SKŁADNIKI: • 400 ml śmietanki 30% • 3-4 łyżki cukru • 3 pełne łyżki cappuccino np. czekoladowe lub śmietankowe • 1 łyżeczka żelatyny, rozpuszczona w 25 ml wody • słoik
KUCHNIA POLSKA600g serka homogenizowanego u mnie Jogobella 150g cukru 1 cukier waniliowy ( 3 łyżeczki) 600ml śmietanki kremówki 30-36% 125g kawy czekoladowej cappuccino 3 łyżeczki naturalnej kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w ¼ szklanki wrzącej wody Dodatkowo: Do posypania ciasta kakao Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając do niej obie kawy. Przygotować żelatynę. Ser zmiksować z cukrami do którego wlać powoli
W garach u Gosiśmietany * 1/2 szklanki ajerkoniaku ( nie miałam - dodałam pół kieliszka wódki) * szklanka naparu z 5 łyżeczek kawy cappuccino o smaku brandy (zrobiłam cappuccino czekoladowe i po prostu dodałam brandy) - według mnie stanowczo za mało, robiłam to ciasto z połowy porcji a zużyłam całą szklankę. * 5 łyżeczek cukru - jak dla mnie za dużo - wystarczą 2 * duża paczka okrągłych biszkoptów * czekolada do polania
sierotka maRysia w kuchnidziękuję Agencji Blomedia za zaproszenie! Całej ekipie i wszystkim uczestniczkom za wspaniale spędzony czas! PS. Jeśli poszukujecie słodkich inspiracji warto zajrzeć na stronę kostki do pieczenia Kasia – Nasze Ciasto , gdzie znajdziecie mnóstwo fantastycznych pomysłów nie tylko na świąteczne wypieki! Za mną chodzi Świąteczny biały torcik! ____________________________________________________________________________________________ Znajdziecie tam również przepis na babeczki, które robiła jedna z grup – Słodki prezent(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BABECZKI: Jajka miksujemy z cukrem pudrem i miękką Kasią na puszystą masę. Łączymy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, cappuccino i solą, dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy. Foremki do babeczek wykładamy papierowymi foremkami. Każdą foremkę napełniamy ciastem do 2/3 jej wysokości. Pieczemy je około 35 minut w temperaturze około 180 stopni C. DEKORACJA: Dekorujemy dopiero wystudzone babeczki. Smarujemy
Ostra na SłodkoPrzeglądając przepisy w internecie natknęłam się na sernik cappuccino ..
Ugotujmy CośDzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWielkimi ( a nawet olbrzymimi! ) krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a co za tym idzie do głowy wpada coraz więcej przepisów na świąteczne smakołyki! Serniki, pierniki
Ostra na SłodkoPrzyszła kolej na moje ulubione ciasto. Tu na jednym kawałku się nie skończy, daję Wam słowo. Nietypowa masa z jajkami ubijanymi na parze i biszkopty nasączone kawą cappucino to połączenie, w którym się zakochacie. Upiec jasny biszkopt z 4 jaj. Składniki: 5 żółtek 1 jajko 1 szkl. cukru 1 masło 2 szkl. mleka w proszku 4 serki homogenizowane waniliowe(...)koniec dodać rozpuszczone 2 łyżeczki żelatyny. Zrobić mocną kawę cappucino (ok. 0,5 l) dodając do niej rozpuszczone 2 łyżeczki żelatyny. Wystudzić. Biszkopt posmarować cienko masą. Układać na niej biszkopty biszkopty maczane w kawie. Przykryć masą z serkami. Na wierzchu ułożyć biszkopty. Polać polewą (u mnie gotowa polewa do ciast
Cukiernia Pychotkiminut w temperaturze 180 o C w tej samej formie, co ciasto cynamonowe. Składniki na masę: 8 żółtek; 1 op. cukru waniliowego; 3 łyżki mąki pszennej; 1 op. budyniu śmietankowego; 500 ml mleka; 150 g cukru kryształu; 200 - 250 g masła; 4 łyżki waniliowej kawy cappucino; Wykonanie: Szklankę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozrobić(...)krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po trochę przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kawę cappucino i utrzeć. Można dodać troszkę spirytusu dla zostrzenia smaku kremu. Dodatkowo: 1 słoik powideł śliwkowych; 3 płaty andruta (wafla); Andruty przycinamy odpowiednio na wielkość ciasta, smarujemy je powidłami. Na powidło należy położyć ciasto cynamonowe i połowę kremu. Na krem nakładamy wkładkę i znowu
In my kitchenCiasto: · jajka 7 szt · mąka pszenna 1 szkl · mąka ziemniaczana 1 szkl · proszek do pieczenia 2 łyżeczki · kawa cappuccino 1 szkl · cukier 1,5 szkl · woda 8 łyżek Masa: · śmietanka 36% 700 ml · zagęstnik do śmietan 2 op · galaretka cytrynowa 1 op · cukier puder 2 lyżki Poncz: · capuccino 100 ml Dodatkowo: · wiórki czekoladowe · kakao Białka ubić z cukrem(...)sypkie ( mąki, proszek, kawę cappucino i delikatnie wymieszać łyżką. Podzielić na 2 części i wylac do 2 tortownic (21cm). Piec 25-30 minut w 190stC. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta podzielic na pół. Galaretke rozpuścić w pół szklanki wody i wystudzić. Śmietane ubić z cukrem, zagęstnikami i tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać
Camilla w kuchniprzepis Budynowiec z jabłkami - przepis Chmurka czereśniowa z galaretką - przepis Choinka w serniku - przepis Ciasto kokosowe z borówką - przepis Ciasto migdałowe - przepis Cytrynowiec jabłkowy - przepis Cytrynowiec ze śliwkami - przepis Czekoladowiec chałwowo – borówkowy - przepis Deser cappuccino z borówką - przepis Deser kokosowy z wiśniami - przepis Drażetkowiec - przepis Extra mocna babka kokosowa
Ciastka - domowe słodkościjuż ostatni dzwonek na tworzenie świątecznego menu. Jeżeli tak jak ja zawsze na Waszym stole pojawia się jedno niestandardowe ciasto (w moim przypadku jest to przeważnie eksperyment), to być może spodoba się Wam serowe cappuccino, które smakiem nieco przypomina sernik na zimno z nutą kawową, a jednocześnie kusi mlecznym smakiem. Ciacho sprawdzi się świetnie nie tylko na świątecznym
Fabryka pomysłówwłaśnie z tych orzechów w połączeniu z kakao firma Blanghe produkuje przepyszne trufle. Próbowaliśmy dwóch smaków Tartufi dolce Bianco i Tartufi dolce Cappuccino. Wszystkie bardzo smaczne, które najlepsze - zdania wśród uczestników degustacji były podzielone. Nie mogło zabraknąć ciast z Weneckiej firmy Pasticceria Fraccaro, cukierni istniejącej od 1932 roku, wypiekającej ciasta według tradycyjnych metod, słynącej z wypieku panettone oraz ciasta śliwkowego
królestwo garównasze ciasto wymaga jeszcze pieczenia, jeżeli suchy, to ciasto jest już gotowe. Nie powinno się jednak piekarnika otwierać zbyt wcześnie, bo ciasto może przez to opaść. Na zdjęciu poniżej biszkopt przekrojony już na dwa placki, nasączony cappuccino i przełożony kremem
Passions hobbies lifeIdealna propozycja dla osób lubiących ciasta w typie tiramisu. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Świetnie sprawdza się również jako deser w pucharkach (zamiast biszkoptu można użyć np. nasączonych biszkoptów). Składniki -4 jajka -1/2 szkl. mąki ziemniaczanej -1/2 szkl. mąki pszennej -3/4 szkl. cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki kakao(...)cukier waniliowy -budyń śmietankowy -kostka masła -1 l. mleka -10 dag kawy cappuccino -4 łyżki żelatyny -2 op. bitej śmietany (tzw. Śnieżki) -zagęstnik do bitej śmietany (tzw. Śmietan-fix) Przygotowanie Białka ubić dodając cukier. Mieszać, dodając żółtka, przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i kakao. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec ok. 40 minut
Zielona KuchniaWitajcie :) Dzisiaj mam dla Was pyszne ciasto. Kto chętny to poczęstuję kawałeczkiem i nawet zrobię filiżankę aromatycznej i pysznej kawy. Ciasto jest bardzo pyszne, mięciutki kakaowy biszkopt, krem o smaku chałwowym i lekka kawowa pianka, a dodatkowo w środku biszkopty i czekolada na wierzchu. Same pyszności, więc czego chcieć więcej. Bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki(...)posypujemy z wierzchu czekoladą i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można pokroić na około 30 kawałków. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. U mnie chałwa o smaku waniliowym. Można użyć kawy cappuccino o dowolnym smaku. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Zamiast kremówki można ubić
Izabelawkuchni