Ciasto piernikowe “Kopernik” z kremem orzechowym i polewą czekoladową

Ciasto piernikowe “Kopernik” z kremem orzechowym i polewą czekoladową

Ciasto piernikowe “Kopernik” z kremem orzechowym i polewą czekoladową

Przepis na : deser

Ciasto piernikowe “Kopernik” to wypiek, który idealnie sprawdzi się na święta czy inne okazje w okołogrudniowym czasie. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste, a do jego przygotowania nie potrzeba miodu. Do tego pyszny krem z kawałkami orzechów, powidła śliwkowe i polewa czekoladowa na wierzchu. Całość tworzy pyszne, domowe ciasto, które podbije kubki smakowe domowników i gości. Jak na ciasta z kremem, „Kopernik” nie jest szczególnie trudny, ani skomplikowany do zrobienia, warto więc się pokusić, że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.