Mój idealny przepis na makowca!! Składniki: Ciasto: 500 g mąki 50 g drożdży 100 g masła 2 całe jajka 2 żółtka 3 łyżki cukru 10 łyżek
Malinowo w kuchniZapewne każdy zna pyszny włoski deser tiramisu, ale na pewno niewielu zna jego babeczkowy odpowiednik :D Dlatego fani babeczek - szybko do kuchni !!! Składniki (12 sztuk): Babeczki
Malinowo w kuchniPijana Chmurka to ciasto, które jest połączeniem bardzo popularnego Pijaka i Malinowej Chmurki . Jakoś tak mi podpasowała nazwa Pijanej Chmurki , i bardzo dziękuję Wam, czytelnikom, że podsunęliście mi ten pomysł na Facebooku :-) Ciasto powstało, bo nie mogłam się zdecydować, czy w końcu spróbować ciasta Pijak, czy połasić się na Malinową Chmurkę , dzięki której wykorzystałabym mrożone maliny. Jest dużo modyfikacji, jest(...)Pijanej Chmurce rodzaj owoców nie ma większego znaczenia. Wybieramy swoje ulubione, z założeniem jednak, że wszystko pozostaje właśnie w tym smaku, czyli - skoro są maliny to wybieramy dżem malinowy oraz galaretkę malinową. Podejrzewam, że w sezonie letnim to ciasto w wersji truskawkowej zrobi jeszcze większą furorę, albo z wiśniami. Fajna sprawa, że możemy używać nie tylko owoców świeżych
Poezja Smaków - blog kulinarnyZapraszam na smaczny pieczony sernik kajmakowy z delikatnie kwaskowatą pianką malinową oraz super słodką śmietanką. Sernik jest bezglutenowy oraz prosty do zrobienia. Do zrobienia pianki malinowej użyłam mrożonych malin Hortex. Polecam Składniki: spód: 100 g masła 1 szkl mąki kukurydzianej 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu masa sernikowa: 800 g twarogu sernikowego(...)masy kajmakowej 2 żółtka 3 łyżki mąki kukurydzianej pianka malinowa: 2 opakowania mrożonych malin Hortex (po 280 g) 1 galaretka malinowa śmietana: 500 ml śmietanki 36% 1/2 szkl cukru pudru oraz 50 g czekolady deserowej blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Poprzedniego dnia wieczorem wykładamy maliny do garnka i odstawiamy do rozmrożenia. Spód: na stolnicę wysypujemy mąkę kukurydzianą i proszek
słodkie i nie tylko historie kulinarneDomowy s chab dla wiekszości kojarzy się z suchym kawałkiem mięsa, który nie każdemu smakuje, a ja mam dla Was propozycję na
Malinowo w kuchnipieczenia - samo dno - Wydłużcie boki tortownicy układając papier do pieczenia, aby biszkopt mógł wyrosnąć wysoki. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40-45 minut do suchego patyczka Na krem malinowy do dużego biszkoptu będziecie potrzebowali: Frużelinę malinową 500 g schłodzonego serka mascarpone Frużelina malinowa 500 g malin mogą być mrożone 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki drobnego cukru(...)łyżce wody skrobie ziemniaczaną i sok z cytryny. Zagotować i zdjąć z ognia. Przetrzeć przez sitko (możecie przetrzeć tylko połowę jeśli nie przeszkadzają wam pestki.) Do przetartej gorącej masy malinowej dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Schłodzić. Schłodzoną frużelinę włożyć do misy miksera i zmiksować dodając partiami mascarpone. Gładki krem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBo kto z nas nie lubi czekolady i masła orzechowego? Chyba nikt!! Składniki: 100 g masła orzechowego lub domowe masło orzechowe* 100 g mlecznej czekolady
Malinowo w kuchnipieczenia - samo dno - Wydłużcie boki tortownicy układając papier do pieczenia, aby biszkopt mógł wyrosnąć wysoki. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40-45 minut do suchego patyczka Na krem malinowy do dużego biszkoptu będziecie potrzebowali: Frużelinę malinową 500 g schłodzonego serka mascarpone Frużelina malinowa 500 g malin mogą być mrożone 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki drobnego cukru(...)łyżce wody skrobie ziemniaczaną i sok z cytryny. Zagotować i zdjąć z ognia. Przetrzeć przez sitko (możecie przetrzeć tylko połowę jeśli nie przeszkadzają wam pestki.) Do przetartej gorącej masy malinowej dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Schłodzić. Schłodzoną frużelinę włożyć do misy miksera i zmiksować dodając partiami mascarpone. Gładki krem włóżcie do lodówki. Krem waniliowy do dużego biszkoptu
Piekarz-Kucharz-GarkotłukCoraz częściej sięgamy po "zdrowe" sklepowe przekąski, a ja mam dla Was Zdrową przez duże Z przekąskę, którą bez problemu możemy sami przygotować w domu :) Zamiast
Malinowo w kuchniciasteczka, a teraz wpisują się perfekcyjnie w różowy, słodki i serduszkowy klimat Walentynek. W ruch poszły więc moje zasoby foremek w kształcie serc i takim sposobem powstały malinowe ciacha. Gdybym użyła budyniu malinowego, pewnie byłyby jeszcze bardziej owocowe, ale i tak smak jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego(...)końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie niskokaloryczny i “fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba i upieczecie je dla siebie lub bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu
FitkotPora odpocząć od tych wszystkich tłustych czwartków, świąt pizzy i innych powodów do obżarstwa :D Dlatego mam dla Was pyszną i zdrową surówkę, która
Malinowo w kuchniciasteczka, a teraz wpisują się perfekcyjnie w różowy, słodki i serduszkowy klimat Walentynek. W ruch poszły więc moje zasoby foremek w kształcie serc i takim sposobem powstały malinowe ciacha. Gdybym użyła budyniu malinowego, pewnie byłyby jeszcze bardziej owocowe, ale i tak smak jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego(...)końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie niskokaloryczny i „fit” Mam nadzieję, że przepis się spodoba i upieczecie je dla siebie lub bliskiej osoby, na pewno będziecie oczarowani malinowym smakiem Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) około 80 małych ciasteczek 90 g mąki orkiszowej razowej 70 g mąki ryżowej 30 g mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu
FitkotPróbowaliście ciasta z chilli? Nie, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Brownie z chilli i malinowym sosem to gratka dla fanów czekolady. Mocno czekoladowe ciasto z nutą pikanterii doskonale przełamuje słodko kwaśny malinowy sos. Przepis na to ciacho przygotowałam specjalnie do Walentynkowego numeru Magazynu Aromat . Brownie z chilli i malinowym sosem Drukuj Składniki Ciasto: 300 g masła(...)gorzkiej czekolady 100g mlecznej czekolady 1 płaska łyżeczka chilli 15 g kakao 200 g cukru 4 całe jaja rozmiar L 150 g mąki pszennej szczypta soli Malinowy sos: 200 g malin (mogą być mrożone) 6 łyżek wody 4 łyżki cukru 2 płatki żelatyny w listkach Sposób przygotowania: Masło i czekolady rozpuszczamy razem w rondlu, mieszając od czasu do czasu drewnianą
Rusty Forkniedzielne południe polecam przepis na pyszne ciasto Malinowa chmurka. Ciasto jest połączeniem biszkoptu, masy malinowej, masy śmietanowej oraz chrupiącej bezy z płatkami migdałowymi. Kwaśność malin doskonale przełamuje słodycz bezy i dzięki temu ciasto jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 100g cukru, 3 łyżki oleju, 100g mąki, ½ łyżki octu, 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia, Masa malinowa: 400g malin świeżych lub mrożonych, 2 opakowania galaretki malinowej, 300 ml wody, Masa śmietanowa: ½ litra śmietany 30%, 1 łyżka cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru pudru, 2 opakowania śmietan fixu, 1 łyżka żelatyny, 100 ml wody, Beza: 3 białka, ¾ szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 50g płatków migdałowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę
Tradycyjna kuchnia Kasipieczenia to bardzo smaczny i łatwy do wykonania deser, który świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Z niewielkiej ilości składników powstaje pyszna serowa babeczka na zimno z nadzieniem malinowym i nutą wanilii. W serniczkach oprócz białego sera i mascarpone do dekoracji wykorzystałam termostabilne nadzienie cukiernicze marki Lauretta. Firma Kandy niedawno wprowadziła do sprzedaży rękaw cukierniczy Rengo z bardzo(...)nadzieniem. Rękaw jest bardzo wygodny i gotowy od razu do użycia, gdyż są do niego dostępne końcówki do dekorowania i nadziewania wyrobów cukierniczych. Wypróbowałam kremowe nadzienie waniliowe i malinowe, moim faworytem jest malinowe, gdyż zawiera aż 60% prawdziwych malin, które naprawdę się wyczuwa ze względu na ziarenka. Oba nadzienia mają delikatną kremową konsystencję i niezbyt słodki smak. Po udekorowaniu
Kuchcik gotuje