Śniadanie - budyń malinowy z kaszą jaglaną i granatem (bez glutenu, mleka i jajek)

Śniadanie - budyń malinowy z kaszą jaglaną i granatem (bez glutenu, mleka i jajek)

Śniadanie - budyń malinowy z kaszą jaglaną i granatem (bez glutenu, mleka i jajek)

Przepis na : śniadanie

Ciepły budyń sprawdza się świetnie zwłaszcza w pochmurne jesienne i zimowe poranki.  Składniki: kasza jaglana ugotowana na miękko  1 szklanka mleko ryżowe, sojowe lub inne  2 szklanki sok malinowy (lub wiśniowy)  1/4 szklanki skrobia ziemniaczana  1 łyżka skrobia kukurydziana (lub tapioka)  1 łyżka granat  1/4 szt Zamiast skrobi można użyć budyniu bezglutenowego, najlepiej bez dodatku sztucznych barwników.  Przygotowanie: Kaszę ugotować po upraż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu głodny alergik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.