zaraz - 500 przepisów (strona:28/34)

Grzybobranie i co dalej? Jak suszyć grzyby ? 263

brzydzi. Dlatego używam tylko tych, które sama zbiorę i ususzę. Jak dobrze ususzyć grzyby ? Jak to zrobić żeby ich nie zmarnować i móc cieszyć się ich smakiem i aromatem ? Zaraz postaram się Wam o tym opowiedzieć. Najpierw wybieramy się do lasu, na grzybobranie. Oczywiście można też kupić grzyby do suszenia, ale zawsze powtarzam, że lepiej nazbierać samemu, oczywiście jeśli

Smaczna Pyza
Krówka serowa 265

serka ricotta lub mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru puszka masy karmelowej 200 g orzechów  Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujemy na stolnicę. Dodajemy resztę składników i wszystko zaraz zagniatamy aż powstanie nam jednolita bryła ciasta. gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Jeżeli nie mamy gotowej masy karmelowej wystarczy gotować przez trzy godziny słodkie mleko zagęszczone

ciastkarnia na kruchym spodzie
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 235

przepis na włoską zupę jarzynową, czyli minestrone z młodych letnich warzyw. Ale najpierw, jak to u mnie, zacznę od historii i kilku ogólnych zasad przygotowania minestrone, bo jak się zaraz dowiecie, jest to zupa, która nie ma jednego konkretnego przepisu! Trochę historii…. Minestrone to treściwa zupa jarzynowa, pochodząca z Włoch, przygotowywana zazwyczaj na bazie bulionu z dodatkiem cebuli, selera

Chilli Czosnek i Oliwa
Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową 171

odstawiamy w ciepłe miejsce, np. do nagrzanego do 50 stopni piekarnika. Camembert nacieramy oliwą (można ulubionymi przyprawami), obkładamy gałązkami świeżego rozmarynu i grillujemy  z obu stron.  Grillowany camembert podajemy zaraz po usmażeniu z ciepłymi bakaliami , oraz sosem powstałym podczas ich przygotowywania, mixem sałat, konfiturą figową oraz podsmażoną bagietką. Smacznego. The post Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową appeared

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki, cebulą i czosnkiem 238

czasie gotujemy makaron pełnoziarnisty, odcedzamy i dodajemy do warzyw z kurczakiem razem z cayenne i doprawiamy do smaku, mieszamy delikatnie i po 2 minutach gasimy płomień. Podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Bułki śniadaniowe 141

Poczekać 30 minut, aż podrośnie [pod przykryciem ]i ponownie wyrobić.Wyłożyć ciasto na stolnicę,będzie klejące ale podsypując mąką i wyrabiając zrobi się takie jak byśmy mieli wrażenie że zaraz wypłynie z rąk.Wyrabiać na stolnicy obficie obsypana mąką i wyrabiając cały czas .Jak zacznie się kleić podsypać trochę mąki .Podzielić na dwie części i z każdej uformować wałek

Moje domowe kucharzenie
Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą 210

miski przekładamy: posiekaną natkę, fasolę, pokrojone suszone w oliwie pomidory, kawałki mozzarelli oraz starty grana padano. Dodajemy makaron, oliwę z pierwszego tłoczenia oraz przyprawy. Całość starannie mieszamy i podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką 304

kroimy na cienkie kromki i wkładamy do piekarnia na kilka minut.   Po wyjęciu każdą kromkę nacieramy czosnkiem i nakładamy świeże warzywa z oregano, skrapiamy włoską oliwą. Podajemy zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Koktajl jeżynowy 202

szklanka umytych i oczyszczonych jeżyn  woda mineralna niegazowana, z lodówki  cukier do smaku  Przygotowanie: W blenderze miksujemy jeżyny z cukrem i wodą, Podajemy w szklaneczkach zaraz po przygotowaniu

Moja smaczna kuchnia
Angielskie ciasto ucierane 235

ogóle bym go nie umieściła na blogu, gdybym dzisiaj nie postanowiła zrobić małego przeglądu zdjęć, które mam na dysku. Pamiętacie jeszcze mój torcik w kształcie lalki? Ciasto powstało zaraz po nim, by wykorzystać pozostały krem i okazało się naprawdę dobre. Przepis pochodzi ze strony BBC, ale trochę go doprecyzowałam  i wyszło świetne. Puszyste, mięciutkie i wilgotne. Idealne

Ratunku obiad
Ziemniaki puree pyszne 339

Przepis, który podała nam prowadząca warsztaty Kuchni Pięciu Przemian, w których  uczestniczyłam w grudniu, a który to przepis zaraz wypróbowałam i potwierdzam, że ziemniaczki są pyszne! Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Domowa chałwa, czyli cud, miód! I orzeszki też:) 286

Pasta słonecznikowa tak mi zasmakowała, że postanowiłam już dłużej nie zwlekać i zrobić w końcu domową chałwę, na którą to sezam zakupiłam zaraz po znalezieniu tego przepisu. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Zupa z pomidorami i oliwkami 217

warsztatach oliwkowych zaraz na następny dzień ogarnął mnie oliwkowo-kaparowy szał;)  Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i sweet chilli 270

pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Tym razem proponuję Wam upiec lekko pikantną pieczoną karkówkę z sokiem pomarańczowym, z dodatkiem sosu sojowego zaraz soli, oraz pikantnego sosu sweet chilli i z dużą ilością przypraw. Można karkówkę po upieczeniu pokroić w cienkie plastry i obłożyć nimi kanapki lub pokroić w grubsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania