malinowe - 6058 przepisów (strona:10/404)

Sernik malinowy z jeżynami inaczej 54

tego kolorek bardzo trendy.Sernik nie opada nie peka jest idealnie rowny.Napisalam inaczej,poniewaz zamiast calych owocow,do masy serowej dodalam puree z malin w dosc sporej ilosci,uzyskujac swietny malinowy smak.Mysle,ze przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom sernikow i malin.Upieklam go w duzej formie 23-24 cm.Skladniki:1 kg sera twarogowego 3xmielonego4 jajka duze1/2 szklanki cukru350 g malin mrozonych +5 lyzek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mięciutkie muffinki z dżemem malinowym. 119

muffinki !Składniki:2 szklanki mąki1 łyżka proszku do pieczenia1/8 łyżeczki soli3/4 szklanki cukru2 duże jajka1 szklanka mleka6 łyżek oleju lub roztopionego i schłodzonego masła1 łyżeczka ekstraktu waniliowegokilka łyżek dżemu malinowego Przygotowanie:Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą , wymieszać z cukrem. W drugiej lekko ubić jajka, wlać mleko, olej i wanilię. Połączyć zawartość obydwu misek

QuchniaKaroli
Cupcake z kremem malinowym. 38

pełen wrażeń a jeszcze się nie skończył! :) Miło spędziłam czas w stadninie koni;) A podczas rekreacji nie można zapominać o posiłku na wzmocnienie prawda? No to przedstawiam Wam Moje malinowe cupcake:)   Składniki ma muffinki:   Suche: 1,5 szkl. mąki0,75 szkl cukrułyżeczka sodyszczypta solidrobno pokrojone po pół czekolady gorzkiej i białejkakao  Mokre: 1 jajko1

QuchniaKaroli
Arbuz z malinowym mascarpone 42

arbuza100 g serka mascarpone200 g śmietanki kremówki4 łyżki syropu malinowego opcjonalnie posypka czekoladowaLato niestety dobiega końca... ale póki jeszcze zostało kilka ciepłych dni, polecam bardzo szybki do zrobienia, a rewelacyjny w smaku, chłodzący deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno

Świat Domowej Kuchni
Muffinki malinowe 50

fot.2). Wstawić do formy na muffinki i piec 25-30 minut w temp. 180ºC. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Podczas pieczenia tych babeczek w całym mieszkaniu rozchodzi się piękny malinowy zapach... nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł mu się oprzeć

Świat Ciasta
Ciasto malinowo-piankowe 44

jajka 125 g masła o temp. pokojowej Składniki na masę:300 g malin 3 łyżki cukru 400 ml mieszanki wody z sokiem z malin 2 galaretki o smaku malinowym 500 ml śmietanki 30% 1 opak. Śmietan-Fix Do dekoracji:kilka malinObie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski, dodać pozostałe składniki. Utrzeć na gładką masę. Ciasto przełożyć

Świat Ciasta
Urodzinowy tort malinowo- kokosowy 111

jest to deser raczej pracochłonny.Potrzebne nam: Na biszkopt:- 7 jajek- 3/4 szklanki cukru- 1 szklanka mąki pszennej- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Na przełożenie:- pół słoika konfitury malinowej- 8 łyżek likieru kokosowego- 2-3 łyżki wiórek kokosowych- 750 ml śmietanki 30%- 3 łyżki cukru pudru- 2 łyżeczki żelatynyNa przybranie:- 350 ml śmietanki 30%- 6 łyżek wiórek kokosowych

W poszukiwaniu inspiracji
Malinowy smak lata 34

zdjęciu, czyli jedna spora porcja. Nie miałam najmniejszych problemów z jej pochłonięciem, ale jeśli chcecie podzielić się tym smakiem lata, wystarczy rozlać koktajl do dwóch mniejszych szklanek.Koktajl malinowo-brzoskwiniowySkładniki:(na 1 dużą porcję)95 g malin90 g lodów waniliowo-brzoskwiniowych200 ml zimnego mlekaWszystkie składniki zmiksować blenderem na gładki, gęsty płyn. Podawać schłodzone zaraz po przygotowaniu.Smacznego!Pogoda ciągle płata figle

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 62

Ciasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród

Czarnawisienka
Ciasto malinowe z wafelkami kakaowymi 71

Ciasto malinowe z wafelkami kakaowymiSkładniki0,5 kostki margaryny Kasia3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mleka2 szklanki mąki2 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki dżemu z malin2 jajka15 dag wafelków kakaowychSposób przygotowaniaMargarynę, cukier i mleko zagotować. Ostudzić. Wsypać mąkę z proszkiem, jajka i wymieszać. Na końcu dodać dżem i wyrobić na jednolite ciasto. Połowę ciasta przełożyć do foremki, ułożyć wafelki, przykryć drugą częścią ciasta

slodkababeczkaks
Panna cotta z musem malinowym / Panna cotta with raspberry mousse 42

laski wanilii i dodać żelatynę. Następnie mieszamy aż do rozpuszczenia się żelatyny. Do form wysmarowanych olejem wlewamy ugotowaną śmietanę i wstawiamy do lodówki do ścięcia się. Potem robimy mus malinowy. Zmiksować maliny, sok z cytryny i cukier razem, odstawić do lodówki. Przed podaniem wykładamy panna cottę na talerz i dookoła niej robimy wianuszek z musu. Smacznego!***** Gelatin prepare according

Projekty ze smakiem
Tort czekoladowo - malinowy 99

ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm grubości), przekładamy na ciasto 1/3 część kremu czekoladowego. Następnie układamy drugą część ciasta i również ją nasączamy ponczem i przekładamy cały krem malinowy na ciasto. Na krem dajemy trzeci kawałek ciasta i również go nasączamy ponczem. Przekładamy połowę kremu czekoladowego (który został), na ciasto. Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem

Serce zamknięte w formie pyszności
Ślimaczki drożdżowe z konfiturą malinową, migdałami i brązowym cukrem. Pyszne! 41

Kochani dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie, a w roli głównej: puszyste drożdżowe ślimaczki z nadzieniem z konfitury malinowej, własnej roboty, z dodatkiem płatków migdałowych i brązowego cukru, podane z gorącym prawdziwym kakao. Hmmm... Przypomniały mi się czasy dzieciństwa, kiedy to mama, która jest mistrzynią w pieczeniu słodkości, robiła nam gorące bułeczki z ciasta drożdżowego. Doskonale też pamiętam, że jako

SMYKWKUCHNI
Proziaki z dżemem malinowym 61

smakują z dodatkiem dżemu z gorącym mlekiem lub kawą. Składniki: 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 250 ml zsiadłego mleka, dżem malinowy Łowicz

Moniki Smakołyki
Mrożona Tarta Malinowa 49

mieszamy widelcem, rozbijając kryształki lodu. Lekko  podgrzany kajmak i czekoladę stopioną w kąpieli wodnej mieszamy z drobno pokruszonymi herbatnikami. Masą wylepiamy dno i boki formy na tartę. Sorbet malinowy wystawiamy z lodówki na 10 min i wykładamy na przygotowany spód. Przykrywamy tartę folia aluminiową i wstawiamy do zamrażarki na 1 – 3 godz. Na sos: wlewamy do rondelka1/2 szklanki wody

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania