dodatkiem ananasa pięknie prezentuje się na stole i wyśmienicie smakuje. Możemy zaserwować go na dowolną(...)herbatniki. Całość wstawić do lodówki na ok. godzinę do lekkiego stężenia. Masa cappuccino: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Ciągle ubijając dodać cukier puder, a następnie wsypać proszek cappuccino. Pod koniec wlać żelatynę. Gotową masę wyłożyć na ciasto i ponownie całość wstawić na godzinę do lodówki. Galaretka: Sok z ananasa
Alle Dobre!coś pysznego do kawy :) przygotowanie nikomu nie powinno sprawić kłopotu, za to efekt końcowy sprawi mnóstwo radości z jedzenia! Składniki: 1 duży blat ciasta francuskiego 750 g mascarpone 2 wafelki Lusette nugatowe 2 wafelki Lusette cappuccino 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1 łyżka cukru + kakao lub kawa zbożowa i czekoladowe płatki do obsypania Sposób przygotowania: Blaty: Ciasto
Kolorowy PrzepisownikCiasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka Malinowy 3 bit Przekładańce: Poniżej znajdziecie tylko kilka moich propozycji pysznych warstwowych ciast(...)Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Ciasto św Jakuba Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Marysieńka Brzoskwiniowa polana Cytrynka Orzechowiec
Cynamonowe szczęścieCoś dla fanów bardzo słodkich słodkości ;D Składniki Biszkopt Jajko 6 jajek Cukier 150g Mąka pszenna tortowa 120g Kakao 2 łyżki Proszek do pieczenia 3/4 płaskiej
Kulinarne Przebojemleko, olej, cukier i wymieszać. Następnie dodajemy przesiane kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sodę, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy kawę cappuccino i kawę rozpuszczalną oraz ekstrakt waniliowy, mieszamy. Ciasto rozdzielany pomiędzy 12 papilotek i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 170 stopni. Źródło inspiracji MojeWypieki
Krakowskie smaki Aniserka mascarpone sprawdza się zawsze, a jeśli połączymy ten smak ze świeżym biszkoptem, cappuccino i kapiącą czekoladą – dobre wrażenie zostanie na długo! BISZKOPT Szykujemy biszkopt dzień wcześniej. Ja zrobiłam mały tort na 8 porcji, w tortownicy o średnicy 18cm, do przekrojenia na trzy blaty. Ciasto szykujemy wcześniej po to, żeby dobrze się kroiło. Dokładny opis jak naszykować biszkopt znajdziecie(...)zacznie puszczać wodę i będziecie mogli ją co najwyżej rozsmarować na chlebie. Do ubitej śmietany dodajemy cukier puder, cappuccino w proszku i serek mascarpone. Całość jeszcze chwilę miksujemy – tylko do połączenia! SKŁADANIE Na kartonowym podkładzie lub na paterze rozkładamy dolne piętro ciasta. Nasączamy biszkopt delikatnie (albo i wcale, według gustu) – mieszanką mocnej esencji herbacianej, cukru i rumu lub koniaku
Karo in the Kitchenpieczenia. Piec przez około 40-45minut. Niższa forma szybciej,wyższa dłużej,generalnie do suchego patyczka lukier, w misce wymieszać cukier puder z masłem ,capuccino i jogurtem na jednolita paste. Rozprowadzić na schłodzone ciasto. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important
mojej kuchnipieczenia. Piec przez około 40-60 minut. Niższa forma szybciej,wyższa dłużej,generalnie do suchego patyczka lukier, w misce wymieszać cukier puder z masłem ,capuccino i jogurtem na jednolita paste. Rozprowadzić na schłodzone ciasto
w mojej kuchnipomarańczy garść rodzynek 10 posiekanych orzechów włoskich 1 czubata łyżka cappuccino 1 łyżeczka cynamonu (albo przyprawy do piernika) Polewa: 1 gorzka czekolada 50 ml mleka 2 łyżki miodu 4 łyżki cukru 3 łyżki masłą 50 ml rumu 1 cała pomarańcza 1 opakowanie posypki z orzechów laskowych Ciasto:Banany obrać, rozgnieść w misce widelcem albo rozrobić w blenderze z odrobiną(...)olejek waniliowy. W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki: mąka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, soda, orzechy, cynamon, kakao cappuccino, rodzynki, skórka otarta z pomarańczy. Następnie zawartość obu misek połączyć ze sobą - mieszając łyżką. Ciasto piec w formie do keksówki wyłożoną papierem do pieczenia w piekarniku w 180 stopniach do 60 minut. Na bieżąco sprawdzać patyczkiem. Polewa
Bon Appetit Małgorzatycoś fantastycznego! Kropka nad I to wierzch obficie pokryty kawałkami czekolady, biszkoptami z kawą i dużą ilością kakao. Połączenie genialne! Ciasto jest delikatne i bardzo łatwe do zrobienia! Gwarantuję, że zakochacie się w tym smaku, a ciasto stanie się jednym z ulubionych! Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) * kawa ziarnista – 1 garstka * okrągłe biszkopty – 2 op * kokos(...)kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów. Posypujemy posiekaną czekoladą oraz dość sporą ilością kakao. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ). Smacznego! The post KOKOSOWE CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na SłodkoSernik cappuccino bez pieczenia to kolejny słodki deser, do którego przygotowania nie musicie włączać piekarnika. Jest to więc ciasto idealne podczas trwających upałów, podawane na zimno nie tylko Was schłodzi, ale i zaspokoi chęć na kawę lub coś słodkiego. Sernik powstał na bazie jogurtu i serka twarogowego, dzięki temu(...)zawiera dużo kalorii. Wierzch sernika zwieńcza ubita śmietanka, ale jest jej na tyle niedużo, że nie zwiększa znacznie kaloryczności poszczególnych kawałków ciasta, za to bardzo ładnie podkreśla kawowy kolor masy serowej oraz wizualnie tworzy tzw. piankę na cappuccino. Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm, na większą formę należy zwiększyć ilość składników. Sernik cappuccino bez pieczenia Składniki: masa serowa
Smakołyki Bereniki