ciasto cappuccino - 778 przepisów (strona:40/52)

Sernik na zimno straciatella 107

ciastka kakaowe. Mogą być również kakaowe herbatniki. Na ciastka wyłożyłam masę śmietanową. gdy stężała wylałam na nią odłożoną galaretkę. Pojemnik z serniczkiem wstawiłam do lodówki na kilka godzin. Wierzch ciasta dodatkowo udekorowałam roztopioną czekoladą. Tak jak pisałam na wstępie, sernik można zrobić z podwójnej lub potrójnej ilości składników w większej formie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi(...)desery, np.: deser kawowo - grysikowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/deser-kawowo-grysikowy.html), deser mocca (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/deser-mocca.html), tort orzechowo - kawowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/tort-orzechowo-kawowy.html), ciastka cappuccino (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/ciastka-cappuccino.html), cappuccino cytrynowe na zimno (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/cappuccino-cytrynowe-na-zimno.html), cappuccino kawowe bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/kawowe-cappuccino-bez-pieczenia.html) czy tort kawowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/tort-kawowy-trojkolorowy.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciacho Cappuccino 354

ostatniej chwili udało mi się zrobić foto, ciasto rozeszło się migiem.To wcale nie oznacza , że było smaczne lecz po prostu wspaniałe powiem nie skromnie. Składniki na biszkopt: 5 jajek 10 łyżek cukry 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na masę budyniową: 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka masło(...)spirytus 2 łyżki  cukier 4 łyżki   Składniki na masę cappuccino: 5 łyżeczek żelatyny 2 szklanki mleka 7 łyżek kawy cappuccino 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 opakowania śnieżki fiks (do ubijania) woda zimna 6 łyżek spirytus 2 łyżki Dodatkowo: czekolada 100 g Krok 1 Ubijamy jaja z cukrem na puch, mąkę przesiewamy w raz z kakao i proszkiem

Różowa kuchnia
Ciasto Cappuccino 466

Ciasto jest smaczne i delikatne w smaku, mleczny krem doskonale się komponuje ze smakiem kawy, polecam na deser. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 masło śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 2 serki  homogenizowane waniliowe po 200 gram 2 szklanki mlek w proszku Poncz(...)kawowy: 4 łyżki kawy cappuccino śmietankowej 1 łyżkę kawy rozpuszczalnej 2 szklanki gorącej wody 1 łyżka cukru Dodatkowo: op.biszkoptów okrągłych 1 tabliczka gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i po jednym żółtku, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, masę przekładamy do formy (24x40 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Bajeczna Kuchnia
Tort kawowy z kakaowym biszkoptem 147

strony Moje Wypieki . Serdecznie polecam;) Biszkopt kakaowy: 6 jajek 180 g cukru  120 g mąki pszennej  6 czubatych łyżek kakao       Masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino (110 g) 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w gorącej wodzie  cukier wedle uznania Wykonanie biszkoptu :  Białka oddzielić od żółtek, ubić(...)czasu, aż się rozpuści. Kolejno do piany dodajemy żółtka, miksujemy.  Na sam koniec do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę oraz kakao, mieszamy do połączenia się składników. Przygotowane ciasto wylewamy do tortownicy (25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy przez około 40-45 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Po wystygnięciu kroimy na 3 części

Krakowskie smaki Ani
tort orzechowo kakaowy z galaretką wiśniową 49

kakaem oraz proszkiem do pieczenia, i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 35 min. Wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa równe blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przełożeniem masą. składniki na ciasto orzechowe: 150 g orzechów włoskich, drobno posiekanych 3 białka(...)białek dodajemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia a następnie posiekane orzechy i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 – 180 st. C przez ok. 30-35 min. Upieczone ciasto odstawimy do wystudzenia. składniki na galaretkę z wiśniami: 1 galaretka wiśniowa 1 mały słoiczek wiśni

Domowy Smak Jedzenia
Kawowy tort z serkiem mascarpone i malinami 16

biszkopt: 4 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki ulubionej kawy cappuccino  ( proszek ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Na krem: 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku ulubiona kawa cappuccino do smaku ( proszek )  1 szklanka malin ( świeżych lub mrożonych )    Dodatkowo: jadalne kwiaty do dekoracji ( u mnie bratki(...)następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy, dodajemy żółtka i ubijamy dosłownie chwilkę. Obie mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie wraz z proszkiem kawowym mieszamy z ubitymi białkami. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35-40 minut do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczony biszkopt

Izabelawkuchni
Tort czekoladowo - śmietankowy 113

120g masła Pozostałe składniki: 300ml śmietany 30% 1,5 opakowania śmietan - fixu 1 plaska łyżeczka cukru waniliowego kilka kostek gorzkiej czekolady wiśnie do dekoracji 250ml zaparzonej kawy rozpuszczalnej, cappuccino, lub inki do nasączenia Sposób przygotowania: Masło na biszkopt roztopiłam i odstawiłam do wystygnięcia. Białka w temperaturze pokojowej ubiłam ze szczyptą soli na sztywna pianę. Następnie ciągle miksując, wsypałam cukier(...)lśniąca. Mąkę przesiałam i wymieszałam z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodałam ją partiami do ubitej piany na przemian z masłem i wymieszałam łyżką do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyłam do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam do suchego patyczka w temp. 170 stopni bez termoobiegu. W praktyce zajęło

