Mój... Pieczony budyń waniliowy Pieczony budyń waniliowy może być słodkim śniadaniem lub pys... Sernik pistacjowy z białą czekoladą Sernik pistacjowy z białą czekoladą - marzyłam o takim od da... Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika idealnie wpisuj... Post Sernik piernikowy z suszonymi śliwkami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuSernik cappuccino z pianką to najpyszniejszy sernik, jaki udało mi się w ostatnim czasie przygotować, wiesz? No po prostu genialny! Obłędny! Kremowy i rozpływający się w ustach! I aż brak mi słów, by opisać jak bardzo nam posmakował.… Artykuł Sernik Cappuccino z pianką pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikmile widziane. Składniki 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka serka grani (wiejskiego) 1 szklanka oleju 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kawy cappuccino lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki wody Cukier utrzeć dokładnie z wodą. Jajka z cukrem utrzeć na gładko, dodać serek i ponownie utrzeć. Wlać olej i ucierać. Mąkę(...)przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Dokładnie wymieszać i wlać na blaszkę (23x38cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Całość ciasta posypać kawą cappuccino i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 50 minut. (do tzw suchego patyczka). Po wyjęciu ciasta i przestudzeniu polać lukrem. ciasto ucierane z serkiem grani
O kuchni z uczuciemgrona fa... Tort czekoladowy (przepis i dekoracja) Poezja-smaku obchodzi dziś pierwsze urodziny! Przez ten rok ... Makowiec migdałowy z jabłkami Świąteczny makowiec migdałowy z jabłkami na kruchym cieście.... Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika idealnie wpisuj... Post Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuCiasto jest bardzo podobne w smaku do znanego CAPPUCCINO Jednak zawsze denerwowało mnie pieczenie wkładki kokosowej i biszkoptów osobno. Więc pewnego razu wpadłam na pomysł żeby kokosową bezę wyłożyć na kakaowe ciasto. Wyszło pyszne i często u nas gościło. Przyznaję się trochę ostatnio o nim zapomniałam. Dziś upiekłam i dzielę się z Wami moim przepisem. Polecam, jest bardzo proste(...)25/40 CM MASA: 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 -0,5 szklanki kawy zbożowej lub cappuccino 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 żółtka kostka masła 1 łyżka żelatyny CIASTO KAKAOWE 2 całe jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki
Pani na deserlitr mleka szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie czekoladowe czekolada deserowa lub gorzka 0,5 szklanki mąki pszennej masło lub margaryna PIANKA : szklanka mleka 0,5 szklanki kawy cappuccino 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 śmietany śnieżki cytrynowa galaretka DODATKOWO : kawa lub herbata do nasączenia WYKONANIE BISZKOPTA : Białka ubijamy na sztywno, partiami dosypujemy cukier. Żółtka mieszamy razem z proszkiem(...)pieczenia. Pieczemy w temperaturze ok. 150 stopni C termoobieg, 170 stopni C ustawienie góra-dół , ok. 20 minut do suchego patyczka. Szklankę mleka zagotowujemy razem z kawą rozpuszczalną oraz cappuccino i dobrze mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia a następnie wkładamy do lodówki. Gdy biszkopt już wystygł, ściągamy z niego skórkę, zapobiegnie to odklejaniu się ciasta od budyniu, nasączamy kawą
Pani na deserszklanki bułki tartej NA KREM: 250 g serka mascarpone 400 g gęstego jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny po 1 wafelku Lusette o smaku cappucino i czekoladowym NA POLEWĘ: 1/4 kostki dobrej margaryny 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej typu Inka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki śmietany, śmietanki lub mleka 1 łyżeczka żelatyny(...)minut w 170 stopniach C ustawienie góra -dół (sprawdzamy patyczkiem) Po przestygnięciu biszkopt kroimy na pół. ROBIMY KREM : Pół wafelka czekoladowego Lusette i cały o smaku cappucino mielimy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy z łyżką masy serowej. Mascarpone ubijamy razem z jogurtem i cukrem pudrem. dodajemy żelatynę i dobrze ubijamy
Pani na deseropakowanie serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady masa ciemna: 2 śmietany 30% po 330 ml każda 2 łyżki żelatyny 7 łyżek cappucino karmelowego wierzch: 800 ml wody 3 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki kawy rozpuszczalnej creme Sposób wykonania: biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem(...)ubitej masy wsypać posiekaną gorzką czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na ciasto. masa ciemna: Śmietanę ubić z żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Do ubitej masy dodać cappucino. Delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na jasną masę. wierzch: Wodę zagotować z cukrem. Odstawić dodać kawę rozpuszczalną i żelatynę dokładnie wymieszać, wystudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Całość wstawić do lodówki najlepiej
