Uwielbiam serniki na zimno :) Zdecydowanie bardziej niż te pieczone. Moja dzisiejsza propozycja, to sernik z delikatnym, piankowym musem malinowym. Sernik jest taki jak lubię - rześki i nieprzesłodzony. Idealny, gdy mamy ochotę na lekki deser. Najlepiej przygotować go wieczór wcześniej, by całą noc mógł spędzić w lodówce; nabierze wówczas odpowiedniej konsystencji. W sezonie malinowym nie może go zabraknąć na Waszym stole(...)sera "wiaderkowego" 200 ml jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki 36% 100 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 26 g żelatyny ( 6,5 łyżeczki ) Składniki na mus malinowy: 400 g malin 250 ml śmietany kremówki 36% 100 g cukru ( lub mniej/więcej, w zależności od upodobań ) 1 łyżka soku z cytryny 12 g żelatyny ( 3 łyżeczki ) Dodatkowo: okrągłe
Opowieści z piekarnikaświeżych, soczystych i niesamowicie aromatycznych arbuzów chciałam zaproponować ciekawy napitek. Do przygotowania koktajlu (ok 6 porcji) potrzebujemy: – ok 1 kg arbuza (waga miąższu) – 300 ml soku malinowego, tłoczonego, bez cukru ( zakupicie na platformie zakupowej LokalnyRolnik.pl ) – 3 łyżki octu balsamicznego – odrobina mięty + mięta i limonka do dekoracji W pojemniku miksera umieszczamy miąższ arbuza, sok, ocet oraz odrobinę
Szybko Tanio Smacznieprzygotowaliśmy dla Was sorbet. Dwuskładnikowe lody przyrządzicie jeszcze szybciej niż ich klasyczną wersję. Do przygotowanie lodów potrzebujemy: – ok. 1 kg arbuza (waga miąższu) – 300 ml soku tłoczonego malinowego bez cukru ( zamów na platformie LokalnyRolnik.pl ) Przygotowanie lodów rozpoczynamy od obrania arbuza, wydrążenia pestek i pokrojenia go w kostkę. Oba składniki lodów umieszczamy w blenderze lub misce i miskujemy
Szybko Tanio SmacznieWspaniałe wilgotne ciasto czekoladowe wraz z lekkim musem malinowym wykonanym z domowej frużeliny malinowej. Cudowny! Bardzo polecam!! Dla kogo: dla nieprzepadających za tortami na biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru(...)łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin 4,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2/3 szklanki gorącej wody szklanka cukru 3 łyżeczki soku z cytryny 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody 720g serka mascarpone Składniki na polewę malinową: 200g dżemu malinowego
Mania WypiekaniaSkładniki:Biszkopt:1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej6 jajek2 łyżeczki proszku do pieczeniaPianka:2 szklanki mleka2 op. bitej śmietany w proszku4 łyżki żelatyny1 op. galaretki malinowejWykonanie
Bon Appetit Małgorzatyzagotowujemy. Dodajemy cukier (ilość wg uznania) u mnie 4 łyżki i odrobinę żelfixu. Chwilę gotujemy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia i gotowe do spożycia!Dżem malinowo - porzeczkowy
Bon Appetit Małgorzatymalinowy musi być koniecznie w naszej spiżarni, robię go co roku.Sposób I (kiedy malin mam niewiele):malinywrzątekcukierMaliny zalewam wrzątkiem tyle, aby woda przykryła owoce. Odstawiam do wystudzenia. Następnie gotuję, przecedzam przez sitko. Sok słodzę do smaku, znów zagotowuję, ściągam pianę. Przelewam sok do wyparzonych słoików lub butelek i zakręcam. Nie pasteryzuję, aczkolwiek można.Sposób II (kiedy malin mam kilka
Kuchnia domowa AniCoś słodkiego na kolację, czasami warto sobie zaserwować. Kasza jaglana jest doskonałą bazą dla wielu dań. Jako jedyna wśród wielu zbóż ma odczyn zasadowy i nie
W kuchennym oknie Ewytego kolorek bardzo trendy.Sernik nie opada nie peka jest idealnie rowny.Napisalam inaczej,poniewaz zamiast calych owocow,do masy serowej dodalam puree z malin w dosc sporej ilosci,uzyskujac swietny malinowy smak.Mysle,ze przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom sernikow i malin.Upieklam go w duzej formie 23-24 cm.Skladniki:1 kg sera twarogowego 3xmielonego4 jajka duze1/2 szklanki cukru350 g malin mrozonych +5 lyzek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!arbuza100 g serka mascarpone200 g śmietanki kremówki4 łyżki syropu malinowego opcjonalnie posypka czekoladowaLato niestety dobiega końca... ale póki jeszcze zostało kilka ciepłych dni, polecam bardzo szybki do zrobienia, a rewelacyjny w smaku, chłodzący deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno
Świat Domowej Kuchnifot.2). Wstawić do formy na muffinki i piec 25-30 minut w temp. 180ºC. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Podczas pieczenia tych babeczek w całym mieszkaniu rozchodzi się piękny malinowy zapach... nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł mu się oprzeć
Świat Ciastajajka 125 g masła o temp. pokojowej Składniki na masę:300 g malin 3 łyżki cukru 400 ml mieszanki wody z sokiem z malin 2 galaretki o smaku malinowym 500 ml śmietanki 30% 1 opak. Śmietan-Fix Do dekoracji:kilka malinObie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski, dodać pozostałe składniki. Utrzeć na gładką masę. Ciasto przełożyć
Świat Ciastajest to deser raczej pracochłonny.Potrzebne nam: Na biszkopt:- 7 jajek- 3/4 szklanki cukru- 1 szklanka mąki pszennej- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Na przełożenie:- pół słoika konfitury malinowej- 8 łyżek likieru kokosowego- 2-3 łyżki wiórek kokosowych- 750 ml śmietanki 30%- 3 łyżki cukru pudru- 2 łyżeczki żelatynyNa przybranie:- 350 ml śmietanki 30%- 6 łyżek wiórek kokosowych
W poszukiwaniu inspiracjizdjęciu, czyli jedna spora porcja. Nie miałam najmniejszych problemów z jej pochłonięciem, ale jeśli chcecie podzielić się tym smakiem lata, wystarczy rozlać koktajl do dwóch mniejszych szklanek.Koktajl malinowo-brzoskwiniowySkładniki:(na 1 dużą porcję)95 g malin90 g lodów waniliowo-brzoskwiniowych200 ml zimnego mlekaWszystkie składniki zmiksować blenderem na gładki, gęsty płyn. Podawać schłodzone zaraz po przygotowaniu.Smacznego!Pogoda ciągle płata figle
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród
Czarnawisienkalaski wanilii i dodać żelatynę. Następnie mieszamy aż do rozpuszczenia się żelatyny. Do form wysmarowanych olejem wlewamy ugotowaną śmietanę i wstawiamy do lodówki do ścięcia się. Potem robimy mus malinowy. Zmiksować maliny, sok z cytryny i cukier razem, odstawić do lodówki. Przed podaniem wykładamy panna cottę na talerz i dookoła niej robimy wianuszek z musu. Smacznego!***** Gelatin prepare according
Projekty ze smakiemciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm grubości), przekładamy na ciasto 1/3 część kremu czekoladowego. Następnie układamy drugą część ciasta i również ją nasączamy ponczem i przekładamy cały krem malinowy na ciasto. Na krem dajemy trzeci kawałek ciasta i również go nasączamy ponczem. Przekładamy połowę kremu czekoladowego (który został), na ciasto. Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem
Serce zamknięte w formie pysznościKochani dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie, a w roli głównej: puszyste drożdżowe ślimaczki z nadzieniem z konfitury malinowej, własnej roboty, z dodatkiem płatków migdałowych i brązowego cukru, podane z gorącym prawdziwym kakao. Hmmm... Przypomniały mi się czasy dzieciństwa, kiedy to mama, która jest mistrzynią w pieczeniu słodkości, robiła nam gorące bułeczki z ciasta drożdżowego. Doskonale też pamiętam, że jako
SMYKWKUCHNIsmakują z dodatkiem dżemu z gorącym mlekiem lub kawą. Składniki: 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 250 ml zsiadłego mleka, dżem malinowy Łowicz
Moniki Smakołykimieszamy widelcem, rozbijając kryształki lodu. Lekko podgrzany kajmak i czekoladę stopioną w kąpieli wodnej mieszamy z drobno pokruszonymi herbatnikami. Masą wylepiamy dno i boki formy na tartę. Sorbet malinowy wystawiamy z lodówki na 10 min i wykładamy na przygotowany spód. Przykrywamy tartę folia aluminiową i wstawiamy do zamrażarki na 1 – 3 godz. Na sos: wlewamy do rondelka1/2 szklanki wody
Anioły w kuchniłyżka mąki ziemniaczanej 200 ml wina czerwonego, Argentyna Celebro [TUTAJ] 1-2 pomarańcze kwaśna śmietana listki mięty Połowę malin zmiksować i przetrzeć przez sito. W rondlu połączyć przecier malinowy ,sok pomarańczowy ,sok cytrynowy ,mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu ,ciągle mieszając ,aż roztwór lekko zgęstnieje i stanie się klarowny. Schłodzić . Dodać resztę malin i wlać czerwone wino
Kulinarny karnet ChristopheraJaglanka świetnie komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i słonymi. Jeśli śniadanie to jak dla mnie oczywiście wersja słodka, więc gwiazdą dzisiejszego wpisu jest jaglany mus bananowo-malinowy. Smakowite połączenie kaszy z owocami, twarogiem i masłem orzechowym- pełnowartościowy posiłek i duża dawka energii na dobry początek dnia. SKŁADNIKI: 40g kaszy jaglanej przed ugotowaniem 100g twarogu 50g banana
peanutbuttermonsterrozwiązanie dla wszystkich zabieganych. Jeśli jednak macie trochę więcej czasu i fantazji można tworzyć z niego prawdziwe cuda odpowiednio modyfikując bazowy przepis. Efektem moich ostatnich kuchennych wariacji jest bananowo-malinowy mug cake w pięknym, różowym kolorze. Ciacho wychodzi puszyste, miękkie i aromatyczne- nie sposób mu się oprzeć! SKŁADNIKI: 30g otrębów żytnich 70g banana 2 białka jaj 4 łyżeczki twarogu chudego
peanutbuttermonstersprawdza się świetnie zwłaszcza w pochmurne jesienne i zimowe poranki. Składniki: kasza jaglana ugotowana na miękko 1 szklanka mleko ryżowe, sojowe lub inne 2 szklanki sok malinowy (lub wiśniowy) 1/4 szklanki skrobia ziemniaczana 1 łyżka skrobia kukurydziana (lub tapioka) 1 łyżka granat 1/4 szt Zamiast skrobi można użyć budyniu bezglutenowego, najlepiej bez dodatku
głodny alergikPyszna tarta z owocami do kawyTarta bananowo-malinowa SKŁADNIKI: CIASTO mąka 250 gr śmietana kwaśna 1 łyżka cukier puder 100 gr margaryna 150 gr żółtka 2 szt KREM Jogurt naturalny -400 ml ser biały -1 kost (250) śmietana 18% - 250 ml cukier puder - 2 łyżki galaretka brzoskwiniowa - 1 opak galaretka agrestowa - 1 opak WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa - 1 opak
Kuchnia DanusiTestowanie śmietanki czekoladowej Torcik malinowy Składniki: śmietanka czekoladowa - 750 ml żelatyna -2 łyżki biszkopty okrągłe - 1 paczka maliny - 1 pojemniczek galaretka truskawkowa - 4 opak woda gotowana do galaretek - 1,5 litra listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do śmietanki czekoladowej miksując na najwyższych obrotach. Galaretki rozpuścić
Kuchnia DanusiSkładniki: 125 g naturalnego jogurtu, 75 g masła, 2 jajka, 150 g mąki, 120 g cukru, 1/2 łyżeczki sody. szczypta soli, konfitura malinowa. Przygotowanie: W misce mieszamy jogurt naturalny z roztopionym i ostudzonym masłem. Dodajemy jajka i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą i szczyptą soli. Dodajmy cukier i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji
Aga w kuchnikremu! Zapraszamy Was zatem do sporządzenia naszej wersji zupy krem z dynii i dodatków! Składniki: 1,5l wywaru mięsno-warzywnego ok.1,5kg dynii nitkowej 1kg bardzo dojrzałych, mięsistych pomidorów malinowych 1 duża żółta papryka 1 spory ząbek czosnku 2 cebule dymki pół opakowania serka mascarpone pół pęczka posiekanej natki pietruszki niepełna garść posiekanych listków mięty 1 łyżka masła do smażenia
Symfonia Smakówmamy nawał spraw do załawiania. Wystarczy odpowiedni farsz, na który mamy tego dnia ochotę i już mamy pyszny, ekspresowy obiad! Dzisiaj propozycja naleśników na słodko z farszem serowo-malinowym. Czas przygotowania: 20 minutIlość porcji: 4 Składniki: 4 naleśniki przygotowane według tego przepisu 100g półtłustego twarogu Małe opakowanie jogurtu naturalnego lub śmietana 12% 2 łyżeczki brązowego cukru ( ilość można według
Kolizje Smakówmoże Smoothie malinowo, cytrynowo - miętowe ? Składniki na 2 porcje: 0,5 kg malin wyciśnięty sok z 1 cytryny ok 25 listków świeżej mięty 1 jogurt naturalny 2 łyżki cukru ( do smaku jak kto lubi, może być bez) Przygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować w blenderze i gotowe
Niezły Młynekszczęścia w upalne dni ? Przepis prosty , łatwy i przyjemny ... można zaangażować w przygotowanie dzieciaki ^^ będą miały dużo frajdy :) Idealnie chłodzi i można powiedzieć że jest prawie dietetyczny :) *** Smoothie arbuzowo-malinowe *** ( 1 porcja ) 100 g świeżych malin 100g arbuza 3 kostki lodu 2 gałki lodów śmietankowych 4 łyżki stołowe mleka 1. Owoce wkładamy do blendera i miksujemy ( osobiście wole gdy owoce
ciemna strona patelniFrużelina malinowa...pyszny dodatek do gofrów i nie tylko...pomysł podpatrzyłam u Dorotki.. 500 g owoców leśnych (mogą być dowolne owoce) 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody 3/4 szklanki cukru (zależy od owoców) 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozrobionej w dwóch łyżkach wody Owoce (mogą być zamrożone) wymieszać z cukrem
Moje domowe kucharzeniekilkanaście cudownych przepisów. Oczywiście miałam spory dylemat, który wybrać. Stanęło na przepisie podesłanym przez Amber . A dzisiejsze lody publikuję w ramach kolejnego już Lubelskiego Kociołka. Zajrzyjcie do dziewczyn, co malinowego przygotowały na dzisiaj. Martyna ,Miętowa Kuchnia ,Edyta , Agnieszka,Marta , Małgośka, Dorota Składniki: 200 g cukru 400 g śmietanki kremówki 4 żółtka ok. 400 - 450 g malin 1 łyżka soku
Sto kolorów kuchnimocno czekoladowe babeczki, można by rzec-lekko dietetyczne, gdyż praktycznie pozbawione dodatku tłuszczu. Bardzo mięciutkie, długo utrzymują świeżość. Nadzienie z malin idealnie przełamuje słodycz czekolady. Czekoladowe cupcakes z nadzieniem malinowym i kremem kawowym Składniki (około 12 cupcake'ów): 3/4 szklanki mąki 6 łyżek kakao 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej niecałe pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szklanki cukru trzcinowego
Mania Gotowaniaprzygotowuje a wszyscy je lubią;) Poza tym nie wymagają pieczenia, a podczas letnich upałów jest to ogromną zaletą;) Ciasteczkowy spód, do którego tym razem dodałam wiórki kokosowe, i masa malinowa pokryta warstwą świeżych malin. Latem nie ma lepszego deseru:)) Spód: 200g herbatników, 200g masła, 50g wiórków kokosowych, 1,5 łyżki brązowego cukru. Herbatniki zmielić w blenderze
Z miłości do słodkościspadająca z jej piersi( swoją drogą nimfy chyba były nudystkami) i zabarwiła wszystkie owoce na czerwono. No i bardzo dobrze bo ja lubię ten soczysty kolorek ;) i w "malinowym chruśniaku" nie miałoby takiego sensu gdyby nie ta czerwień i Balladyna zapewne gdyby nie ta tętniąca czerwień to by siostry nie zabiła, cha nawet " dziewczyny jak maliny
Farmażonywakacjach, nie mogłam Wam zaproponować dzisiaj nic innego jak skraść tego słońca trochę, zamknąć i przechować na długie jesienno- zimowe wieczory. Moja propozycja to pyszny dżem malinowy. Maliny o tej porze roku są najlepsze, najbardziej słodkie i najbardziej aromatyczne, i mi osobiście te późne odmiany odpowiadają najbardziej. Postanowiłam zatem kupić ich w większej ilości i przechować , by móc później pocieszyć
SMYKWKUCHNIPost Muffiny malinowe z ‚oczami’ na Halloween pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeMleko mojego syna, który rzadko sięga po całe i świeże owoce. Owoce przemycam mu więc w różnych potrawach, wypiekach i koktajlach. Dziś proponuję Wam Malinowo-Miętowe Mleko. Dziecko wypiło ze smakiem. Składniki: 2 szklanki mleka 1 garść malin kilka listków świeżej mięty syrop z agawy Skworcu do smaku Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku blendera i miksujemy. Próbujemy, dodajemy syrop
Blondynka GotujeMleko malinowo-miętowe z Chia! Osobiście uwielbiam! Chia wypijam w koktajlach, na pewno już to zauważyliście. I wiecie co? Działa. Widzę jak mój organizm lepiej działa, ale o szczegółach nie będę tu pisać ;) Składniki: 1 mała garstka malin kilka listków mięty 1 szklanka mleka 1 łyżeczka nasion Chia Skworcu syrop z agawy Skworcu do smaku Wykonanie: Dzień przed zrobieniem napoju
Blondynka Gotujesię bardziej puszysta, następnie dodajemy resztę białek. Foremki- kokilki smarujemy masłem, wlewamy masę czekoladową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 8-10 minut. Podajemy z musem malinowym i lodami. I od razu jemy! Smacznego
Mango PapajaTakim oto sposobem powstał lekki, letni chłodnik na bazie truskawek i malin,z dodatkiem miodu. Schłodzony w lodówce deserek sprawdzi się idealnie w upalny dzień - zapraszam :) Letni chłodnik truskawkowo-malinowy Składniki na dwie porcje: - 500g świeżych malin - 500g świeżych truskawek kaszubskich - miód drahimski - jogurt naturalny, bądź w wersji bardziej kalorycznej ulubione lody Do przygotowania potrzebujemy: świeże maliny i truskawki Owoce
Sajkofanka smakuBardzo zdrowy, lekko kwaśny koktajl malinowy z dodatkiem syropu z czarnego bzu. Składniki na dwa koktajle: 400g jogurtu naturalnego 250g malin 4 łyżki niskosłodzonego syropu z czarnego bzu 1 duża łyżka miodu Przygotowanie:Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki aż konsystencja będzie gładka.Rozlewamy koktajl do szklaneczek i delektujemy się witaminową bombą :)Taki napój sprawdzi się także
Ze smakiem i z pasjąjednego przepisu można przygotować różne pyszne wypieki. Niedługo Walentynki, więc mam nadzieję, że może Was zainspiruję do pieczenia dla ukochanej osoby. Jako pierwszy przygotowałam tort czekoladowy z malinową bitą śmietaną. Ciasto jest mocno czekoladowe i bardzo wilgotne. Pięknie wyrasta. Konsystencja ciasta jest bardzo podobna do amerykańskiego: chocolate mud cake. Inspirowałam się amerykańskim ciastem "Mud cake". Jeżeli nie lubicie
Przepisy AleksandryPierwsze maliny wpadły do napoju Alpro :)Owocowe koktajle to hit lata. Uwielbiam !Koktajl malinowo-czekoladowySkładniki:1 szklanka malin3/4 szklanki napoju sojowego czekoladowego AlproZmiksować i pić !Na zdrowie... Smacznego
kolorowotorcikowoSezon owocowy nadchodzi wielkimi krokami, swiadczy o tym fakt, ze juz na kilku blogach pojawily sie wpisy z rabarbarem w roli glownej. Czas wiec zrobic miejsce
Przysmaki KarolkiLato w pełni, za oknami rekordowo wysokie temperatury, w taką pogodę chętnie sięgamy po lody. Wybór jest ogromny, jednak szybkie lody malinowo-jogurtowe z dodatkiem limonki to jest to !!! Składniki : 100 g malin mrożonych 200 g śmietanki 30% 600 g jogurtu naturalnego 160 g cukru sok wyciśnięty z 1 limonki 1 łyżka malibu Wszystkie składniki przełożyć do blendera
Zabawa smakiemwstępie chciałam przeprosić za długą nieobecność na blogu, a na przeprosiny zapraszam na słodki deser. :)Delikatna chrupiąca beza z piankowym wnętrzem, oblana kwaśnym musem malinowym z dodatkiem limonki, który doskonale przełamuje słodycz bezy. Składniki na beze : 5 białek 280 g cukru 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Piekarnik nagrzewamy do 120°C. Białka wlać do misy miksera
Zabawa smakiemsmakowało całej rodzinie. Składniki :* 3 tabliczki białej czekolady* szklanka płatków kukurydzianych* kilogram gotowego sera do serników* 2 śmietany kremówki * szklanka cukru pudru* pół kilograma malin* 2 galaretki malinowe Przygotowanie :Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną. Dodać pokruszone płatki i wylać masę na spód foremki. Odstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wody. Zimne kremówki ubić z cukrem pudrem
Magiczne Życie MartyPost Frużelina malinowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeskładniki:3 łyżki mąki pszennej4 łyżki cukru1 łyżka kakao4 jajka2 łyżki oleju lub roztopionej margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczenia300 ml śmietanki 30 %2 galaretki malinowe300 g
Monia miesza i gotujedrożdży instant, 100 g masła,70 g cukru,1/2 łyżeczki soli,2 łyżki spirytusu,250 ml letniego mleka,Dodatkowo:1 l oleju do smażenia (użyłam rzepakowego),konfitura (u mnie malinowa - oczywiście moja własna :)Lukier: 1 szklanka cukru pudru,3 łyżki wody gorącej.Mieszamy cukier z wodą do uzyskania jednolitej konsystencji.Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże instant i mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki
Delicious TitbitsMam zaszczyt dołączyć do grona testujących kosmetyki otrzymane od Maliny - za co bardzo dziękuję:)Jednym z otrzymanych kosmetyków jest TOŁPA: dermo body, mum czyli
Codzienna kuchnia niecodziennaogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi malinami. Spody biszkoptowe na tort malinowy piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na 1 spód biszkop tu (będą potrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 2 łyżki(...)cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Jak zrobić tort malinowy? Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień
CiastkozercyTort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia . Pewnie ten tort by nie powstał, gdyby nie pytanie jednej z moich czytelniczek, Aleksandry :) Ola właśnie zapytała o wykorzystanie kremu do stworzenia tortu, więc stwierdziłam, że to może być super pomysł i warto taki malinowy(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Malinowa Rozkosz – Składniki: Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru – ok. 150g 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej typ 450 – ok. 100g 1/4 szklanki mąki (skrobi) ziemniaczanej (2 średnioczubate łyżki
Kulinarne PrzebojeMalinowo- truskawkowy, czyli sezonowy tort. Na zakończenie roku szkolnego dla nauczycieli. Mikołaj dumny był nie zwykle :) Biszkopt i krem malinowy z kawałkami truskawek. Nasączony sokiem malinowym. Wierzch tortu posmarowany masą maślaną z pure malinowym. Ozdobiony jest tzw rybią łuską TU znajdziecie pomocny film. Tort o średnicy 20 cm. Biszkopt 5 jajek (osobno(...)minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy lub cztery części. Pure malinowe 600g malin (użyłam mrożonych) 140 g cukru 20 g żelatyny w proszku 3 łyżki soku z cytryny Maliny włożyć do garnka ( nie rozmrażać) dodać cukier sok z cytryny i zagotować
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPierwsze ciepłe dni mamy za sobą, chociaż pogoda jest tak kapryśna, że nie wiadomo czy to jeszcze wiosna czy może już lato. Tak czy siak
Szybko Tanio SmaczniePołączenie malin i limonki to jest hit! Ten koktajl jest orzeźwiający, przepysznie sycący, gęsty i wybornie chłodzi w upalne dni! Do przygotowania koktajlu potrzebujemy (4
Szybko Tanio SmaczniePoprosiłam Męża, żeby mi kupił trochę malin na targu, a On mi mówi, że na działce rosną. Urwał i przywiózł, a ja już wiedziałam jak zrobić
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 30 dkg wątróbki drobiowej 1 puszka moreli w lekkim syropie, lub 7-10 świeżych moreli 1 kubek świeżych malin 1 kubek ciemnych winogron oliwa z
Luźna KuchniaNie dawno będąc na zakupach odkryłam ryż jaśminowy nie mogłam się oprzeć pokusie i go zakupiłam okazał się bardzo smaczny i polecam go wszystkim którzy go
Tanio szybko zdrowoZdrowy i niskokaloryczny deser na bazie malin z dodatkiem jagód goji i pełnoziarnistej kruszonki z płatkami owsianymi. Idealna propozycja na coś słodkiego dla osób dbających o
Pyry na GazTaką bombę witaminową sobie serwujemy tej wiosny! Już sam widok dodaje energii prawda? Po zimie trzeba jakoś pobudzić organizm do życia;) W oczekiwaniu na
Kulinarne Inspiracje...z musem z białej czekolady... W sam raz na Walentynki... Mogę upiec:)
In my kitchenSkładniki: 150 gram masła 150 gram cukru 150 gram mąki 150 gram malin 50 gram białej czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1
KuukBuukSkładniki: (na 1 porcję) 250 ml wrzątku plaster świeżej pomarańczy kilka gałązek świeżej mięty 2 suszone maliny 3 suszone żurawiny 2 goździki pół łyżeczki -1 łyżeczka
KreatywnePinyNie ma nic lepszego w chłodny wieczór niż pełna miseczka gorącego budyniu z pysznymi malinami i roztopioną gorzką czekoladą... Gwarantuje, że Was rozgrzeje i poprawi
Chocolate Muffin BlogNa szczęście zimą maliny można znaleźć w sklepach w lodówkach z mrożonkami, ale póki są świeże - korzystajmy z nich! Składniki: 200 g malin 100 g
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Pod moją pracą codziennie rano stoi Pan, który sprzedaje kanapki, soki i owoce. Ostatnio wypatrzyłam u niego cudne maliny, a że nie udało mi się dać
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Dla mnie idealne smaki, banany i maliny. Do tego polewa z białej czekolady- rozkosz dla podniebienia. 250 g mąki pszennej
VioletoweKucharzenieWieczór, dziecko podchodzi i mówi nieśmiało, (nieśmiało, podmienili go, czy jak - pomyślałem): -Tatuś, a zrobisz mi sałatkę owocową? -Pewnie (a już myślałem, że chce,w ponad
BaRepasPierwsze miesiące roku to bez wątpienia czas bardzo napięty. Czas pełen radości i okazji do świętowania. Ledwo zdążymy odpocząć po małym świątecznym obżarstwie, a już
Zapiski Młodej ŻonyNa Dzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni
pink envelopeSkończył się czerwiec i skończyły się trochę szaleństwa z pracą. Wprawdzie wciąż nie mam wakacji, ale jest znacznie luźniej, co mam nadzieję będzie widać po
les mirabellesN ie wiem dlaczego bezy uchodzą za trudne do przygotowania. Wystarczy zachować kilka zasad, a uwierzcie mi że się udadzą. ½ szklanki schłodzonych białek 1 szklanka
