cappuccino - 1096 przepisów (strona:22/74)

Cappucino Agnieszki 211

cappucino jest bardzo smaczne, zachwyciło już wielu smakoszów przeróżnych słodkości:)Przepis na to ciasto znalazłam kilka lat temu na jakimś portalu internetowym. Ciasto z racji dobrego smaku piekłam już wiele, wiele razy... Przez ten czas przepis uległ znacznej zmianie... Teraz powstaje takie oto cudo... Należy upiec jasny biszkopt z 6 jajek. Masa: 6 żółtek; 2 jajka; 1,5 szklanki cukru(...)szklance wody (żelatynę schłodzić). Poncz:   3 łyżki kawy rozpuszczalnej; 2 szklanki bardzo gorącej wody; 2 kieliszki rumu; Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych lub podłużnych ciastek biszkoptowych; trochę kawy cappucino lub startej czekolady do posypania ciasta; Wykonanie: Zaparzyć kawę, dodać rum i wystudzić. Do przygotowania ciasta potrzebne jest również 1 opakowanie okrągłych ciastek biszkoptowych. Upieczony i wystudzony biszkopt należy przekroić

In my kitchen
Tort Cappuccino 170

Tort Cappuccino przepis na masę i biszkopty zaczerpnięty ze strony klik , wykonanie to moja kolejna zabawa z masą plastyczną. Tort na urodziny przyszłej teściowej. Składniki: 10 jajek 360 ml cukru 320 ml mąki pszennej 160 ml kakao Wykonanie: Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i nadal ubijać. Następnie do białek dodać żółtka i delikatnie wymieszać(...)uchylonym piekarniku. Gdy będzie wystudzony przeciąć na 3 blaty.  Krem kawowy: 375 gram serka mascarpone 375 ml śmietany kremówki 36% 6 płaskich łyżeczek żelatyny 100 gram kawy cappuccino  5 łyżek drobnego cukru do wypieków Wykonanie: Żelatynę rozpuścić 2/4 gorącej wody. Dokładnie wymieszać aby nie utworzyły się grudki, wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier

Krakowskie smaki Ani
Ciasto puszysta krówka 210

kieliszek wódki 2 opakowania śmietan-fix Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżeczki cappuccino do ozdobienia ciasta słodkie kakao, kawałki czekolady WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej.    Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia(...)zmianę olej, wodę i przesiane przez sitko mąki, mieszając delikatnie szpatułką. Gotową masę przelać na blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka).   Nasączenie: W filiżance zaparzyć cappuccino. Krem budyniowy: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu dodając jednak nieco mniej mleka. Ostudzić często mieszając (tak żeby nie powstał kożuch). Miękkie masło utrzeć z przesianym przez sitko cukrem pudrem

Passions hobbies life
Na smutki - sernik. I Lana 188

miesiące - może dużo, może nie. Dla mnie wystarczająco, żebym przeszukała kilkanaście książek i gazet w poszukiwaniu przepisu doskonałego. Znalazłam dwa, które mi się spodobały, ostateczną decyzję pozostawiając C. Wybrał cappuccino z Najlepszych serników świata . Mmm... Wybrał dobrze. Sernik jest raczej ciężki - robiony na polskim twarogu, który sama zmieliłam. Zwarty, sycący. Wcale nie tak słodki, a chyba pierwszy raz w życiu(...)zwiększyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu. Wlałam też więcej kawy, i uważam, że to dobry pomysł - sernik nadal jest bardziej cappuccino niż kawowy, ale smak jest na tyle wyraźny, że nie można pomylić go z niczym innym. Orzechowy spód genialnie komponuje się z całością, a bita śmietana na wierzchu sprawia, że jest wyjątkowo elegancki. Polecam wypróbować. Sernik cappuccino

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Cappuccino bez pieczenia 4604

zgęstnieje. Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy i śr. 21cm (w razie potrzeby połamać je na mniejsze kawałki). Wylać gorący budyń, przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem cappuccino: 250ml śmietanki 30%,  400g serka mascarpone,  8 łyżek cappuccino w proszku,  2 czubate łyżki żelatyny,  3/4 szklanki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce(...)serka mascarpone oraz cukru pudru. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, przestudzić i dodać do masy. Na koniec dodać sproszkowane cappuccino. Krótko zmiksować. Masę wylać na ostudzony budyń. Wstawić na całą noc do lodówki. Inspiracja:  Smakołyki Bereniki

Z miłości do słodkości
Cappuccino z ajerkoniakiem 409

moim domu uwielbiają takie ciasta Cappuccino z ajerkoniakiem   SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka-6 szt mąka -1 szkl cukier-1 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczka KREM śmietana kremówka Puratos-2 szkl kawa cappuccino czekoladowe- 5 łyżek PONCZ ajerkoniak -5 łyżek DEKORACJA posypka czekoladowa PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT   Białka oddzielić od żółtek.  Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier(...)formy o wymiarach 25 x 36 cm.  Piec w 180 stop. przez ok.25 minut.  KREM  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.  Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino, wymiksować.  Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem, wyłożyć krem na ciasto ,  posypać posypką czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Słodko-gorzka rolada z wafli bez pieczenia 249

okazała się pyszna:) Oddaję blogową przestrzeń Amelce i Kacprowi: Słodko-gorzka rolada z wafli bez pieczenia Składniki: Czekolada ( gorzka )x2 5 plastrów wafli  typu andrut Dżem ( najlepiej jeżynowy) Cappuccino  Czekolada do picia Miód (nie koniecznie) 1. Stopić czekolady oraz zaparzyć cappuccino lub czekoladę pitną. 2. Nasączyć wafle wybranym gorącym napojem. 3. Pierwszy wafel warstwę posmarować stopioną czekoladą(...)dżem 6. 5 wafel położyć najwyżej. 7. Jeśli dobrze nasączyliście z łatwością możną zwinąć całość w roladę. 8 Na koniec posypać czekoladą pitną ( w proszku ) a na to troszeczkę cappuccino najlepiej białym ( również w proszku ).  9. Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki (nasza rolada była dobra do krojenia i zjedzenia po 3 godzinach

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto Malinowa Zatoka – uzależnia od pierwszego kęsa 162

orzechowego 3 łyżki wody Krem budyniowy: 1 l mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru łyżka kakao 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cappuccino orzechowego 150 ml wody Galaretka: 600 ml wody 2 opakowania galaretki malinowej 200 g malin (mogą być mrożone) Przygotowanie Spód Ciasteczka rozdrobnij w misie blendera lub pokrusz tłuczkiem na małe(...)mleka wsyp mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy. Całość wymieszaj dokładnie na jednolitą mieszankę. Żelatynę rozpuść w 150 ml gorącej wody. Resztę mleka zagotuj z cukrem, kakao i cappuccino. Kiedy mleko zacznie wrzeć, wlej do niego cienką stróżką mieszankę budyniową, cały czas energicznie mieszając np. rózgą kuchenną. Masę podgrzewaj i mieszaj do momentu, aż zrobi się gęsta. Krem zdejmij z ognia

e-PrzepisyKulinarne
Kostka Tiramisu 101

mnie 3x espresso osłodzone 1 łyżeczką cukru, ale nie wykorzystałam całego) 1/3 szkl. likieru Amaretto Krem śmietanowy: 500 g mascarpone 400 ml śmietanki 30% lub 36% 5 łyżek cappuccino w proszku 2-3 łyżki cukru pudru, do smaku 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: gorzkie kakao Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Nie przestając miksować, dodajemy po 1 żółtku. Dodajemy(...)około 25 minut. Przestudzoną kawę łączymy z amaretto, mieszamy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. W misie miksera umieszczamy schłodzoną śmietankę, mascarpone, cukier puder oraz proszek cappuccino. Miksujemy na puszysty krem. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy na najmniejszej mocy palnika, tylko do rozpuszczenia. Łączymy z łyżką masy, a gdy ładnie się połączy, dodajemy całość do masy i miksujemy krótko

Smaki Na Talerzu
Jaki ekspres do kawy wybrać? 83

skomplikowany w obsłudze, mimo, że jest chyba najbardziej zaawansowany technologicznie. Jeśli chodzi o kawy jakie można w nim przygotować to są to kawy z dodatkiem mleka: latte macchiato i cappuccino oraz kawy czarne typu espresso. Niektóre modele mają możliwość robienia także gorącej czekolady, czy herbaty. Urządzenie to posiada wbudowany młynek, dzięki czemu przed każdym parzeniem, ziarenka kawy są mielone. Wygląd(...)się dość nowoczesne modele takich ekspresów, gdyż mają już w sobie wbudowany zarówno młynek, jak i funkcję spieniania mleka. W takich modelach można przygotowywać kawy takie jak: kawy espresso, cappuccino, latte czy też americano. Urządzenie to ma zdecydowanie mniej zalet niż inne ekspresy. Jednak największą zaletą jest oczywiście cena. Takie modele są zdecydowanie tańsze od automatycznych. Dodatkowo dzięki takiemu modelowi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biszkopt z kawowymi biszkoptami i masą z mlekiem w proszku 124

łyżki cukru pudru 750 g serka homogenizowanego waniliowego (temp. pokojowa) 2 szkl. mleka w proszku, pełnego 2-3 łyżeczki żelatyny Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 5-6 miarek cappuccino waniliowego (ok 1/2 – 2/3 szkl.) Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów 100 g białej czekolady + 1-2 łyżki śmietanki 30% Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy wraz z cukrem na jasną(...)turach. Przelewamy do blaszki (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół). Studzimy. Kawę oraz cappuccino przesypujemy do szklanki. Zalewamy do pełna (lub do 3/4 szkl.) gorącą wodą i mieszamy. Zimny biszkopt kroimy na trzy blaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Nasączamy go częścią kawy. Żelatynę

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z kawowymi biszkoptami i masą z mlekiem w proszku 303

łyżki cukru pudru 750 g serka homogenizowanego waniliowego (temp. pokojowa) 2 szkl. mleka w proszku, pełnego 2-3 łyżeczki żelatyny Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 5-6 miarek cappuccino waniliowego (ok 1/2 – 2/3 szkl.) Dodatkowo: 1 op. okrągłych biszkoptów 100 g białej czekolady + 1-2 łyżki śmietanki 30% Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy wraz z cukrem na jasną(...)turach. Przelewamy do blaszki (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół). Studzimy. Kawę oraz cappuccino przesypujemy do szklanki. Zalewamy do pełna (lub do 3/4 szkl.) gorącą wodą i mieszamy. Zimny biszkopt kroimy na trzy blaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Nasączamy go częścią kawy. Żelatynę

Smaki Na Talerzu
Ciasto Cappuccino z porzeczką 173

obręcz tortownicy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem I: 500 ml mleka ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 5 żółtek 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 30 g kawy cappuccino o smaku śmietankowym 250 g masła roślinnego   Żółtka miksujemy z cukrem, mąką, budyniem sypkim i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy.Mas(...)Miksujemy na gęsty krem. Składniki na krem II: 300 ml mleka śnieżka w proszku 4 łyżki kawy cappucino orzechowej 1 łyżeczka żelatyny Mleko miksujemy ze śnieżką. Gdy zgęstnieje, wsypujemy cappuccino. Następnie wlewamy żelatynę rozrobioną w niewielkiej ilości gorącej wody.   Dodatkowo:   nasączenie: kawowe: 3 łyżeczki kawy + 150 ml gorącej wody+ 3 łyżki cukru kakaowe: 3 łyżeczki kakao

Domowe ciasta
Czekoladowo-kawowy krem serowy 144

otrzymacie 3 duże, bądź 4 małe pucharki pysznego serowo-czekoladowo-kawowego kremu, przełożonego warstwą ciasteczkową. Ja wykorzystałam krótkie rurki waflowe w gorzkiej polewie czekoladowej – pasowały idealnie:) 1 łyżka cappuccino rozpuszczona w 1-2 łyżkach gorącej wody. 2 pełne łyżki nutelli 50 ml likieru kawowego (w wersji dla dzieci pomijamy) 250 g mascarpone 250 g twarogu 50 g cukru(...)rurek waflowych w polewie Nutellę podgrzewamy lekko w kąpieli wodnej. Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez praskę. Mascarpone łączymy z rozpuszczoną i przestudzoną kawą cappuccino oraz likierem kawowym. Dodajemy również cukier i biały ser. Miksujemy krótko, tylko do połączenia, najlepiej na średnich obrotach miksera. Na koniec do masy serowej dodajemy nutellę, mieszamy niedbale łyżką, by w masie widoczne były kolorowe smugi. Przygotowany

Smaki Na Talerzu
Rodzaje kawy 183

espresso wywodzi się z Włoch. Espresso to z całą pewnością obok Koloseum, Forum Romanum jeden z symboli Włoch. Jest bardzo aromatyczne i stanowi podstawę wielu innych kaw m.in. latte, cappuccino, americano. Zacząć musimy od tego, że nawet najlepiej zaparzona kawa nie będzie smakowała tak dobrze, jeśli nie wypijemy jej w dobrym towarzystwie. Espresso Espresso to podstawa większości kaw. Espresso jest(...)podawane w wysokich szklankach. Kawa ta w większości zawiera mleko i tylko na samej górze znajduje się odrobina spienionego mleka . Bardzo dużo Włochów pije ten rodzaj kawy do śniadania. Cappuccino Podstawę tej kawy także stanowi espresso . Jej pojemność waha się od 130-150 m l. Na górze kawy powinna występować mleczna pianka o grubości ok. 1,5 cm. Najczęściej jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!