Waniliowe Improwizacje
Trattoria Boccone 113

zdjęcia nie była przypalona. Chyba tylko tam zjecie czarną pizzę. Skusiłem się na Prosciutto Parma (pizzę z szynką parmeńską, rukolą, parmazanem). Pizza była bogata w składniki, jednak ciemne ciasto to już nie moja bajka – znacznie bardziej wolę to tradycyjne :) Ale warto było spróbować. A teraz hit… w menu oprócz gotowych propozycji makaronów możecie skomponować swój własny – wybieracie(...)kompozycji. Madzia wybrała makaron tagliatelle z sosem Manzo di Porcini . Rewelacyjny smak – pyszny borowikowi sos z polędwicą wołową i rozmarynem. Smaki się idealnie komponowały. Nasz deser to włoskie cappuccino i typowo włoski przysmak – tiramisu, oraz Semiferto (deser lodowy z migdałami). Oba były bardzo dobre. Niestety w tym miejscu muszę o tym wspomnieć. W czasie kiedy my odwiedziliśmy restaurację

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki z porzeczkami i orzechową kruszonką 182

białe, czerwone i czarne) Mieszamy ze sobą wszystkie "mokre składniki" następnie dosypujemy suche i jeszcze raz starannie mieszamy, a następnie przekładamy do foremek napełniając je do ok 2/3. Na ciasto wysypujemy umyte porzeczki. Kruszonka: 2 łyżki cukru biszkoptowego Eko Maja 2 łyżki mąki 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka masła Składniki kruszonki łączymy starannie ze sobą, a następnie posypujemy(...)minut w 180 st. C Do wykonania kruszonki można użyć zwykłego cukru, ale ten biszkoptowy nadał jej dodatkowego aromatu. W ofercie sklepu Eko Maja znajdziecie także cukry o smaku Cappucino, Amaretto i Cytrynowy. Są one aromatyzowane naturalnymi olejkami i bardzo dobrze wzbogacają smak deserów.     Przepis powstał przy współpracy ze sklepem EKO MAJA

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowe z marchewki i bakalii. 157

jajka   kilka suszonych moreli   rodzynki sułtańskie   suszona żurawina   pistacje bez soli szklanka mąki pełnoziarnistej 0,5 szklanki ciemnego kakao 0,5 szklanki  cappuccino  0,5 szklanki oleju płaska łyżka sody oczyszczanej 1/3 szklanki maślanki 2 łyżki soku z cytryny odrobina wanilii lub innego zapachu Marchewkę ścieramy na średnich oczkach na tzw wiórki. Mają(...)części zastępują cukier, którego jak widać jest niewiele. Na koniec dodajemy bakalie, mieszamy aby się równo rozłożyły. Foremkę ( u mnie 32 x 13 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około godziny, nie mniej niż  50 min i nie więcej niż godzina. Ciasto jest ciemne, a więc nie widać

Dieta moja pasja
Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) 141

golosissimo ciambellone al limone, profumato e soffice come una nuvola. Ideale da gustare a colazione accompagnato con un velo di zucchero a velo e una tazza di latte o cappuccino. Buon inizio settimana a tutti :) SKŁADNIKI 250 g mascarpone 150 g cukru 250 g m ą ki pszennej   50 g m ą ki ziemniaczanej 16 g proszku(...)skórkę z 2 cytryn oraz wyciśnięty sok z 1 cytryny. Stopniowo wlewamy olej (nie przerywając miksowania), następnie mascarpone. Całość mieszamy do połączenia się składników. Na koniec do ciasta stopniowo łyżka po łyżce wsypujemy suche składniki (mąkę z proszkiem do pieczenia). Ciasto dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy, wyrównując wierzch i p ieczemy ok. 40-50 minut

La grande e la piccola cuoca
babeczki kawowe 133

kolejno po jednym jajku (cały czas miksując). Przerywamy miksowanie- dodajemy mąkę- którą najpierw łączymy ręcznie z pozostałą masą, po czym ponownie miksujemy, aż masa będzie gładka i kremowa. Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! ) Pieczemy 15 do 20 minut, na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia: góra/dół. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy, przynajmniej(...)starajcie się unikać narzędzi typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą, poruszajcie je delikatnie palcami. Szczególnie Wam je polecam w połączeniu z kremem cappuccino . Ale również smakują pysznie w połączeniu z kremem z likierem baileys , kremem z białej czekolady , kremem śmietankowym lub po prostu z polewą lukrową (przepis poniżej), na której możecie ułożyć Wasze

Domowe Torty
Delikatne Ciacho Śmietanowe Cappuccino 180

WYMIARY BLACHY : 39cm x 23cm BISZKOPT: SKŁADNIKI: - 6 jaj - 1 szkl. cukru kryształu - 1 szkl. mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE: Białka ubić na sztywno

Dziś Ja gotuje
Co zjeść na Bali? Balijskie jedzenie 148

dodatkiem mango. Najlepszy deser jaki jedliśmy przez nasz cały wyjazd. Black Rice Pudding - pudding z czarnego ryżu podawany z kokosem i syropem z cukru palmowego. Klepon - kulki z ciasta ryżowego, które nadziewane są cukrem palmowym, gotowane, a następnie obtaczane w kokosie. Banana Pancake - jeden ze standardów śniadaniowych czyli gruby placek ze zblendowanym lub pokrojonym na plasterki bananem.  KAWA(...)nasza rozpuszczalna. Według nas jej smak jest dużo intensywniejszy od "zwykłej". Dodatkowo praktycznie wszędzie na Bali można spróbować popularnej na całej świecie Kopi Luwak, a problemem jest znalezienie cappuccino czy też normalnego espresso.  W kawowych agroturystykach można zobaczyć jak rośnie kawa, jak jest oczyszczana, suszona i wypalana. Dodatkowo za darmo spróbować można na nich różnych rodzajów kaw i herbat

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania