Frużelina malinowa

Frużelina malinowa

Frużelina malinowa

Post Frużelina malinowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Lena, 6 maja 2014 18:27:28

Chciałabym zrobić frużelinę do tarty i zależy mi na tym by w miarę możliwości jak najmniej się rozpływała, nie że wcale, tylko jak najmniej;) Czy w takim wypadku dodać tyle mąki ziemniaczanej i żelatyny co w przepisie czy trochę więcej? Z góry dziękuję za odpowiedź!

Lena, 6 maja 2014 18:42:38

I czy do 300g malin naprawdę potrzeba aż szklanki cukru? Widziałam przepis na tort straciatella i tam jest 700g malin i też szklanka cukru. Przepraszam za tak dużą ilość pytań ale podchodzę do frużeliny po raz pierwszy i mam obawy ;)

Lena, 7 maja 2014 22:32:27

Witam
Ostatnio napisałam komentarz z pytaniami na temat przepisu na frużelinę, teraz widzę, że został usunięty i nikt nie pokusił się by chociażby odpowiedzieć… To bardzo nieuprzejme i nieprofesjonalne. Takie zachowanie powoduje u internautów negatywny odbiór strony ponieważ zmniejsza jej rzetelność i sugeruje brak kultury ze strony osób prowadzących działalność internetową.
Pozdrawiam

SłodkaBabeczka, 8 maja 2014 15:11:43

Leno! Nikt niczego nie usuwał. Na stronie jest moderacja komentarzy, więc pojawiają się one dopiero po akceptacji. Jako że blog nie jest moim jedynym zajęciem w ciągu dnia, a poza tym zajmuję się również wieloma (obecnie ważniejszymi sprawami), to nie wchodzę tutaj codziennie. Z tego też powodu nie moderowałam komentarzy, bo nie zauważyłam, że takowe się pojawiły.
Odnosząc się do Twoich pytań: osobiście preferuję słodkie smaki, więc cukru daję właśnie szklankę, gdyż z mniejszą ilością może wyjść bardziej kwaskowata. Co do konsystencji – zależy jak szybko ową tartę chcesz spożyć. Przy wymienionych wyżej proporcjach frużelina dość długo tężeje i dopiero po ok. 8-10h chłodzenia robi się zupełnie sztywna.

Lena, 8 maja 2014 20:39:09

W takim razie przepraszam. I dziękuję za odpowiedzi.