cappuccino - 1151 przepisów (strona:30/77)

KOSTKA KAWOWA 814

Ciasto jest bardzo podobne w smaku do znanego CAPPUCCINO  Jednak zawsze denerwowało mnie pieczenie wkładki kokosowej i biszkoptów osobno. Więc pewnego razu wpadłam na pomysł żeby kokosową bezę wyłożyć na kakaowe ciasto. Wyszło pyszne i często u nas gościło. Przyznaję się trochę ostatnio o nim zapomniałam. Dziś upiekłam i dzielę się z Wami moim przepisem. Polecam, jest bardzo proste(...)25/40 CM MASA: 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 -0,5 szklanki kawy zbożowej lub cappuccino 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 żółtka kostka masła 1 łyżka żelatyny CIASTO KAKAOWE 2 całe jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 łyżeczki

Pani na deser
CIASTO KREMOWE- CZEKOLADOWO- KAWOWE 228

litr mleka szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie czekoladowe czekolada deserowa lub gorzka 0,5 szklanki mąki pszennej masło lub margaryna PIANKA : szklanka mleka 0,5 szklanki kawy cappuccino 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 śmietany śnieżki cytrynowa galaretka DODATKOWO : kawa lub herbata do nasączenia WYKONANIE BISZKOPTA : Białka ubijamy na sztywno, partiami dosypujemy cukier. Żółtka mieszamy razem z proszkiem(...)pieczenia. Pieczemy w temperaturze ok. 150 stopni C termoobieg, 170 stopni C ustawienie góra-dół , ok. 20 minut do suchego patyczka. Szklankę mleka zagotowujemy razem z kawą rozpuszczalną oraz cappuccino i dobrze mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia a następnie wkładamy do  lodówki.  Gdy biszkopt już wystygł, ściągamy z niego skórkę, zapobiegnie to odklejaniu się ciasta od budyniu, nasączamy kawą

Pani na deser
LEKKI TORT ORZECHOWY 209

szklanki bułki tartej NA KREM: 250 g serka mascarpone 400 g gęstego jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny po 1 wafelku  Lusette  o smaku cappucino i czekoladowym NA POLEWĘ: 1/4 kostki dobrej margaryny 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej typu Inka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki śmietany, śmietanki lub mleka 1 łyżeczka żelatyny(...)minut w 170 stopniach C ustawienie góra -dół (sprawdzamy patyczkiem) Po przestygnięciu biszkopt kroimy na pół.  ROBIMY KREM : Pół wafelka czekoladowego Lusette  i cały o smaku cappucino mielimy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy z łyżką masy serowej. Mascarpone ubijamy razem z jogurtem i cukrem pudrem. dodajemy żelatynę i dobrze ubijamy

Pani na deser
ciasto mocno kawowe 1640

opakowanie serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady masa ciemna: 2  śmietany 30% po 330 ml każda 2 łyżki żelatyny 7 łyżek cappucino karmelowego wierzch: 800 ml wody 3 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki kawy rozpuszczalnej creme Sposób wykonania: biszkopt: Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając. Wymieszać razem(...)ubitej masy wsypać posiekaną gorzką czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na ciasto. masa ciemna: Śmietanę ubić z żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody. Do ubitej masy dodać cappucino. Delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na jasną masę. wierzch: Wodę zagotować z cukrem. Odstawić dodać kawę rozpuszczalną i żelatynę dokładnie wymieszać, wystudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Całość wstawić do lodówki najlepiej

Darcia w kuchni
Mrożona kawa z lodami i śmietanką o smaku cappuccino. 222

dwie kawy: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 ml gorącej wody cukier do smaku 100 ml mleczka do kawy Śmietanka: 200 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku cappuccino orzechowe według uznania Dodatkowo: 250 ml lodów o smaku kawowym 2 łyżki posypki karmelowej Wykonanie:  1. Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodą i studzimy. Następnie wstawiamy do lodówki aż będzie dobrze(...)wlewamy mleczko i dodajemy ewentualnie cukier do smaku. Kawę dokładnie mieszamy i rozlewamy do dwóch szklanek. 2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i cappuccino według uznania i dokładnie ubijamy. Tak przygotowaną śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 3. Do kawy wkładamy po porcji lodów a na wierzch wyciskamy śmietankę, dekorujemy orzechową posypką

Izabelawkuchni
zdrowe,słodkie kulki z ziemniaków 195

łyżeczki imbiru w proszku 2 łyżeczki cynamonu mielonego 100g rodzynek 1 czubata łyżka kakao 75 g oleju kokosowego posypka , u mnie: puder z malin ,wiórki kokosowe i kawa cappuccino   posypkę z suszonych i zmiksowanych malin uzylam wcześniej tutaj Wykonanie Obrać ziemniaki, ugotować w wodzie. Ostudzić. Ziemniaki ,olej kokosowy,śliwki i rodzynki zblendować do połączenia składników. Gotową masę włożyć(...)około 2 godzin. Po tym czasie formować dłońmi kulki ,wielkości orzeszka ,lub jak ktoś chce to mniejsze,większe. Kulki obtoczyć w pudrze malinowym,w wiórkach kokosowych i w cappuccino jak u mnie ,lub w czym kto chce :)) inspiracja był Facet

w mojej kuchni
RAFFAELLO Z ADWOKATEM 476

Piec ok 20 min w temp.180 st.C. Masa 1:   3 żółtka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 25 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki kawy cappuccino waniliowej  Żółtka,mąkę dobrze roztrzepać z cukrem - ugotować budyń na mleku. Masło utrzeć,dodać przestudzony budyń,na końcu suchą kawę cappuccino. Gotową masę podzielić na 2 części.   Masa

Niespełnione zdolności kulinarne
Mleczne cappuccino 472

oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie wprowadziła do niego własnych modyfikacji, łącznie z nazwą ;). W znalezionym przepisie jak i w internecie widnieje on bowiem pod nazwą po prostu "Cappuccino". Ja uznałam, że miano "Mleczne cappuccino" będzie bardziej na miejscu, gdyż znaczącym składnikiem kremu jest mleko w proszku; ono nadaje mu właściwy smak. Poza kremem, ciasto składa się z puszystego biszkoptu

Opowieści z piekarnika
PYSZNE RAFFAELLO Z ADWOKATEM 172

pieczenia. Piec w temp 180* około 20min MASA nr 1 SKŁADNIKI: 3-4 żółtka 3-4 łyżki cukru 1 szkl mleka 25 dag masła 3-4 łyżki kawy cappuccino 1 łyżka maki ziemniaczanej WYKONANIE: W odrobinie mleka roztrzepać żółtka i mąkę ziemniaczaną. Wlać do gotującego się mleka(z cukrem). zagotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodać zimny budyń oraz kawę(...)cappuccino. MASA nr 2 SKŁADNIKI: 0,5 l. śmietany 30% 2 śmietany śnieżka 3/4 szkl adwokata 1 duża paczka biszkoptów 2 łyżki wiórków kokosowych 1 biała czekolada 2 łyżki słodkiego mleka 1-2 łyżeczki żelatyny 4-5 łyżek wody WYKONANIE: Białą czekoladę rozpuścić w mleku. Żelatynę rozpuścić w 4-5 łyżkach wody. Śmietanę ubić ze śnieżką dodać adwokat ,pokruszone biszkopty

Dziś Ja gotuje
placek cappuccino 151

świętach pozostało mi dużo śmietany kremówki i postanowiłam coś upiec z jej wykorzystaniem wyszedł przepyszny placek cappuccino..u mnie w domu zagości na stałe 🙂 Składniki:blacha 25 x 20 cm 2 szklanki śmietany 30 % -kremówki 6 łyżek cappuccino ulubionego ja użyłam śmietankowe 1 szklanka cukru 1 kostka masła 6 jajek 3 szklanki mąki

Ugotujmy Coś
Filiżanka z podwójnymi ściankami - opinie i prezentacja w sklepie internetowym cucinare.pl 194

Judge z podwójną ścianką / izolowane termicznie, pakowane są w ładne kartoniki po 2szt i wydają się świetną propozycją na prezent. Po zaparzeniu kawy, (na potrzeby testu użyłem cappuccino typu instant „wystarczy dolać wody” - za co Was przepraszam) filiżanka nie nagrzewa się na zewnątrz. Po upływie pięciu minut zewnętrza powierzchnia dalej była w temperaturze otoczenia, czyli chłodna(...)Jedynym słowem polecam, oprócz filiżanek, w ofercie Judge znajdźcie jeszcze Filiżanki do latte 330ml które są wizualnie sporo wyższe od tych do cappuccino, szklanki termiczne 330ml , które sprawdzą się przy serwowaniu zimnych napojów, oraz zestawy do mocniejszych trunków, czyli klasyczne niskie szklanki do whiskey z podwójną ścianką

cucinare
Lodowy torcik czekoladowy 228

Torcik czekoladowy na bezowym spodzie z dodatkiem wafelków o smaku cappuccino- w domu deser dostał trzy razy "tak". Wafelki i słodki spód idealnie współgrają z niezbyt słodką warstwą lodową. Eksperyment zdecydowanie powtórzę! Składniki na małą tortownicę 22cm: Beza szwajcarska: 2 białka 120g drobnego cukru Warstwa lodowa: 2 jajka 2 żółtka 200ml śmietanki łyżka kakao 2 łyżki cukru Dekoracja: 2 wafelki(...)Lusette  cappuccino 10g masła czekolada lub polewa czekoladowa Rozpoczynamy od przygotowania bezy. Białka ubijamy na sztywno w misce ustawionej nad naczyniem z gotującą się wodą. Stopniowo dodajemy cukier. Temperatura piany powinna wynosić ok. 60 stopni. Z połowy masy pieczemy spód do naszego tortu, natomiast z drugiej części robimy dowolnego kształtu beziki do dekoracji. Czas pieczenia- 60 minut, temperatura

Wrzosowa Polana
TARTA WAFELKOWA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 767

tartę ! Ale nie taką zwykłą tartę! #ajaką? Kruchy, chrupiący, czekoladowy spód wypełniony po brzegi jest lekką, jogurtowo-śmietanową masą z białą czekoladą i mnóstwem chrupiących wafelków o smaku cappuccino. Całość wieńczy nieziemska, palona beza włoska! Takie połączenie sprawia, że ciężko zakończyć na jednym kawałku i każdy z przyjemnością sięga po dokładkę ( a ja nawet 2!). Idealna kompozycja, idealne połączenie! Tarta(...)miód wielokwiatowy – 2 łyżki MASA: * jogurt grecki – 300 g * śmietana 36% słodka – 150 ml * cukier puder – 50 g * wafelki Lusette cappuccino – 3 szt * biała czekolada + czekolada mleczna – ok. 50 g * żelatyna – 2 łyżeczki BEZA WŁOSKA : * białko – 1 szt * drobny cukier – 0,5 szkl + 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD : Herbatniki miksujemy

Ostra na Słodko
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 186

przepisie oryginalnym, więc moja beza jest prędzej taką pianką niż bezą, co wcale nie czyni jej gorszą No i krem. Tutaj w ruch poszły wafelki Lusette o smaku cappuccino, które doskonale podkręciły smak kremu kawową nutką. Kremy mają to do siebie, że czasem mogą wychodzić mdłe. Ja, żeby temu zapobiec, lubię stosować różne dodatki do kremu, teraz padło właśnie(...)galaretki truskawkowe 1 l wody 450 g mrożonych truskawek Krem 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 wafelki Lusette cappuccino Beza 5 białek 150 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej Sposób przygotowania Galaretka Wodę zagotowujemy, we wrzątku rozpuszczamy galaretki. Truskawki rozmrażamy i odsączamy z soku. Dodajemy do zimnej galaretki

Mieszam w Garnku
Trufle wafelkowo-serowe 184

Jeśli mamy ochotę na jakiś ciekawy deser do kawki, to czasem wystarczy nam zwykły czekoladowy wafelek, z którego można wyczarować  Trufle wafelkowo-serowe . Składniki: 1 wafelek Lusette smak Cappuccino około 100-150g twarogu półtłustego około 2 łyżki otrębów owsianych 1 łyżeczka dżemu truskawkowe cukier puder do dosłodzenia dodatki do dekoracji różne posypki Przygotowanie: Wafelek skruszam. Wszystkie składniki(...)posypka arachidowa prażona, maczek smak truskawkowy i minigroszki czekoladowe. Odstawiam trufle do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie są gotowe do podania. Świetnie będą smakować z cappuccino

Kuchnia co dnia