Darcia w kuchnidwie kawy: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 ml gorącej wody cukier do smaku 100 ml mleczka do kawy Śmietanka: 200 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku cappuccino orzechowe według uznania Dodatkowo: 250 ml lodów o smaku kawowym 2 łyżki posypki karmelowej Wykonanie: 1. Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodą i studzimy. Następnie wstawiamy do lodówki aż będzie dobrze(...)wlewamy mleczko i dodajemy ewentualnie cukier do smaku. Kawę dokładnie mieszamy i rozlewamy do dwóch szklanek. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i cappuccino według uznania i dokładnie ubijamy. Tak przygotowaną śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 3. Do kawy wkładamy po porcji lodów a na wierzch wyciskamy śmietankę, dekorujemy orzechową posypką
Izabelawkuchniłyżeczki imbiru w proszku 2 łyżeczki cynamonu mielonego 100g rodzynek 1 czubata łyżka kakao 75 g oleju kokosowego posypka , u mnie: puder z malin ,wiórki kokosowe i kawa cappuccino posypkę z suszonych i zmiksowanych malin uzylam wcześniej tutaj Wykonanie Obrać ziemniaki, ugotować w wodzie. Ostudzić. Ziemniaki ,olej kokosowy,śliwki i rodzynki zblendować do połączenia składników. Gotową masę włożyć(...)około 2 godzin. Po tym czasie formować dłońmi kulki ,wielkości orzeszka ,lub jak ktoś chce to mniejsze,większe. Kulki obtoczyć w pudrze malinowym,w wiórkach kokosowych i w cappuccino jak u mnie ,lub w czym kto chce :)) inspiracja był Facet
w mojej kuchniPiec ok 20 min w temp.180 st.C. Masa 1: 3 żółtka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 25 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki kawy cappuccino waniliowej Żółtka,mąkę dobrze roztrzepać z cukrem - ugotować budyń na mleku. Masło utrzeć,dodać przestudzony budyń,na końcu suchą kawę cappuccino. Gotową masę podzielić na 2 części. Masa
Niespełnione zdolności kulinarneoczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wprowadziła do niego własnych modyfikacji, łącznie z nazwą ;). W znalezionym przepisie jak i w internecie widnieje on bowiem pod nazwą po prostu "Cappuccino". Ja uznałam, że miano "Mleczne cappuccino" będzie bardziej na miejscu, gdyż znaczącym składnikiem kremu jest mleko w proszku; ono nadaje mu właściwy smak. Poza kremem, ciasto składa się z puszystego biszkoptu
Opowieści z piekarnikapieczenia. Piec w temp 180* około 20min MASA nr 1 SKŁADNIKI: 3-4 żółtka 3-4 łyżki cukru 1 szkl mleka 25 dag masła 3-4 łyżki kawy cappuccino 1 łyżka maki ziemniaczanej WYKONANIE: W odrobinie mleka roztrzepać żółtka i mąkę ziemniaczaną. Wlać do gotującego się mleka(z cukrem). zagotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodać zimny budyń oraz kawę(...)cappuccino. MASA nr 2 SKŁADNIKI: 0,5 l. śmietany 30% 2 śmietany śnieżka 3/4 szkl adwokata 1 duża paczka biszkoptów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 biała czekolada 2 łyżki słodkiego mleka 1-2 łyżeczki żelatyny 4-5 łyżek wody WYKONANIE: Białą czekoladę rozpuścić w mleku. Żelatynę rozpuścić w 4-5 łyżkach wody. Śmietanę ubić ze śnieżką dodać adwokat ,pokruszone biszkopty
Dziś Ja gotujeświętach pozostało mi dużo śmietany kremówki i postanowiłam coś upiec z jej wykorzystaniem wyszedł przepyszny placek cappuccino..u mnie w domu zagości na stałe 🙂 Składniki:blacha 25 x 20 cm 2 szklanki śmietany 30 % -kremówki 6 łyżek cappuccino ulubionego ja użyłam śmietankowe 1 szklanka cukru 1 kostka masła 6 jajek 3 szklanki mąki
Ugotujmy CośJudge z podwójną ścianką / izolowane termicznie, pakowane są w ładne kartoniki po 2szt i wydają się świetną propozycją na prezent. Po zaparzeniu kawy, (na potrzeby testu użyłem cappuccino typu instant „wystarczy dolać wody” - za co Was przepraszam) filiżanka nie nagrzewa się na zewnątrz. Po upływie pięciu minut zewnętrza powierzchnia dalej była w temperaturze otoczenia, czyli chłodna(...)Jedynym słowem polecam, oprócz filiżanek, w ofercie Judge znajdźcie jeszcze Filiżanki do latte 330ml które są wizualnie sporo wyższe od tych do cappuccino, szklanki termiczne 330ml , które sprawdzą się przy serwowaniu zimnych napojów, oraz zestawy do mocniejszych trunków, czyli klasyczne niskie szklanki do whiskey z podwójną ścianką
cucinare