malinowe - 6058 przepisów (strona:5/404)

Malinowa pokusa z sosem waniliowym 43

Ależ mi pyszne ciasto wyszło! Wpadłam na pomysł zrobienia go zupełnie przypadkiem, przeglądając zasoby mojej lodówki. Znalazłam w niej słoiczek malin w lekkim syropie, w szafce zaś odkryłam galaretkę malinową. Pomyślałam, że mocno kakaowy biszkopt i waniliowy sos świetnie dopełnią smak malin. Miałam rację! Ciacho jest naprawdę pyszne i nie wymaga zbyt dużo nakładu pracy. Polecam szczerze! Składniki: - 5 jajek(...)szklanki cukru - 2/3 szklanki mąki - 1/3 szklanki kakao - słoiczek malin w lekkim syropie - 1 opakowanie galaretki malinowej - 2 łyżki alkoholu (najlepszy rum lub amaretto) - 0,5 litra mleka - ziarenka z połowy laski wanilii - 3 łyżki cukru - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1 żółtko - 80 g miękkiego masła Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Następnie

Magda Kucharzy
Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy 32

zrobić je domowym sposobem. Są bardzo łatwe w produkcji jedyny minus to taki że trochę czasu potrzeba żeby czekolada zastygła. Ja zapraszam na jesienne czekoladki z pysznym nadzieniem mleczno malinowym. Składniki: 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki soku malinowego 5 łyżek mleka słodzonego w tubce Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka cienko wysmarować silikonową foremkę(...)odłożyć żeby czekolada stężała. Tę czynność powtórzyć trzy razy. Mleko z tubki połączyć z sokiem malinowym. Napełnić czekoladki kremem ponownie odłożyć na około 1 godziną. Na koniec rozsmarować na górze rozpuszczoną czekoladę i odłożyć do stężenia czekolady. Najlepiej na całą

Ala piecze i gotuje
Chłodzimy się w Dzień Bloga! MALINOWY SORBET BEZ CUKRU. 62

wszystko dziś mamy Dzień Bloga!Świętujmy więc.I ochłódźmy w tymże ważnym dla każdego bloggera dniu!Pozdrawiam wszystkich piszących blogi. Będę miała swoje ochłodzenie.Słodkie, ale bez cukru. Malinowe. Niebezpiecznie smaczne.Idealne do świętowania. MALINOWY SORBET BEZ CUKRU. (autorski;) 250g świeżych, dojrzałych malin 50-100 ml soku malinowego (u mnie domowy) Maliny blenduję, dodaję sok i razem mieszam.  Przelewam

W kuchni Karmel-itki
W dwóch odsłonach - KOKTAJL MALINOWY. 79

Niestety, mamy jesień. A to oznacza ostatki. Malinowe ostatki.Ja na szczęście mogę się cieszyć nimijakiś jeszcze czas, gdyż mam późną odmianę ;] Jednak wykorzystam te przedostatnie słodkie gronka...  Bardzo rozsądnie ;] Na początek dnia potrzebuję pozytywnego kopniaka.Jeszcze lato nie powiedziało ostatniego słowa.Trzeba to wykorzystać, prawda?Na dodatek pogoda jaka jest, każdy widzi.W kratkę, niezdecydowana i nieprzewidywalna Pani Jesień płata figle.Masz(...)parasol, świeci słońce,a kiedy go brak - leje jak z cebra.No, cóż. Jesień taka bywa... Kapryśna. KOKTAJL MALINOWO-MIODOWY Z MELISĄ /auorski;/ szklanka malin 500ml maślanki 6 listków melisy (u mnie suszona) miód do osłody Maliny zblendowałam z melisą, dodałam maślankę i dosłodziłam miodem. Idealna dawka pozytywnej energii. Pyszny w wersji schłodzonej. ******************************************************************** MALINOWO-KOKOSOWY KOKTAJL. (autorski;) 250ml jogurtu kokosowego (rzadkiego

W kuchni Karmel-itki
Ciasteczka dla Świętego Mikołaja - z masłem orzechowym i dżemem malinowym 111

miękkiego masła100 g masła orzechowego150 g cukru1 duże jajko (rozmiar L)2 łyżki mleka350 g mąki pszennej½ łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:1. Dżem malinowy dokładnie mieszamy ze skrobią ziemniaczaną.2. W dużej misce za pomocą miksera ubijamy masło, masło orzechowe i cukier, do czasu, aż masa zrobi się puszysta.3. Do masy dodajemy mleko i jajko, chwilę

W kuchni Katie
Zapiekany camembert z sosem malinowym 84

pamięci na długie jesienne dni. A dziś, zaciekawiona do granic możliwości, postanowiłam sprostać wyzwaniu. Dlatego też mam zaszczyt przedstawić camembert z pysznym boczkiem i słodko-kwaśnym sosem malinowym. Potrzebne nam (na 4 porcje):- 2 krążki sera camembert- 250 g świeżych lub mrożonych malin- 12 plastrów boczku- 3-4 łyżki cukruPrzygotowanie: Każdy krążek sera kroimy na 6 równych trójkącików(...)piekarnik jest nagrzany, wkładamy blaszkę i zapiekamy ser przez 15 minut. Pod koniec zapiekania, sos przelewamy do rondla i podgotowujemy. Gotowe trójkąciki wykładamy na talerze i polewamy gorącym sosem malinowym

W poszukiwaniu inspiracji
Tort migdałowo-malinowy z nagietkami( bezglutenowy) 84

Jakiś czas moja córka była na diecie bezglutenowej i w tym czasie wypadły jej urodziny. Bez tortu obyć się nie mogło i trzeba było kombinować.Tak oto powstał migdałowy-malinowy tort bezglutenowy. Bardzo smaczny tort !Do dekoracji tortu wykorzystałam piękne, pomarańczowe nagietki. Prosto, efektownie i pięknie. Prawda ?Składniki na biszkopt:tortownica średnicy około 26 cm * 1 i 1/3 szklanki zmielonych(...)połowy rozpuszczonej czekolady, dodać 1/3 część kremówki  - delikatnie wymieszać. Dodać  pogniecione maliny - wymieszać. Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć w spiętej obręczy tortownicy, nasączyć ponczem i wyłożyć krem malinowy. Przykryć drugim blatem biszkoptowym, nasączyć.Do pozostałej czekolady dodać resztę ubitej kremówki - delikatnie połączyć. Mus czekoladowy wyłożyć na biszkopt. Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym i lekko nasączyć.Do dekoracji

kolorowotorcikowo
Bezglutenowy sernik z malinami 93

cudowny, kremowy wypiek. Połączenie dwóch warstw ciasta, dwóch a właściwie trzech smaków działa kusząco na narząd wzroku i zmysł smaku. Serce wypieku jest mało słodkie dlatego słodka polewa malinowa spełnia tutaj swoje zadanie – osładza wypiek i przybiera formę galaretki na wierzchu. Dacie się namówić na kawałek? Do przygotowania ciasta potrzebujemy: masa waniliowa/śmietankowa ¼ kostki masła cukier budyń (waniliowy(...)wierzch położyć drugą. Piec między 60-90 minut (zależy od Waszego piekarnika) w 150-160 stopniach. Gdy sernik ostygnie, przed podaniem w garnuszku roztopić słoik konfitury. Ja użyłam malinowej, ale może być to wiśniowa lub czereśniowa. Taką gorącą konfiturą polać ciasto i od razu podawać. Smakuje wybornie

Szybko Tanio Smacznie
Pierś z gęsi z sosem malinowym podana na rukoli 125

następnie przecieramy przez sito. Sos powinien być dosyć gęsty. Finał: na półmisku układamy rukolę, cebulę pokrojoną w piórka, plastry gęsi, kilka całych malin a następnie polewamy sosem malinowym. gęsie piersi z sosem malinowym

Bon Appetit Małgorzaty
Domowa drożdżowka z dżemem malinowym. Jak z piekarni. 45

lepszego na drugie śniadanie niż filiżanka dobrej kawy i domowa drożdżówka. Myślałam, że jest taka jak z piekarni. Myliłam się, jest o wiele lepsza. Na dodatek z domowym dżemem malinowym. Wczoraj dałam kilka sztuk znajomym - recenzja była taka - Możesz robić częściej. Chętnie przyjmę.Nie przeszkadza mi to, że robienie drożdżówek jest czasochłonne. Są wartę - każdej minuty. Delikatne, mięciutkie- wprost