Jadło i czytadłoSłońce coraz częściej się do nas uśmiecha, więc przyszedł czas na trochę letnie smaki :) Mrożone jogurty to idealna przekąska na gorące dni, ale i w zimę
Zdrowie na języku :PSkładniki : 0,5 l jogurtu naturalnego lub kefiru 25 dkg truskawek 25 dkg malin Sposób wykonania : Truskawki dokładnie umyć, oczyścić z szypułek. Jogurt wlać
Przepisy i porady kulinarneDzisiaj mam coś dla wielbicieli serników i owoców leśnych. Pyszny, puszysty sernik o bajecznym kolorze jagód i malin. Mama się nim zachwyciła, bo to pierwszy smakosz
Gosia gotujeCiasto francuskie podobno chociaż raz w życiu każdy powinien zrobić sam. Niestety jego zrobienie jest i czaso i pracochłonne. Ja inicjację z ciastem francuskim
Walijskie PichcenieNasiona szałwii hiszpańskiej, znane również jako chia stają się ostatnio coraz bardziej popularne w Polsce. Coraz częściej widuję przepisy z wykorzystaniem tych malutkich nasionek. Zaciekawiło mnie
Zawsze głodna!Lubię takie śniadania. Owoce, musli typu crunchy i serek homogenizowany waniliowy. Pycha! Musli tak naprawdę mogą być każde, w zależności od tego jakie lubimy. Mi bardzo
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNie będę przed Wami ukrywać, faktu, że całe życie uciekałam od wszelakiego rodzaju kasz. Nie pamiętam abym kiedykolwiek jadła jaglaną, może gdy byłam mała, ale już
Blondynka GotujeSkładniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka
ClauditteMissCookingOstatnio strasznie przemarzłam. Niestety pani zima nie jest w tym roku zbyt dla nas miła. Zamiast pięknych barw bieli za oknem mamy tylko szarość. No jedynie
Słodkie okruszkiSKŁADNIKI 450 g cukru, najlepiej drobnego do wypieków 8 białek maliny do dekoracji WYKONANIE Białka ubić na sztywno.Pomalu ,w trakcie ubijania dodawac cukier.Ubijając piane do
w mojej kuchniWitajcie! Co za pyszności dzisiaj na blogu? Nic innego, jak jeden przepis z moich ulubionych owocowych przyjemności. Koktajl owocowy! Słodki, jednak bez dodatku białego cukru. Orzeźwiający
Chocolate Stop TemptingTak mnie coś naszło na słodkie. Wymyśliłem sobie na bazie moich ostatnich muffinów , że zrobię coś podobnego jednak z mąki gryczanej. Bałem się, jak nie powiem
BaRepasDeser specjalnie przygotowany dla koleżanki, która mnie jutro odwiedzi. Już się cieszę na to spotkanie :) Mam nadzieję, że będzie smakowało. SKŁADNIKI: ciasto: 200 g mąki
Kuchnia w opałachNie wiem dlaczego, ale ten deser wywołał u mnie wspomnienia z dziecięcych lat. Jak razem z bratem i rodzicami co niedziela, chodziliśmy do "Delicji". Przeszklone lodówki
Kuchnia w opałachZawsze uwielbiałam pić koktajle, ale nie robiłam ich nigdy tak często jak teraz. A to wszystko za sprawą trafionego prezentu: blendera :) W zimie robiłam istne bomby
Passions hobbies lifeMałe co nie co między posiłkami :) Co nam potrzeba: - 200 ml maślanki - 150 g malinek - 1 łyżeczka płatek owsianych - 1 łyżeczka otrąb - 1 kostka gorzkiej czekolady
Zdrowie na języku :PJako, że po świętach czuję się trochę większa, postanowiłam zrzucić parę kilogramów. Nie umiem trzymać się radykalnie żadnej diety więc po prostu staram się
W poszukiwaniu inspiracjiPomysł na ciasto podpatrzony w połowie u koleżanki z pracy, a w połowie na weselu.Słodko-kwaskowe, idealne na upały, najlepsze prosto z lodówki.Oprócz walorów
bistro mamaCzasami niewiele potrzeba do szczęścia :)Mąż otworzył lodówkę i powiedział: "zrób coś z tym arbuzem, bo go nie zjemy".Pomyślałam o koktajlu/drinku/czy czymś podobnym
bistro mamaKiedyś bardzo wzbraniałam się przed tym świętem,a dziś stwierdzam, że każda okazja jest dobra,żeby wyznać miłość i rozpieścić podniebienie :)Pamiętam jak w zeszłym roku
bistro mamaCzyż nie jest tak, że z roku na rok coraz bardziej narzekamy na pogodę? Mamy albo deszczowe lato albo tropiki, do których nie jesteśmy przyzwyczajeni. Zanika
bistro mama"Szybki, prosty sposób na zjedzenie smacznego śniadania. Wystarczy jogurt naturalny, płatki ryżowe dostępne w każdym hipermarkecie i świeżutkie, słodkie maliny. Całość okraszona jest nutką cynamonu. Uwielbiam
Słodkie PrzyjemnościJestem Ada i jestem łasuchem. I to strasznym! Mniej więcej raz na dwa tygodnie chodzą za mną dania mączne - zazwyczaj są to naleśniki (w okresie jagodowym
Słodkie PrzyjemnościNiby nadal lato, niby ciepło, ale w powietrzu czuć już zbliżającą się jesień. Podobno taka kolej rzeczy, ale ja nie jestem na tak. Nie lubię chłodu
Słodkie PrzyjemnościO tym cieście po prostu zapomniałam! zjadłam prawie całe sama, nie przypadło niestety do gustu pozostałym domownikom ani urodzinowym gościom Córci. Dziś znalazłam fotkę więc i
Dzieje kuchennej WiewióryEton mess czyli bałagan w Eton :) Czemu "mój" ? ponieważ w oryginalnym przepisie jest tylko bita śmietana i bezy a ja wzbogaciłam krem o serek. Ponieważ samego
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:1 szklanka malin1/2 szklanki maślanki naturalnej2 łyżki otrąbSposób przygotowania:Wszystkie składniki zmiksować dokładnie i podawać :)Smacznego!!!
Kuchnia domowa AniPanna cotta (wl.gotowana smietanka) to rodzaj wloskiego deseru pochodzacy z polnocnych Wloch.W sklad deseru wchodzi smietanka kremowka,cukier i zelatyna,ktore sie razem gotuje.Deser ten do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozwiń i czytaj przepis ;Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniSezon na maliny w pełni i trzeba z niego korzystać! Robimy z nich dżemy … przetwory … serniki … drożdżówki … ucierane ciasta … Ja
Ostra na SłodkoSezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że
Ostra na SłodkoW lecie kiedy to stragany i targi obfitują w przepyszne owoce mam dużo większą ochotę na wszelkiego rodzaju koktajle i shake.Tym razem wersja full wypad –
Ostra na SłodkoPrzepis jest bajecznie prosty, jestem zwolenniczką gotowania i pieczenia bez komplikowania sobie życia długimi listami artykułów spożywczych. Ma być prosto i smacznie i nie drogo.Jest to
Pasje JolkiPrzyznam ,że dieta zmusza człowieka do wymyślania czegoś dietetycznego , a jednocześnie smacznego. Coś słodkiego chodziło za mną od kilu dni, ale "szlaban" na ciasta nie pozwolił
W kuchennym oknie EwyCiasto francuskie podobno chociaż raz w życiu każdy powinien zrobić sam. Niestety jego zrobienie jest i czaso i pracochłonne. Ja inicjację z ciastem francuskim
Walijskie PichcenieSkładniki: 4 sztuki jajka, 1/2 kostki masło lub margaryna, 3/4 szklanki cukier, 4 krople olejek pomarańczowy, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1
W Mojej Kuchni LubięDesery robione przez nas w domu są pyszne i smakują najlepiej, wystarczy poświęcić im troszkę czasu ... Przepis na 5-6 pucharków 1 tacka malin 1
Apetyczna babeczkaNie wiem jak wy, ale ja uwielbiam takie domowe naleweczki ;)Składniki: 1 kg malin, 1 l spirytusu, 1 l wody, 500g cukru. Polecam także
Aga w kuchniSkładniki: 1 kg malin, 1 opakowanie żelfixu 2:1 na 1 kg owoców Dr Oetkera. Przygotowanie: Maliny przebieramy, myjemy i przekładamy do garnka
Aga w kuchniSkładniki: 250 ml kremówki, 200 ml mleka, 1 laska wanilii Kamis, 2 łyżeczki cukru, 50 g malin. Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy kremówkę
Aga w kuchniSkładniki: 1 szklanka malin (u mnie mrożone) 1 łyżka miodu, 3 łyżki płatków migdałowych, 40 g mąki, 35 g cukru, 35 g masła. Przygotowanie:
Aga w kuchniSkładniki: 200 ml kremówki, 2 żółtka, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 7 łyżek cukru, 200 ml mleka, 300 g malin. Przygotowanie: Żółtka ucieramy
Aga w kuchniDobrych konfitur nigdy za wiele. Moi domownicy uwielbiają je nie tylko na kanapce (te są szczególnie pyszne) ale również jako dodatek do naturalnego jogurtu
Smaczne ZdroweNalewki już nabierają swojej mocy, dlatego warto je wypróbować. Polecam przepis na nalewki z rożnych owoców. SKŁADNIKI 1,5 kg owoców malin lub wiśni lub innych
W kuchennym oknie EwyKochani zapraszam na bardzo lekki deser...Pianka jest bardzo delikatna, leciutka i bardzo puszysta..Składniki:4 białka1 łyżka żelatyny0,5 szklanki soku z malin1 opak ŚmietanFixuMaliny
NaKońcuJęzykaW tak słoneczny dzień trzeba nacieszyć się końcówką lata. Składniki: 200 g malin ( mogą być mrożone) 50 ml wytrawnego czerwonego wina 50 g cukru 1
Niezły MłynekCzas przetworów w pełni i w mojej kuchni również pojawiają się nowe słoiczki z ogórkami, sałatkami i dżemami. Tym razem postanowiłam wypróbować połączenie jabłek i malin
W kuchennym oknie EwyOstatnio otrzymałam paczkę od firmy Krokus, która oferuje smakowite przetwory owocowe i warzywne. Na pierwszy ogień wybrałam konfiturę z malin. Zaskakująco słodką, o gęstej konsystencji, która
Emcia PichciBardzo lubię takie szybkie i proste ciasta z owocami. Ten przepis podpatrzyłam u Małej Cukierenki i od razu przypadł mi do gustu, tym bardziej, że
Z miłości do słodkościCała moja rodzinka uwielbia domowe dżemy i konfitury. Ostatnio sporo eksperymentowałam z konfiturą z truskawek, ale ten miks owocowy najbardziej przypadł nam do gustu:) Wykorzystałam resztki
Z miłości do słodkościKolejna konfitura z wiśni. Miałam jeszcze troszkę malin, więc postanowiłam je dorzucić. Dodałam jeszcze odrobinę migdałowego likieru amaretto. Okazało się to doskonałym połączeniem:) Dzięki malinom
Z miłości do słodkościSkładniki na tortownicę o średnicy 28 cm. Składniki na spód: 200 g herbatników150 g masłaSkładniki na masę serową:1 kg sera trzykrotnie mielonego1 szklanka cukru5 jajek5
Emcia PichciJeśli na Waszej działce rosną owoce, wykorzystajcie je do przetworów. Polecam Wam nie tylko dżemy i konfitury, ale także nalewki. W dawnych czasach były przyrządzane głównie
Salonik smakówSkładniki (3 porcje): 500 g wątróbki drobiowej 250 ml maślanki 2 łyżeczki cukru 500 g malin 150 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki octu
My Culinary ArtSkładniki (dla dwóch osób): 400ml maślanki 100g świeżych malin 3 łyżki cukru Wszystko razem miksujemy i gotowe :) Dla urozmaicenia smaku, można dodać liście mięty.
My Culinary ArtLubicie słodko-kwaśny smak jeżyn? Ja bardzo, dlatego mus potraktowałam jako samodzielny, zdrowy deser, natomiast jest on też genialnym dodatkiem do sernika lub lodów. :-)
kuchnia do kwadratuKto nie kocha bezy? Jest chrupiąca, słodka po prostu pyszna, a co najważniejsze można ją przygotować na różne okazje i z różnymi dodatkami :). Ta powstała na
Niezły MłynekKochani pieczemy tartę :) Jest naprawdę przepyszna i szybka w wykonaniu. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ( uniwersalnej) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru
Niezły MłynekKocham Maliny! Całe szczęście, że latem mam do nich stały dostęp i mogę je wykorzystać w 100%. Koktajle są super, w każdy dzień i
Niezły MłynekSkładniki: 2 kg malin 2 kg cukru Przygotowanie: Maliny przebieramy i wsypujemy warstwami na przemian przesypując cukrem do słoi. Słoje zakręcamy albo przykrywamy gazą i odstawiamy
Niezły MłynekJednymi z moich ulubionych owoców są banany , uwielbiam w nich to, że są bardzo uniwersalnym składnikiem wielu deserów,a i same w sobie są przepyszne . Pierwszym
ciemna strona patelniLato to czas obfitości świeżych, pysznych owoców. Teraz są takie pyszne i słodkie, że warto cieszyć się ich smakiem. Najlepiej jeść je na surowo, ale można
Smaczna PyzaTaki dżem robiłam już kilka lat temu...przepis znalazłam w gazetce Przyślij Przepis..ja robiłam z większej porcji..i nie ważyłam ani malin, ani jabłek...robiłam
Moje domowe kucharzenieTakiej frużeliny nie powinno u nikogo zabraknąć a szczególnie u osób które lubią słodkości. To pyszny dodatek do deserów, ciast, lodów i gofrów. Sama produkcja trwa
Ala piecze i gotujeMaliny, maliny, maliny.......... Dzisiaj zapraszam Was na coś bardzo prostego i pysznego, o czym myśli się całą dłuuuugą jesień i zimę, bynajmniej ja myślę ;-) RASPBERRY
SMYKWKUCHNIskładniki: 3/4 opakowania malin2 gruszki jogurt naturalny duży1 łyżka miodu Wszystko blenderujemy i gotowe, przepyszne.Smacznego!
SMYKWKUCHNIDZIEŃ DOBRY! ;-) SKŁADNIKI: - 500 g świeżych truskawek - 200 g mrożonych malin - 2 łyżki brązowego cukru - 10 łyżek schłodzonej wody mineralnej lub kilka kostek lodu Wszystkie składniki
SMYKWKUCHNISerniczek na zimno podany inaczej. Przecież nie musimy podawać sernika w tortownicy. Czym zdobiłam? Tym co miałam pod ręką. Mięta z balkonu, maliny z lodówki, 2
Blondynka GotujeLubię takie desery, które praktycznie nie wymagają żadnej pracy a efekt cieszy zarówno oczy jak i kubki smakowe :)Składniki:- 1 szklanka malin- 1 jogurt naturalny gęsty
Zainspirowana w kuchniRECIPE IN ENGLISH FOR RASPBERRY & COCONUT MASCARPONE CAKE Bardzo chciałam spróbować zrobić tego typu tort i wczoraj w końcu się odważyłam. Jest naprawdę prosty w
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) Jestem rozczarowana faktem, że w UK praktycznie nie można dostać jagód. Borówki są w każdym sklepie, ale one nie nadadzą odpowiedniego koloru deserowi
Przepisy AleksandryPierwszy mój sernikobrownies okazał się rewelacyjny, więc postanowiłam kontynuować temat :) Tym razem zrobiłam z dodatkiem kokosu wzorując się znów na przepisie Majany Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam ser w wiaderku do wykorzystania, a ochoty na sernik pełnowymiarowy i pieczony raczej nie, więc wymyśliłam to, co zawsze się sprawdza i co zawsze chce
Zdrowa Kuchnia SowyOj, jak dawno nie robiłam takiego deseru! Kiedyś na co dzień bywał u mnie w różnych kombinacjach. Z przyjemności go zrobiłam po długiej przerwie i to
Zdrowa Kuchnia SowyNa pożegnanie lata i malin - placki/pankejki z serkiem wiejskim (z serkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki:1/2 czerstwej chałki lub innej słodkiej bułki1,5 - 2 czerstwe kajzerki2 jajka1,5 szkl. napoju czekoladowego Alpro 2 łyżki rodzynek 2 szklanki malin2
kolorowotorcikowoPrzepyszne , bardzo delikatne, kokosowe i bardzo wilgotne ciasto. Znikające może trochę zbyt szybko , ale o to przecież chodzi by ciasto było tak dobre, by
Smaczne ZdroweWczoraj był seromakowiec a dzisiaj po prostu sernik. Jednak wcale nie taki zwykły;) Masa serowa dzięki dodatkowi mascarpone jest wilgotna i zarazem delikatna. Ponadto udoskonaliłam go
Z miłości do słodkościTo jest chyba najlepsze ciasto, jakie udało mi się zrobić a wszystko dzięki koleżance, która je przyniosła do pracy. Od razu wzięłam przepis i postanowiłam je
Bernika - moj kulinarny pamietnikSerdecznie zapraszam na szybkie ciasto. Samo mieszanie składników to ok 5 min plus zrobienie galaretki. Naprawdę warto- bo efekt przerośnie nasze wyobrażenie - o przepysznym cieście :)Palce
Smaki EdytyZebrałam się wreszcie i tydzień po imprezie urodzinowej Oli dodaję wpis z torem, który właśnie dla Niej zrobiłam. Może ktoś się pokusi zrobić podobny na jutrzejszy
Magiczne Życie MartyWitam Was!Walentynki już za kilka dni.Dla zapominalskich - tak, w TEN CZWARTEK! :)Kilka propozycji na walentynkowe desery już Wam pokazałam, znajdziecie je TUTAJ.Dzisiaj z kolei mam
Pora coś zjeśćWitajcie!Jak pewnie zauważyliście na fanpage (pojawiają się na nim materiały, których tu nie zobaczycie, więc warto śledzić ;-)), mamy od kilku dni maszynkę do robienia lodów
Pora coś zjeśćWitajcie!Lubicie koktajle owocowe?Ja bardzo i dość często staram się je przygotowywać. Czy to na maślance, jak ten, czy na mleku, jogurcie naturalnym. Nie przepadam
Pora coś zjeśćDzień dobry!Dzisiaj kolejna odsłona owocowego latte po bananowym latte.Tym razem proponuję Wam bardzo delikatną kawę z nutą malin. Użyłam suszonych malin, jeśli jednak ich nie
Pora coś zjeśćUlubione smaki. Dziś szklaneczka zamiast kawy, na dobre rozpoczęcie dnia! Składniki: garstka malin 1 banan maślanka Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Maślanką regulujemy
Blondynka GotujeWalentynki czyli śmieszne i według mnie zupełnie niepotrzebne święto. Przyszło chyba z Ameryki a wielu uważa, że wszystko co amerykańskie jest fajne... Co roku obserwuję jak
Smaczna PyzaSkładniki: 400ml śmietany 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 40g cukru 1 łyżeczka żelatyny Sos: 1 szklanka malin 1-2 łyżki cukru Wykonanie:Śmietanę podgrzewamy
Czerwona Porzeczka