malinowe - 6058 przepisów (strona:3/404)

Ciasto malinowy pocałunek. 90

Siedząc i robiąc kolejne cuda w kuchni, doszłam do wniosku, iż mój blog pod tak wdzięczną nazwą nie ma swojego własnego szlagierowego deseru. Tak więc powstał

Malinowe Pocałunki
Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 55

Jest mi ogromnie miło, że tak licznie wzięliście udział w konkursie na Dziecięcy cudowny deser. Jestem pod wielkim wrażeniem Waszych umiejętności i kreatywności. Jurorzy mieli nie

Malinowe Pocałunki
Gruszki w cieście francuskim z dżemem malinowym 136

podać na śniadanie. Pora przełamać monotonię i przegonić nudną kanapkę z naszej kuchni. Przepis przygotowałam specjalnie na konkurs Dżem dobry, pobudka. Przygotujcie te Gruszki w cieście francuskim z dżemem malinowym do porannej śniadaniowej kawy.   Składniki na ok. 10 szt. 5 gruszek 1 op. ciasta francuskiego 10 łyżeczek dżemu malinowego Łowicz + do posmarowania gruszek Gruszki obieramy, przecinamy na pół, wydrążamy(...)dżemu. Każdą połówkę gruszki odwracamy i ostrożnie układamy w odstępach na cieście francuskim, dociskamy i nacinamy każdą gruszkę w kratkę i za pomocą pędzelka silikonowego smarujemy powierzchnię gruszki dżemem malinowym.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta francuskiego wycinamy kształt gruszek zostawiając od każdej gruszki brzeg o szer. ok. 0,5 cm, u góry wycinamy listek i ogonek, brzegi ciasta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Niebiańska panna cotta z sosem malinowym 117

moich ukochanych lekko kwaśnych wrześniowych malin. Deser ma aksamitną konsystencję i waniliowy, delikatny smak. Robi się go bez jajek i bez pieczenia. Polecam!   Panna cotta z sosem malinowym na ok. 8 małych kokilek czas przygotowania: 45 min. + co najmniej 4 godz. chłodzenie w lodówce Składniki: 1 l tłustej śmietany (>30% tłuszczu) 100 g cukru 1 laska wanilii(...)łyżeczki żelatyny w proszku 90 ml zimnej wody sos malinowy: 1 pojemnik malin, 3-4 łyżki cukru olej roślinny do nasmarowania kokilek Przygotowanie: Śmietanę wlej do rondla, dodaj cukier. Podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Zdejmij rondel z ognia. Laskę wanilii przekrój wzdłuż na pół przy pomocy ostrego noża, wyskrob znajdujące się wewnątrz ziarenka

Chilli Czosnek i Oliwa
Warstwowy sernik malinowy 248

Przepis na warstwowy sernik malinowy Kolejna propozycja z malinami w roli głównej. Przepis na sernik na zimno z trzema warstwami:z sera, musu malinowego i galaretki. Spód zamiast z biszkoptów wykonamy z herbatników. Zamiast malin można też wykorzystać jakieś inne owoce. Składniki 300g twarogu sernikowego z wiaderka 2 paczki herbatników 120g 60g masła 700g malin 250ml śmietany słodkiej 30% śmietan(...)inny usztywniacz do śmietany 4 łyżki żelatyny 1 galaretka malinowa 110g cukru 1. Herbatniki i masło wrzucić do malaksera i zmiksować do uzyskania masy konsystencji kruszonki do ciast. Ewentualnie można ręcznie pokruszyć ciastka i połączyć z roztopionym masłem. Masę przekładamy do tortownicy. Ciasteczka musimy mocno wcisnąć w foremkę, można do tego użyć denka szklanki. Wsadzić foremkę z spodem do lodówki

zjem to blog kulinarny
Przepis na lody malinowe (bez maszynki) 240

moja opinia, wszyscy tak mówili, którzy je kosztowali. To są najlepsze lody jakie do tej pory zrobiłam! Polecam! Najlepsze domowe lody owocowe, korzystajcie bo to najlepszy przepis na lody malinowe bez maszynki Składniki 300 ml śmietanki kremówki 36% 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki cukru + 1 łyżka domowego cukru waniliowego 250 g świeżych malin leśnych Przygotowanie: Z wody i cukrów przygotowujemy(...)przebrane maliny, gotujemy aż maliny się rozpadną. Na durszlaku układamy gazę, wlewamy maliny wraz z syropem i pozwalamy aby płyn odciekł, zwijamy gazę i wyciskamy resztę soku z pulpy malinowej. Dzięki wyciskaniu przez gazę w lodach nie będzie ani jednego ziarenka z malin, a lody będą aksamitnie gładkie. Studzimy sok z malin. Zimną śmietanę wlewamy do metalowej miski i ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śmietanowy tort jeżynowo - malinowy 79

Pieczemy 50 minut  220 stopni C Wykonanie krem:Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na wysokich obrotach, dodajemy śmietan-fix, do jednej miski przekładamy 1/3 śmietany dodajemy 150 ml konfitury malinowej. Do pozostałej śmietany dodajemy mus jeżynowy ubijamy.Biszkopt kroimy na 3 części, przygotowujemy poncz (pół szklanki przegotowanej wody, 4 łyżki syropu sosnowego, sok z polowy limonki)kolejność od dołu:biszkoptkonfitura malinowaśmietana

SMYKWKUCHNI
Tarta malinowa 224

niektórych rozpoczynają się wakacje, ja na przykład siedzę i się uczę i nie zapowiada się, żeby miało się to zmienić w najbliższym czasie... Na poprawę nastroju tarta malinowa :) Chyba najlepszy sposób na rozpoczęcie okresu wakacyjnego :)Tarta malinowa  CIASTO:200g mąki pszennej100g zimnego masłajajkopół łyżeczki ekstraktu waniliowego3 łyżki cukru pudruMąkę przesiej do miski, dodaj cukier puder i masło pokrojone(...)300ml śmietany kremówki4 łyżki soku malinowgo (najlepiej domowego)+ maliny do dekoracjiŚmietanę ubij na sztywną pianę. Do miski przełóż ser, rozetrzyj go tak, aby utworzył jednolitą masę. Następnie dodaj sok malinowy i dokładnie wymieszaj. Na koniec przełóż do miski ubitą śmitanę, delikatnie wymieszaj ją z serem. Krem wyłóż na wystudzoy stód. Wyrównaj wierzch ciasta, a następnie ułóż na nim maliny

365 dni dookoła kuchni
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 97

15minut w temp. 180st. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony spód. Piec kolejne 15minut w temp. 180st. Ostudzić. Mus malinowy:  1 kg malin,  galaretka malinowa,  2 łyżeczki żelatyny,  1/3 szklanki cukru.  Maliny (mogą być mrożone, trzeba je tylko rozmrozić i odsączyć) zmiksować przy pomocy blendera(...)przestudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec, stale miksując, powoli wlewać ajerkoniak. Dodatkowo:  250g herbatników,  250ml śmietanki 30%,  galaretka malinowa, 50 g startej mlecznej czekolady. Na wystudzone ciasto wyłożyć tężejący mus malinowy, przykryć warstwą herbatników. Rozsmarować krem ajerkoniakowy, wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, przestudzić. Śmietankę ubić

Z miłości do słodkości
Sernik idealny - z musem malinowym na spodzie brownie 242

malinowy:                                                        150g malin + 2 łyżki cukru (ewentualnie można użyć konfitury malinowej) Przygotowanie: Maliny dokładnie zmiksować, następnie przetrzeć przez sito bezpośrednio do miseczki. Ziarenka z sitka wyrzucić, a pozostały w miseczce mus wymieszać(...)każdym dodanym jajku. Na koniec zmiksować ze śmietanką i ekstraktem z wanilii. Masę wylać (na początku wyłożyć łyżką) na podpieczony czekoladowy spód. Na wierzch wykładać po łyżeczce mus malinowy starając się rozprowadzić go, tzn. "kłaść" na powierzchni, a nie zanurzać go w masie serowej. Cieniutkim patyczkiem lub najlepiej wykałaczką zrobić kilkanaście ósemek w masie serowej, rozprowadzając mus malinowy po powierzchni

