Na szczęście zimą maliny można znaleźć w sklepach w lodówkach z mrożonkami, ale póki są świeże - korzystajmy z nich! Składniki: 200 g malin 100 g
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Pod moją pracą codziennie rano stoi Pan, który sprzedaje kanapki, soki i owoce. Ostatnio wypatrzyłam u niego cudne maliny, a że nie udało mi się dać
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Dla mnie idealne smaki, banany i maliny. Do tego polewa z białej czekolady- rozkosz dla podniebienia. 250 g mąki pszennej
VioletoweKucharzenieWieczór, dziecko podchodzi i mówi nieśmiało, (nieśmiało, podmienili go, czy jak - pomyślałem): -Tatuś, a zrobisz mi sałatkę owocową? -Pewnie (a już myślałem, że chce,w ponad
BaRepasPierwsze miesiące roku to bez wątpienia czas bardzo napięty. Czas pełen radości i okazji do świętowania. Ledwo zdążymy odpocząć po małym świątecznym obżarstwie, a już
Zapiski Młodej ŻonyNa Dzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni
pink envelopeSkończył się czerwiec i skończyły się trochę szaleństwa z pracą. Wprawdzie wciąż nie mam wakacji, ale jest znacznie luźniej, co mam nadzieję będzie widać po
les mirabellesN ie wiem dlaczego bezy uchodzą za trudne do przygotowania. Wystarczy zachować kilka zasad, a uwierzcie mi że się udadzą. ½ szklanki schłodzonych białek 1 szklanka
Jadło i czytadłoSłońce coraz częściej się do nas uśmiecha, więc przyszedł czas na trochę letnie smaki :) Mrożone jogurty to idealna przekąska na gorące dni, ale i w zimę
Zdrowie na języku :PSkładniki : 0,5 l jogurtu naturalnego lub kefiru 25 dkg truskawek 25 dkg malin Sposób wykonania : Truskawki dokładnie umyć, oczyścić z szypułek. Jogurt wlać
Przepisy i porady kulinarneDzisiaj mam coś dla wielbicieli serników i owoców leśnych. Pyszny, puszysty sernik o bajecznym kolorze jagód i malin. Mama się nim zachwyciła, bo to pierwszy smakosz
Gosia gotujeCiasto francuskie podobno chociaż raz w życiu każdy powinien zrobić sam. Niestety jego zrobienie jest i czaso i pracochłonne. Ja inicjację z ciastem francuskim
Walijskie PichcenieNasiona szałwii hiszpańskiej, znane również jako chia stają się ostatnio coraz bardziej popularne w Polsce. Coraz częściej widuję przepisy z wykorzystaniem tych malutkich nasionek. Zaciekawiło mnie
Zawsze głodna!Lubię takie śniadania. Owoce, musli typu crunchy i serek homogenizowany waniliowy. Pycha! Musli tak naprawdę mogą być każde, w zależności od tego jakie lubimy. Mi bardzo
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com