Malinowy raj

Malinowy raj

Malinowy raj

SKŁADNIKI 450 g cukru, najlepiej drobnego do wypieków 8 białek maliny do dekoracji WYKONANIE Białka ubić na sztywno.Pomalu ,w trakcie ubijania dodawac cukier.Ubijając piane do całkowitego rozpuszczenia sie cukru,aż piana będzie sztywna i lśniaca Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Blache wyłozyc papierem do pieczenia. Ubitą masę białkową przełożyć na blachę. Włożyć do piekarnika i piec ok. 30-45 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i suszyć przy leciutko uchylonych drzwiach piekarnika do momentu, aż z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

malinowe, cytryna, bita śmietana, maliny, dekoracje, ciasto 3 bit, bez pieczenia

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.