Soczyste piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie

Soczyste piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie

Soczyste piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie

Na niedzielny obiad przygotowałam piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie. Zaraz pewnie ktoś zacznie krzyczeć, że wino nie jest dla dzieci. Zgadza się.  Pamiętajcie jednak że wino pod wpływem temperatury traci swoje %, a pozostaje smak i aromat. Więc i najmniejsze dzieci mogą jeść potrawy na nim przygotowane.     Składniki:   2 piersi z kaczki sól pieprz rozmaryn tymianek majeranek oliwa z oliwek 1,5 szklanki czerwonego wina (lub więcej zależnie od wielkości naczynia żaroodp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.