Pieczone Truskawki
Racuchy z malinami czyli z sosem malinowo-czekoladowym 68

Racuchy z malinami – a właściwie z sosem malinowo-czekoladowym, to doskonałe połączenie naturalnej słodyczy owoców i przepysznej czekolady. Okazuje się, że nie tylko racuchy z jabłkami są pyszne… Można również spróbować w okresie letnim wykorzystać świeże maliny i rezultat rewelacyjny!Racuchy z malinami i czekoladą – składniki:Racuchy:300 ml maślanki2 jajka400 g mąkisok z połowy cytryny0.5 łyżeczki(...)łyżką cukru pudru.Składniki na racuchy miksuję na jednolitą masę. Smażę na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.Polewam sosem…. Pycha :)!  Przepis zgłoszony do akcji „W malinowym raju”:Post Racuchy z malinami czyli z sosem malinowo-czekoladowym pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 129

Natomiast jutro oddam się kulinarnym eksperymentom, a później już tylko błogiemu lenistwu :) Ale, ale... Najpierw wspomniany tort. Nie byle jaki, wilgotny, nie przesłodzony, mocno czekoladowy, z dodatkiem malin i malinowej konfitury. Pyszności! Nie mogę się już doczekać, kiedy zrobię go latem ze świeżymi owocami. Nie wiem, czy to jest w ogóle możliwe, ale podejrzewam, że może być jeszcze lepszy(...)mrożonych (Jeśli używamy mrożonych malin, to dzień przed robieniem tortu należy przełożyć je z zamrażalnika do lodówki. Dzięki temu następnego dnia będą gotowe do użycia.) 100 g konfitury malinowej 50 ml wódki cukier puder do smaku Do kremu czekoladowego: 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ok. 6 łyżek

Ratunku obiad
Lody malinowe 33

robienia domowych lodów. Pierwsze były cytrynowe, wyszły pyszne, ale nieumiejętne zamykanie maszynki spowodowało, że cała kuchnia była w lodach. Całe szczęście, że się nie zniechęciłam, bo tak dobrych lodów malinowych jak te dzisiaj zrobione chyba nie jadłam!. Tym razem pilnowałam maszynki cały czas ( kuchnia w kolorze malinowym może byłaby ładna, ale jednak wolę białą). Jeszcze w sklepie , kupując maszynkę, zastanawiałam(...)godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąMaliny opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Mleko lekko podgrzać, rozpuścić w nim cukier i ksylitol. Mus malinowy zmiksować ze śmietanką i mlekiem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny – u mnie stał przez całą noc. Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją naszej maszynki

Stare Gary
Domowe lody jogurtowo-malinowe 90

bazie jogurtu z niewielkim dodatkiem smietany kremowki.Zamiast kremowki mozna uzyc mleczka kokoswego .Sa smaczne i zdrowe,a dodatek malin czyni z nich prawdziwie letni smakolyk.Zrobilam wieksza ilosc musu malinowego i podalam go do lodow.Takze sa podwojnie malinowe.Mus zrobilam z malin mrozonych,nie mialam sumienia maltretowac tych cudownych,pachnacych latem owocow.Swieze zjedlismy jako dodatek do lodow.Skladniki:350 g jogurtu greckiego150 g kremowki(...)cukrem pudrem na gladka mase bez grudek.Mase umiescic w maszynce do lodow i postepowac dalej wg instrukcjiczesc napowietrzonej masej lodowej umiescic w pudelku do zamrazania,na to wylozyc mus malinowy -ilosc wg uznania- i reszte masy jogurtowj.Pudelko zamknac i pozostawic kilka godzin w zamrazarce.Jesli zostawisz na cala noc ,pamietaj by wystawic je przynajmniej 20 minut przed podaniemreszte musu malinowego umiescic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno 121

Serniczek pięknie się prezentuje, letnie kolory cieszą oczy, a smak - podniebienie. Idealny deser na wakacyjne dni. Ciasto proste w przygotowaniu, i co ważne zrobimy je bez konieczności włączania piekarnika. Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno - Składniki:250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)350 g zmielonego dwukrotnie twarogu (temp. pokojowa)60 ml mleka 5 łyżek cukru pudru3 płaskie łyżki żelatynydowolna czerwona galaretka(...)mnie o smaku owoców leśnych)100 g malin100 g jagód+ owoce na dekoracjębiszkopty + niewielka ilość mleka Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania:Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml wrzątku. Studzimy. Do ciepłego mleka wrzucamy żelatynę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Całkowicie studzimy*. Kremówkę ubijamy na sztywno**, dodajemy cukier puder. Następnie, delikatnie mieszając stopniowo dodajemy po łyżce twarogu. Ciągle

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania