malinowe - 6058 przepisów (strona:21/404)

Ciasto z musem malinowym 94

Ciasto z musem malinowym to sezonowy wypiek, który na pewno co roku będzie gościł u nas w domu. ps. Przepis nie wymaga pieczenia. Czas wykonania: 2 h (+ 8-12 h oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 21 cm x 21 cm) Składniki: Spód: 150 g herbatników(...)masła Mus: 200 g malin 1 galaretka malinowa (75g) 350 g serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki 30-36% 40 g cukru pudru Galaretka z owocami: 1 galaretka malinowa 2 garście malin Przygotowanie ciasta z musem malinowym: Rozpuścić pierwszą galaretkę malinową w 400 ml gorącej wody (będzie ona potrzebna

KuchniaWeDwoje.pl
Malinowa chmurka 11356

Malinowa chmurka – to ciasto, którego nie da się nie kochać ;) Kruchy spód (możecie zastąpić go ewentualnie herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, jak np. w tym przepisie: Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) ) połączony z malinami, galaretką, kremem i bezą to prawdziwy raj dla podniebienia ;) W sezonie można użyć świeżych malin, a przez resztę roku(...)sprawdzą się maliny mrożone. Malinowa chmurka jest nieco pracochłonnym ciastem, ale by nie męczyć się tyle jednego dnia, można bezę oraz kruchy spód przygotować sobie dzień wcześniej (dzięki temu beza też będzie miała dość czasu, by idealnie się wysuszyć – najlepiej pozostawić ją w piekarniku przez całą noc). Malinową chmurkę najlepiej kroi się na drugi dzień po złożeniu ciasta

Kulinarne Przeboje
MINI TORCIKI ŚMIETANOWO-MALINOWE 254

Mini torciki z kakaowego biszkoptu oraz masy śmietanowej i nadzienia malinowego, nie tylko świetnie się prezentują, ale są także pyszne. Do tego są mało pracochłonne, a to za sprawą gotowego nadzienia malinowego Lauretta od firmy Kandy. Nam pozostaje tylko upiec biszkopt i ubić śmietanę. Idealne zarówno na co dzień, jak i od święta. Gotowe nadzienia cukiernicze Lauretta to idealne rozwiązanie(...)sceptycznie nastawiona do gotowych kremów cukierniczych. Zawsze przygotowywałam swoje domowe nadzienia, gdyż te gotowe kojarzyły mi się ze sztucznym smakiem i były dla mnie zbyt słodkie. A tu niespodzianka...malinowe nadzienie Lauretta naprawdę smakuje malinami, a nie sztucznymi aromatami i zawiera prawdziwe maliny w ilości 60%, które czuć! A co najważniejsze - nie jest przesłodzone.  Takie nadzienia to przede wszystkim

Kuchnia MagdaLeny
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 91

Malinowo - Śmietankowa Rozkosz Nie myślałam, że ciasto robione w biegu,  może tak zachwycić gości, że pochłoną, co do ostatniego kawałka  i będą ubolewać nad brakiem dokładki. Połączenie malin i masy ze śmietany i mascarpone,  okazało się istną rozkoszą dla podniebienia. Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 5 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki tortowej(...)pieczenia Na krem śmietanowy: 330 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fix (można pominąć)* Na warstwę malinową: 3 opakowania galaretki malinowej 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku malinowego Dodatkowo: 1/3 słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy

My sweet a life
Tort malinowy mus 174

Pierwszy tort w tym roku, tort malinowy mus, który przyrządziłam na urodziny syna. Lekki tort bez ciężkich maślanych kremów, ale nie ma co się łudzić równie kaloryczny jak każdy tort. Tort na czekoladowo kokosowym spodzie, bezglutenowym. Mus malinowy przyrządziłam z dodatkiem mango. Polecam również zrobić domową malinową galaretkę.Tort malinowy mus łątwo się kroi. Owocowy mus jest delikatny jak pianka(...)bardzo orzeźwiający. Pyszny t ort urodzinowy ! Tort malinowy mus Składniki: okrągła forma o średnicy 25 cm Spód do tortu 150 g rozpuszczonego masła 3 jajka 180 cukru 200 g kokosowych chipsów lub wiórków 3 łyżki kakao 1 łyżka kukurydzianej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus z malin i mango ½ kg mieszanki malin i mango 180 g cukru

codojedzenia
Deser z malinowym coulis 228

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Deser z malinowym coulis By Piotr 10 września 2018 Składniki: Malinowe coulis maliny - 300g cukier - ok. 2-3 łyżki sok z pomarańczy - z 1/2 pomarańczy Dodatkowo: śmietana 30% - ok. 400ml mascarpone - 200g cukier - 2-3 łyżki Opcjonalnie: pokruszone ciastka owsiane lub herbatrniki Wykonanie: Maliny umieszczamy w wyciskarce o grubszym sicie(...)łyżki przygotowanego coulis i całość mieszamy. Krem wykładamy do szklanek lub kokilek (jeśli używamy, ówcześnie możemy wyłożyć pokruszone ciastka na spód naczyń), a następnie wykładamy grubszą warstwę malinowego coulis (kilka łyżek). Tak przygotowany deser odstawiamy do przegryzienia na min. 2 godziny do lodówki. Deser z malinowym coulis, czyli pyszna dawka słodkości, którą jesteście w stanie przygotować w mniej niż

Pogotujmy.pl
Deser malinowy 355

już kończą i następne będę dopiero na początku września. Jak dobrze, że to nieprawda! Wielka buźka dla dziewczyn, które mnie uświadomiły na Instagramie i Facebooku! Inna sprawa, że zapasy malinowe mam już uzupełnione w zamrażarce – także nie ma tego złego ;) Dziś mam dla Was prosty deser malinowy – delikatny i puszysty mus, który po prostu rozpływa się w ustach(...)podanych składników zrobiłam 6 porcji w słoiczkach o pojemności 220 ml. Jeśli szukacie innych malinowych inspiracji zapraszam Was serdecznie do zerknięcia na wpis z przepisem na tort malinowy , drożdówki z serem i malinami , prostą tartę z malinami na spodzie Oreo (bez pieczenia!) lub malinowe makaroniki . Składniki na deser malinowy: 50 g herbarników 50 g płatków owsianych 50 g masła

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 139

Czekoladowe babeczki nadziane Nutellą i udekorowane pysznym malinowym kremem to bardzo uzależniające połączenie czekolady z malinami :). Czekoladowe babeczki z malinowym kremem zrobiłam dla moich chłopaków, w ramach podziękowań za piękne kwiaty z okazji Dnia Kobiet. Babeczki upiekłam dzień wcześniej, aby ze spokojem zdążyć je udekorować i sfotografować przed popołudniową(...)pomocą małej łyżeczki, nadziewamy kremem czekoladowym. Z resztek ciasta wykrawamy ‘zatyczki’ i przykrywamy otwory z kremem. Na końcu dekorujemy babeczki kremem malinowym – filmik instruktażowy Tutaj . Przechowujemy w lodówce. Czekoladowe babeczki z malinowym kremem najlepiej wyciągnąć 30 min przed podaniem, aby nadzienie czekoladowe trochę zmiękło. Nadzienie: 150 – 200 g kremu

Słodki Pomysł
KOSTKA MALINOWA 239

przygotowaniu ciasto. SKŁADNIKI: (forma 24 x 24 cm) BISZKOPT : 2 jajek 0,5  szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej MASA BUDYNIOWA  MALINOWA: 3 budynie waniliowe (jeżeli są bez cukru dodaje 4 łyżki cukru) 800 ml soku malinowego MASA MALINOWA: 250 ml śmietany 36 % galaretka malinowa Sposób przygotowania: Biszkopt: Żółtka  oddzielić(...)około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia. Masa budyniowa malinowa: 500 ml soku zagotować, budynie wymieszać w pozostałym soku, mieszankę wlać do gotującego się soku, i energicznie mieszać aby nie powstały grudki. Gorący budyń wylać na biszkopt. Odstawić do przestygnięcia. Masa malinowa

RAROSSA
Kokosowo – malinowa fantazja 147

Kokosowo - malinowa fantazja 2016-09-10 09:29:52 Porcje 24 Uwielbiam zapach i smak kokosów, pewnie już zdążyliście to zauważyć. Szczególnie lubię go łączyć z różnymi owocami. Morele, truskawki czy jeżyny świetnie sprawdziły się w zestawieniu z kokosem. Teraz przyszedł czas na maliny. Ciasto jest cudownie kokosowe, przełamane kwaskową masą malinową. To rozpustne połączenie smaków świetnie ze sobą współgra(...)kokosowych szczypta soli Krem budyniowy 400 ml mleka kokosowego 150 ml mleka 60 g cukru 200 g masła 2 budynie śmietankowe 2 łyżki spirytusu 1/2 łyżeczki ekstraktu kokosowego Masa malinowa 600 g malin * 65 g cukru 2 łyżki wody 100 g galaretki malinowej Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania

Wędrówki po kuchni
Zwierciadło malinowe.(bez pieczenia) 116

trzeciej klasie gimnazjum kiedy do kiosków wchodził magazyn kulinarny do którego dodatkiem był spieniacz do mleka. Ciasto technicznie jest średnio wymagające. Tak naprawdę najważniejszy jest pierwszy etap przygotowywania masy malinowej, bo to od niej zależy lekkość i puszystość całego deseru. Na maliny czekam zawsze z olbrzymim wytęsknieniem. Zimą wykorzystuję zamrożone zapasy, a w tym roku przygotowałam również pure malinowe zamknięte(...)się z wami przepisami na te przetwory. Wracając do ciasta to masa jest puszysta lekka jak obłoczek przypomina najlepszy mus tyle że o wyraźnym smaku malin. Całość dopełnia galaretka malinowa i bynajmniej nie jest to taka sztuczna z torebki tylko przygotowana na przecierze z malin z niewielkimi dodatkami. Jeśli kochacie maliny tak jak i ja to jest to deser idealny

vaniliowoczekoladowa
Delikatne i kremowe lody malinowe - bez maszynki, bez jajek 141

doskwierają... A wiadomo, że wtedy nic lepiej nie smakuje jak zimne, kremowe lody. Dziś zapraszam Was na mój kolejny przepis na ten pyszny, zimny deser. Tym razem o smaku malinowym. Moja pociecha wprost uwielbia te małe, czerwone, słodkie owoce. Dlatego, gdy podaje jej lody o smaku malinowym radość jest jeszcze większa. Zapraszam Was, spróbujcie. Lody są naprawdę delikatne i kremowe(...)kolor jest po prostu uroczy. ... pyszne, delikatne i kremowe lody malinowe Składniki: 250 g malin 7 łyżek cukru 1/2 szklanki wody 330 ml śmietanki kremówki 30% (z lodówki !i mała szczypta solu Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy wodę, dodajemy cukier i wsypujemy maliny. Gotujemy na małym ogniu, aż do zagotowania. Mieszamy co jakiś czas, malin mają się rozpaść

Słodkie okruszki
Cudo malinowo - makowe 305

cukruszczypta soli2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki octu lub spirytusu krem karpatkowy250 g miękkiego masła 1 budyń śmietankowy1 łyżka mąki ziemniaczanej1 szklanka mleka8 łyżek cukrumasa malinowa 500 g malin1 szklanka cukru2 galaretki malinowe1 szklanka cukru1 budyń malinowy1/4 szklanki wody Przygotowanie: biszkoptBiałka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, cały czas ubijając powoli dodajemy(...)masa malinowaMaliny miksujemy z cukrem, przelewamy do garnka i  gotujemy na małym ogniu. Galaretki mieszamy w 1 szklance wody i dodajemy do mieszanki malin, cały czas gotując. Budyń malinowy rozpuszczamy w 1/4 szklance wody i łączymy z mieszanką malinową. Wszystko zagotowujemy i ostudzamy.Ciasto najlepiej układamy w blaszce w której wcześniej piekliśmy, w kolejności:biszkopt makowy

Niezły Młynek
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 152

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym musem malinowym. Pyszne… Składniki na naleśniki 1 szklanka mąki 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 2 jajka szczypta soli szczypta cukru olej do smażenia Składniki na mus malinowy 150g mrożonych malin(...)mieszamy do uzyskania gładkiem konsystencji ciasta. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Na patelni posmarowanej olejem smażymy cienkie placuszki. Jak odrobinę wystygną smarujemy środek dżemem, rolujemy i polewamy musem malinowym. Przepis na mus malinowy Maliny przekładamy do rondelka z grubym dnem. Jak delikatnie puszczą sok, dodajemy cukier i na bardzo wolnym ogniu gotujemy ok. 20 minut aż maliny się rozpadną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasto Fiona 575

przez ok. 20 – 30 min. Po upieczeniu wyciągamy z foremki, delikatnie przewracamy spodem do góry, usuwamy papier do pieczenia. Odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniowo malinową: 500 ml soku z malin (ja użyłam domowego z malinami, maliny przetarłam przez sitko aby usunąć pestki) 400 ml soku marchew, banan, jabłko 3 budynie waniliowe lub malinowe wykonanie: Sok malinowy zagotowujemy(...)gotującego się soku. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do przestygnięcia. Na przestudzony budyniu układamy delicje. składniki na piankę śmietankowo malinową: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki malinowe 250 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania