Pieczona dynia piżmowa faszerowana komosą z warzywami :)

Pieczona dynia piżmowa faszerowana komosą z warzywami :)

Pieczona dynia piżmowa faszerowana komosą z warzywami :)

Zaraz po mojej ulubionej dyni Hokkaido na drugim miejscu znajduje się dynia piżmowa, którą tym razem postanowiła upiec i nafaszerować. Farsz to iście spontaniczne podejście, dodałam tylko to co miałam akurat pod ręką. I wiecie co? Wyszedł genialny! Przepyszny, lekko pikantny, aromatyczny. W połączeniu z dynią całość smakowała cudownie :)  Składniki (2 porcje): dynia piżmowa  120 g komosy ryżowej (u mnie trójkolorowa) 2 pomidory  1 papryka czerwona  1 łyżka oleju kokosowego  1 łyżka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.