ciasto cappuccino - 728 przepisów (strona:32/49)

ciasto czekoladowo-kawowe, które rozpływa się w ustach 165

szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok.22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 40 min. w ok. 175 st. C. Upieczony biszkopt i wystudzony biszkopt przecinamy na dwa blaty. składniki na krem: 750 ml mleka 4 żółtka 4 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 40 -50 g kawy cappuccino(...)miksowania wsypujemy kawę cappuccino. dodatkowo: 1 duże opakowanie podłużnych biszkoptów ok. 300 ml naparu kawy do nasączenia biszkoptów ok.4-5 łyżki dżemu z czarnej pożeczki składniki na polewę czekoladową: 100 g masła 5 łyżek wody 3 łyżki cukru 2 kopiate łyżki kakao wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka, gotujemy cały czas mieszając, aż polewa troszkę zgęstnieje. złożenie ciasta: Pierwszy blat biszkoptu

Domowy Smak Jedzenia
Tort kakaowy z kremem cappuccino i bezikami (pyszny i łatwy) + FILM 113

które obchodzi pod koniec października.  Tort jest na prawdę wspaniały, rozpływa się w ustach.  Składa się z mięciuteńkiego kakaowego biszkoptu, przełożonego kwaskowym dżemem porzeczkowym i pysznym kremem cappuccino.  Całość udekorowana jest słodkimi bezikami. Na prawdę tort ten posmakuje każdemu, nie jest trudny, każdy sobie z nim poradzi. Bardzo polecam, to jeden z pyszniejszych tortów jakie zrobiłam. Tradycyjnie(...)mąki pszennej tortowej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -1 łyżka kakao KREM CAPPUCCINO -1 litr mleka -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3/4 szkl cukru -5 łyżek kawy cappuccino -250g masła lub margaryny w temp pokojowej PONCZ -125ml wody -1 łyżka kawy rozpuszczalnej DODATKOWO -małe beziki -dżem porzeczkowy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto krówka 59

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto krowka na biszkopcie. Lekkie, puszyste i kremowe. Idealne na każdą okazje. Istny raj dla łasuchów i wielbicieli masy kajmakowej. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i bardzo dobrze kroi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 i 1/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki(...)włoskich Kawa cappuccino do nasączenia biszkoptu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy piana będzie ubita to cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. Kolejno dodajemy olej. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto wylewamy do blachy

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto kawowe 1260

składników i delikatnie wymieszać łyżka. Blaszkę o wymiarach 24x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut, po upieczeniu placek ostudzić. Składniki na masy: Śmietanka kremówka 30% 2 szt. po 500 ml Żelatyna 4 łyżki Kawa cappuccino o smaku czekoladowym Czekolada mleczna gorzka 1 szt. Czekolada mleczna do dekoracji 1 szt. Wykonanie: Śmietanę

Tradycyjna Kuchnia
Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 146

Kopernika 3A. Bardzo duży wybór tego właśnie napoju i deserów, w bardzo dobrych cenach, np. cappuccino ze zdjęcia - 6 zł, kawa studencka - 5zł.  Serwują tu bardzo smaczne naleśniki (nie przesadzę, jeśli powiem, że najlepsze, jakie jadłam, oprócz moich oczywiście:): lekkie, miękkie i puszyste ciasto (nie lepi się od oleju!), pyszne nadzienia w różnych smakach, w zestawie 2 sztuki

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort cappuccino z żywymi kwiatami 182

porzeczki  2 - 3 łyżeczki cappuccino czekoladowego perełki  do dekoracji  sok z cytryny  żywe kwiaty (łodyżki zabezpieczone) Przygotowanie : Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku stale miksując. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia - delikatnie miksujemy. Powstałe ciasto dzielimy na dwie tortownice średnią(...)sztywno dodajemy fix wraz z cukrem pudrem i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji, dodajemy wafelki i mieszamy.  Na konfiturę nakładamy masę wafelkową.   Przykrywamy drugim blatem, oprószamy cappuccinem.   Masa cappuccino: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszany fix z cukrem pudrem oraz sypkie cappuccino - miksujemy.   Na wierzch nakładamy krem cappuccino i przykrywamy trzecim dużym blatem.  Krem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort rajska wyspa 96

Ciasto: 6 jajek 1 szklanka mąki tortowej 5 łyżek kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 25 dag masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone/ricotta   Dodatkowo: puszk a ananasa w kostkach 1/2 puszki brzoskwi ń 1 banan 1 słoik dżemu brzoskwiniowego 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej ( u mnie cappuccino

Na moim talerzu
Tort rajska wyspa 174

Ciasto: 6 jajek 1 szklanka mąki tortowej 5 łyżek kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 25 dag masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone/ricotta   Dodatkowo: puszk a ananasa w kostkach 1/2 puszki brzoskwi ń 1 banan 1 słoik dżemu brzoskwiniowego 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej ( u mnie cappuccino

NA MOIM TALERZU
Tutti Colori – pizza prawdziwie włoska 126

składnikach i samej pizzy, warto jednak wspomnieć o samym cieście. Ciasto to stworzona na podstawie wielu prób własna receptura właścicieli. Przygotowane ciasto, musi odpoczywać przez co najmniej dobę. Upieczone ciasto jest cienkie, z odrobinę grubszymi brzegami, jednak co najważniejsze świetnie wypieczone, stając się delikatnie chrupiąca :) Fajny pomysł, brawo. Jak jest pizza, to nie może zabraknąć włoskiego wina, albo jak ktoś(...)całość dopełniło aromatyczne espresso i cappuccino z mleczną pianką. Podsumowanie Tutti Colori miejsce niezwykle klimatyczne, sprawiające wrażenie małej włoskiej knajpki, gdzie wieczorem można przyjść na kolację i miło spędzić czas. Sama pizza też jest wyjątkowa, nie tylko ze względu na dobre jakościowo składniki i ich dużą ilość, ale w dużej mierze zawdzięcza to oryginalnemu ciastu. Myślę, że nie raz jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort Cappuccino 128

Tort Cappuccino przepis na masę i biszkopty zaczerpnięty ze strony klik , wykonanie to moja kolejna zabawa z masą plastyczną. Tort na urodziny przyszłej teściowej. Składniki: 10 jajek 360 ml cukru 320 ml mąki pszennej 160 ml kakao Wykonanie: Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i nadal ubijać. Następnie do białek dodać żółtka i delikatnie wymieszać(...)pieczenia, sam spód, wylać masę. Ciasto piec w temperaturze 160-170 stopni przez około 35-40 minut bądź do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie wystudzony przeciąć na 3 blaty.  Krem kawowy: 375 gram serka mascarpone 375 ml śmietany kremówki 36% 6 płaskich łyżeczek żelatyny 100 gram kawy cappuccino  5 łyżek drobnego cukru do wypieków

Krakowskie smaki Ani
Serniczek kawowy na biszkopcie 140

Przepyszne ciasto na różne okazje jak i bez okazji. Na kakaowym biszkopcie rozprowadzona została serowa masa z dodatkiem mleka w proszku oraz kawy, na niej są biszkopty, które przykrywa galaretka brzoskwiniowa. Ciasto ma wspaniałą konsystencję, nie jest przesłodzone. Idealne do kawy, choć nie tylko. Bardzo się cieszę, że znalazłam ten przepis i go wypróbowałam. Polecam i Wam! Zobacz też przepis(...)Cappuccino na zimno Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 lekko kopiate łyżki mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao 1 łyżka oleju Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie Mój Ulubiony) 3/4 szkl. cukru pudru 1 i 1/2 szkl. mleka w proszku, pełnego 500 ml śmietanki 30% lub 36% 3 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej 2 i 1/2 łyżki żelatyny

Smaki Na Talerzu
8 rzeczy, których nigdy nie rób we Włoszech 158

widelca i noża   – kawałki pizzy bierze się do dłoni, dobre ciasto tak, jak szlachetny papier nie powinno być cięte.   4. Nie zamawiaj herbaty, chyba że boli cię brzuch   – zostaniesz obrzucony troskliwym spojrzeniem, przeznaczonym dla wyjątkowo chorych ludzi.   5. Nie pij cappuccino popołudniu   – cappuccio pije się w porze śniadaniowej. Później pija się kawę

Bon Ton Italia
Torcik Cappuccino (łatwy) 6054

szybki i efektowny torcik Cappuccino. Jest  niezwykle lekki i puszysty. Przełożony bitą śmietaną z dodatkiem aromatycznej kawy i odrobiną czekolady. Jest malutki, zrobiłam go w formie o średnicy 15 cm. Idealny rozmiar tortu na świętowanie w gronie domowników.  Przy tak prostym i subtelnym torcie istotna jest dekoracja, która sprawia, że ciasto wygląda okazale i nowocześnie. Mój

Kulinarne Inspiracje
Tort śmietankowo-kawowy na chrupiącym spodzie 2722

blachę, mocno dociskamy. Odstawiamy do lodówki. Mleko gotujemy, rozpuszczamy w nim cappuccino. Odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy. Do wystudzonego mleka dodajemy Śnieżki i ubijamy. Do ubitego kremu dodajemy żelatynę, delikatnie mieszamy. Gotowy krem wykładamy na spód ciasta. Wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Odstawiamy

Słodkości na talerzu
Serowe tiramisu 77

Bardzo lubię ciasta i desery kawowe, lub z domieszką kawy. Niestety ze względu na małe dzieci, ostatnio rzadko takie robię, żeby i one również mogły spróbować. Wczoraj jednak postanowiłam wykorzystać zalegający w zamrażalce biały ser w wiaderku. Jako, że nie miałam ochoty na tradycyjny sernik, ani na typowy sernik na zimno z galaretką, to postawiłam na sernik gotowany. Serniki gotowane(...)posypałam resztą kakao. Ciasto pozostawiłam na blacie do ostygnięcia, a następnie wstawiłam na całą noc do lodówki, żeby dobrze się schłodziło i zgęstniało. Ciasto jest pyszne, kremowe, delikatnie kawowe, w sam raz słodkie i do tego pięknie wygląda. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania innych moich przepisów na słodkości z dodatkiem kawy, np.: walentynkowy torcik cappuccino (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje
Włoskie śniadanie pełne słodyczy 172

cannoli – nadziewana rurka, bomboloni – przypominający naszego pączka czy ciambelle – ciasto podobne do babki piaskowej. Kawa – rano można zaszaleć O ile włoska kawa to przede wszystkim ascetyczne, czarne espresso (lub dla odważnych – espresso doppio), o tyle rano można zaszaleć i wypić solidne cappuccino ze sztywną, wysoką pianką. Dla fanów nieco delikatniejszych napojów polecamy latte macchiato

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!