Eton mess czyli bałagan w Eton :) Czemu "mój" ? ponieważ w oryginalnym przepisie jest tylko bita śmietana i bezy a ja wzbogaciłam krem o serek. Ponieważ samego
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:1 szklanka malin1/2 szklanki maślanki naturalnej2 łyżki otrąbSposób przygotowania:Wszystkie składniki zmiksować dokładnie i podawać :)Smacznego!!!
Kuchnia domowa AniPanna cotta (wl.gotowana smietanka) to rodzaj wloskiego deseru pochodzacy z polnocnych Wloch.W sklad deseru wchodzi smietanka kremowka,cukier i zelatyna,ktore sie razem gotuje.Deser ten do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozwiń i czytaj przepis ;Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniSezon na maliny w pełni i trzeba z niego korzystać! Robimy z nich dżemy … przetwory … serniki … drożdżówki … ucierane ciasta … Ja
Ostra na SłodkoSezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że
Ostra na SłodkoW lecie kiedy to stragany i targi obfitują w przepyszne owoce mam dużo większą ochotę na wszelkiego rodzaju koktajle i shake.Tym razem wersja full wypad –
Ostra na SłodkoPrzepis jest bajecznie prosty, jestem zwolenniczką gotowania i pieczenia bez komplikowania sobie życia długimi listami artykułów spożywczych. Ma być prosto i smacznie i nie drogo.Jest to
Pasje JolkiPrzyznam ,że dieta zmusza człowieka do wymyślania czegoś dietetycznego , a jednocześnie smacznego. Coś słodkiego chodziło za mną od kilu dni, ale "szlaban" na ciasta nie pozwolił
W kuchennym oknie EwyCiasto francuskie podobno chociaż raz w życiu każdy powinien zrobić sam. Niestety jego zrobienie jest i czaso i pracochłonne. Ja inicjację z ciastem francuskim
Walijskie PichcenieSkładniki: 4 sztuki jajka, 1/2 kostki masło lub margaryna, 3/4 szklanki cukier, 4 krople olejek pomarańczowy, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1
W Mojej Kuchni LubięDesery robione przez nas w domu są pyszne i smakują najlepiej, wystarczy poświęcić im troszkę czasu ... Przepis na 5-6 pucharków 1 tacka malin 1
Apetyczna babeczkaNie wiem jak wy, ale ja uwielbiam takie domowe naleweczki ;)Składniki: 1 kg malin, 1 l spirytusu, 1 l wody, 500g cukru. Polecam także
Aga w kuchniSkładniki: 1 kg malin, 1 opakowanie żelfixu 2:1 na 1 kg owoców Dr Oetkera. Przygotowanie: Maliny przebieramy, myjemy i przekładamy do garnka
Aga w kuchniSkładniki: 250 ml kremówki, 200 ml mleka, 1 laska wanilii Kamis, 2 łyżeczki cukru, 50 g malin. Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy kremówkę
Aga w kuchni