QuchniaKaroli
Wiatraczki marcepanowo-malinowe 27

Składniki na około 8 sztuk:2 opakowania gotowego ciasta francuskiego 275g 10 dag masy marcepanowej 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% 10 dag konfitur malinowych żółtko 2 łyżki mlekaCiasto francuskie rozmrozić. Rozwinąć jedno opakowanie. Zwilżyć wodą. Ułożyć na nim drugi kawałek ciasta i rozwałkować, tak aby oba kawałki dobrze się połączyły. Prostokąt z ciasta pokroić na kwadraty o boku(...)Rogi naciąć ku środkowi (nacięcia powinny mieć około 5 cm długości). Środek kwadratów pozostawić nietknięty (fot.1). Ciasto posmarować cienko śmietaną. W środku każdego kwadratu położyć łyżkę konfitur malinowych i lekko je rozsmarować. Przykryć cienkim plasterkiem marcepanu w kształcie spłaszczonego kółeczka (fot.2). Z kwadratów uformować wiatraczki, zaginając co drugi róg ciasta ku środkowi. Ze skrawków ciasta, które nam pozostanie wykroić najlepiej

Świat Ciasta
Wątróbki Drobiowe z Sosem Balsamicznym Malinowo-Figowym i Grillowanym Serem Halloumi 68

zalałam mlekiem.W tym momencie zadzwonił telefon, więc porozmawiałam z koleżanką i wróciłam do kuchni, rozmawiałam tylko 20 minut :) Rukolę opłukałam, osuszyłam. Do rondelka wlałam ocet balsamiczny i mus malinowy. Owoce rozmrażałam w mikrofalówce. Na jedną dużą rozgrzaną patelnię wyłożyłam smalec. W czasie, w którym się topił obtaczałam wątróbki w mące i kolejno wkładałam na rozgrzany tłuszcz. Każdą wątróbkę ponakłuwałam wykałaczką(...)wyszło szybciej. Na talerz wyłożyłam osuszoną rukolę,na nią wątróbki, które po usmażeniu delikatnie opruszyłam świeżo zmieloną solą morską. Obok wątróbek ułożyłam plastry sera, całość polałam sosem balsamicznym malinowo- figowym i posypałam owocami.SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :)* kremowy ocet balsamiczny figowy - jest łagodniejszy od zwykłego balsamicznego, ma lekki posmak fig, można użyć zwykłego octu balsamicznego, ale wtedy ja dodałabym z jedną łyżkę

Blondynka Gotuje
Malinowy sernik na Dzień Taty 61

Polecam bardzo.Razem ze mną pyszności na Dzień Taty przygotowały Siankoo, Martynosia i Justinka. Ogromnie dziewczynom dziękuję za wspólne pieczenie - już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć, jakie pyszności przygotowały.Malinowy sernik na zimnoSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)ciasto kruche:250 g mąki pszennej100 g cukru1/4 łyżeczki soli125 g zimnego masła1 jajkododatkowo:1 jajko2 łyżki mleka10 g cukrumasa serowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gofry z musem malinowym / Waffles with raspberry mousse 50

rozgrzaną płytę gofrownicy wlać 1 porcję ciasta. Zamknąć górną pokrywę i piec około 5 - 10 minut. Gotowe gofry możemy podać z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i musem malinowym. ***** First, we prepare the dough for waffles. We thoroughly mixed all the ingredients together. On the hot plate tool for waffles, we pour 1 portion of dough. We close(...)cover and we bake for about 5 - 10 minutes. We can serve ready waffles with powdered sugar or with whipped cream and raspberry mousse. Przepis na mus malinowy / Recipe for raspberry mousse

Projekty ze smakiem
Ciasto ucierane z brzoskwiniami i malinową pianką 139

Szybkie w wykonaniu ciasto ucierane z owocami u mnie brzoskwinie z puszki i pianka malinowa.Następnym razem spróbuję wersji z wiśniami ...Ciasto 3/4 margaryny3/4 szkl

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania