potrawy Do najbardziej popularnych artykułów spożywczych i potraw w kuchni niemieckiej zalicza się mięso wieprzowe, wołowinę, cielęcinę, baraninę, dziczyznę, drób, golonkę, białą kiełbasę z rusztu, salceson, szynkę, pasztety, smalec, sznycle, knedle, pierogi z mięsem, risotto, ziemniaki, kapustę białą i modrą, groch, szparagi, pstrągi, węgorze, okonie, karpie, śledzie, dynię, cebulę, pory, seler, suszone owoce. Niemcy ogólnie nie przepadają za zupami. Lecz(...)sobie wpływy niemieckie, węgierskie, francuskie, czeskie, włoskie. Lecz najwięcej ma wspólnego z kuchnią niemiecką. W kuchni Austrii dominują potrawy mięsne i ciasta. Do najbardziej popularnych dań tej kuchni należy sznycel wiedeński, czyli kawałek mięsa w panierce usmażony na maśle i serwowany z sałatką ziemniaczaną. Daniem typowo narodowym jest suflet przyrządzany z białek, lane kluski zapiekane z górskim serem, pierogi nadziewane
ProstePesto.plWystarczy kilka prostych trików a przygotowana pieczeń, sznycle czy bitki będą jednocześnie kruche i soczyste. Oto co zrobić aby osiągnąć kulinarny sukces. Zapraszam po kilka porad. Marynata wzbogaci smak mięsa Dobra marynata to połowa sukcesu. Przyrządzić ją można na wiele różnych sposobów. Natrzyj np. mięso solą i cukrem, obłóż plastrami cebuli, chrzanem pokrojonym w piórka i rozmarynem, skrop olejem(...)łykowata. Aby pieczeń wołowa była soczysta i jędrna, przed pieczeniem należy mięso naszpikować słoniną. Mięso można obłożyć plasterkami słoniny po upieczeniu usunąć je z mięsa. Wrzątek nada soczystość Cielęce sznycle po usmażeniu bywają twarde i suche, aby temu zapobiec, surowe kawałki mięsa( nie rozbite tłuczkiem) nadziać na widelec i wkładać na kilka sekund do wrzątku. Dzięki temu białko na wierzchu
gotuj ze mnąOpis Cordon Bleu: Cordon Bleu to inaczej kotlet szwajcarski. Tradycyjnie jest to panierowany sznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel cielęcy. Możemy go jednak wykonać cielęciny, szynki wieprzowej, schabu, piersi z kurczaka czy też indyka. Najważniejsze w danym przepisie jest to by mięso złożyć tak, by w środku znajdowało się nadzienie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneJeśli masz kawałek mięsa z indyka to musisz je zrobić roladki zrobisz zarówno z cienkich plastrów dużej indyczej piersi jak i z gotowych pokrojonych sznycli z indyka dostępnych w sklepie. Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet schabowy(...)kotlety ziemniaczane – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta ROLADKI Z INDYKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDRAMI PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 400-500 g sznycli z indyka lub piersi z indyka – 10 suszonych pomidorów – 50-80 g mozzarelli – kilka listków świeżej bazylii – sól, pieprz – do smażenia: olej słonecznikowy, klarowane masło PRZYGOTOWANIE
nietylkopasta.plzatem dzisiejszy przepis – bardzo klasyczna i prosta sałatka ziemniaczana z ogórkami. Cztery składniki plus olej dają nam przepyszną sałatkę, która jest świetna zarówno do obiadu (u mnie do sznycla wiedeńskiego z cielęciny <3 – zestaw idealny!), jak i na śniadanie, czy kolację. Sałatka ziemniaczana z ogórkami Składniki: 500 g ziemniaków (najlepiej takich sałatkowych) 3 średnie ogórki kiszone ogórek(...)siekamy drobno koperek i dorzucamy do warzyw. Całość doprawiamy sporą ilością pieprzu, lekko solimy i dodajemy olej. Wszystko dokładnie i delikatnie mieszamy. Sałatka idealnie sprawdza się jako dodatek do sznycla wiedeńskiego lub innych smażonych mięs. Smacznego Artykuł Sałatka ziemniaczana z ogórkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeobiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki: 450-500 g piersi z kurczaka lub 5 sznycli drobiowych 2 jajka 100 g żółtego sera łyżka majonezu 3 łyżki mąki przyprawa gyros lub kebab olej do smażenia Piersi kurczaka przekrój i rozbij tłuczkiem na kotlety o grubości(...)ubijania) . Mieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Na patelni rozgrzej olej, połóż kotlety i smaż na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Jeśli zamiast piersi kurczaka, masz sznycle drobiowe, nie musisz ich rozbijać tłuczkiem – powinny być wystarczająco cienkie W mięso wtarłam przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne. Kotlety
Kulinarny S.O.S.obiadowa z pomidora i ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty Składniki: 450-500 g piersi z kurczaka lub 5 sznycli drobiowych 2 jajka 100 g żółtego sera łyżka majonezu 3 łyżki mąki przyprawa gyros lub kebab olej do smażenia Piersi kurczaka przekrój i rozbij tłuczkiem na kotlety o grubości(...)ubijania) . Mieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Na patelni rozgrzej olej, połóż kotlety i smaż na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Jeśli zamiast piersi kurczaka, masz sznycle drobiowe, nie musisz ich rozbijać tłuczkiem – powinny być wystarczająco cienkie W mięso wtarłam przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne. Kotlety
Kulinarne S.O.S.Dietetyczny indyk z warzywami to danie, dla tych wszystkich osób które są aktualnie na diecie, albo po prostu mają ochotę na zdrowe odżywianie. Porcja takiego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pewno podzielę się z Wami przepisem na nie, tymczasem dziś przepis z wykorzystaniem sklepowych chlebków Pita. Przepis na 5 porcji. Do dzieła! Składniki: – 5 chlebków Pita – 400g sznycli wieprzowych – 120g sera Feta – 2 pomidory – 1 główka sałaty rzymskiej – 1 ogórek szklarniowy – 1 czerwona cebula – 1 łyżka oleju – 15g przyprawy gyros Składniki(...)jogurtu greckiego (lub 200g zwykłego jogurtu + 200g greckiego) – 1 ogórek szklarniowy – 1 łyżka listków mięty – mały ząbek czosnku – sok z 1/4 cytryny – sól, pieprz Sznycle wieprzowe kroimy w paski lub kostkę i umieszczamy w misce wraz z 1 łyżką oleju odstawiamy na 15 minut. W tym czasie zaczynamy przygotowywać sos. Ogórka obieramy
Be Fit Be StrongDzisiaj potrawa inspirowana kuchnią austriacką. Pyszne delikatne sznycle wieprzowe (u mnie ze schabu) w połączeniu z kwaśnym sosem z kaparami. Wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Składniki (4 porcje) -600 g schabu wieprzowego -ok. 4 łyżki mąki pszennej -200 ml bulionu -200 ml śmietanki kremówki -3 łyżki kwaśnej śmietany -2-3 łyżki marynowanych kaparów -skórka starta(...)przetrzeć ją przez drobne sitko do rondelka. Dodać kapary, sok i skórkę z cytryny. Wymieszać i zagotować. Dodać obie śmietany, zagotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Ciepłe sznycle podawać polane sosem i z ulubionymi dodatkami - np. kluseczkami, gotowanymi ziemniakami lub smażonymi talarkami. Smacznego
Zielona KuchniaPyszny i bardzo prosty pomysł na szybki domowy obiad. Takie mięsko w sosie idealnie właśnie smakuje z makaronami. 400 g sznycli z indyka Przyprawa do mięsa 250 g pieczarek 2 cebule ½ pęczka natki pietruszki 500 ml wody lub bulionu 200 g gęstej śmietany 18% 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem Sól Pieprz Czosnek granulowany(...)makaronu penne Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Każdy przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Mięso przesmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość dusimy przez 10 minut, podlewamy wodą lub bulionem. Dodajemy natkę pietruszki oraz suszone pomidory z czosnkiem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Śmietanę
VioletoweKucharzenieWiele osób myśli, że przygotowanie steka jest trudne. To jednak błędne myślenie, wystarczy poznać kilka podstawowych zasad i przygotowanie go stanie się niezwykle proste, a mięso
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Steki to jedno z najlepszych potraw z wołowiny jakie można przygotować. Aby jednak mięso było smaczne, soczyste i wysmażone według naszych upodobań powinniśmy wiedzieć ile czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 800 g sznycli z filetu z piersi indyka 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 100 ml mleka 1,5 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka czosnku w proszku 2 łyżeczki curry sól, pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Sznycle rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószamy wszystkimi przyprawami (curry, czosnek,sól, pieprz) i mieszamy aby były równomiernie nimi pokryte. Każdego kotleta
Qchnia po prostuporze roku znakomicie sprawdzają się mrożone warzywa. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i można czarować z nich pyszne kompozycje. Polecam wszystkim zapracowanym gospodyniom :) Składniki: -4 sznycle z indyka (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, następnie wsypać napęczniałą kaszę i wymieszać. Grillową patelnię wysmarować delikatnie olejem i dobrze rozgrzać. Sznycle rozbić cienko i grillować z jednej strony na rumiano, przekręcić na drugą stronę i skropić przyprawą maggi oraz posypać ulubionymi ziołami. Chwilę jeszcze grillować. Wyłożyć na talerz wraz
Kulinarne przemyslenianadaje aromatu i ostrości, cukinia natomiast tę ostrość łagodzi. Polecam na obiad wtedy, kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Kilka składników i prosty sposób przygotowania ułatwiają zadanie. 500 g sznycli z indyka Sól Pieprz 1 mała cukinia 4 małe marchewki 2 cebule 1 łyżeczka przyprawy curry 1,5 szklanki bulionu drobiowego 3 łyżki śmietanki 18% 2 łyżki mąki ryżowej(...)łyżki natki pietruszki Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Na odrobinie oleju szklimy posiekaną bardzo drobno cebulę. Do cebuli wsypujemy przyprawę curry i smażymy do miękkości. Następnie dokładamy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz małe marchewki. Chwilkę przesmażamy i dodajemy kawałki indyka. Gdy mięso zmieni kolor całość podlewamy bulionem drobiowym. Zmniejszamy ogień i dusimy przez
VioletoweKucharzeniedomu byłem. Zastała mnie niedziela, wieczorem Ania wraca, wypadałoby przygotować dla niej jakąś ciepłą obiado-kolację. Akurat ostatnio sporo mięsa kupiliśmy więc wybór był w miarę prosty: sznycle z indyka. Tylko trzeba je jakoś zgrabnie przygotować. Może z pieczarkami w sosie śmietanowym? Rewelacja. Pieczarki są. Ale nie ma śmietany... A do najbliższego sklepu tak daleko, że nawet nie przyszło(...)drobne różyczki, krótko gotowany i duszony z czosnkiem i posiekaną natką. Fajna sprawa, ale z tych składników mam tylko natkę i czosnek. Ale skoro mam już natkę to taki sznycel będzie idealnie smakował z pokrojoną w kostkę duszoną papryką z natką. Gdybym tylko miał paprykę... Ciężko się robi obiad z ograniczonej ilości składników. Ale właściwie w tym jest cała sztuka
Marder&Marder Manufacturecharakteru. Przygotowuję ten obiad w mniej niż godzinę, dlatego to świetny pomysł na szybki i sprawny ciepły posiłek – czyli tak jak Rozdomowiona lubi najbardziej! :) Składniki: 500-600g. sznycli z indyka, 200ml. śmietany 18% 2 łyżki musztardy sarepskiej, 1 łyżka musztardy delikatesowej, 1 cebula, szklanka wody lub bulionu (możesz przygotować go z domowej kostki rosołowej ), oliwa z oliwek(...)smażenia, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, tymianek. Przygotowanie: Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzaną, głęboką patelnię, wrzucamy cebulę i chwilę podsmażamy. Po chwili dodajemy mięso i obsmażamy z jednej i z drugiej strony. Wlewamy bulion lub wodę. Na średnim ogniu podgrzewamy indyka ok. 10 minut. Łączymy śmietanę
Rozdomowionadzisiaj absolutna klasyka. Tradycyjny przepis na mielone jak u babci podaje tylko kilka podstawowych składników. A sekretem najlepszego smaku kotletów jest bardzo dokładne wyrobienie masy mięsnej. W przeciwnym razie sznycle nigdy nie będą tak smaczne. Oczywiście na przestrzeni czasu, tradycyjny przepis zanotował wiele zmian. Dzisiaj kotlety mielone przygotowujemy z grzybami, suszonymi pomidorami, serem, oliwkami, a nawet ugotowanym ryżem(...)też jest OK :) Przepis na tradycyjne sznycle, dzięki któremu mięso będzie wyjątkowo soczyste. SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego łyżka masła 1/2 szklanki rosołu kopiasta łyżka tartej bułki jajko + białko 2 kopiaste łyżki posiekanego koperku (może być mrożony) 1 cebula, starta na tarce o dużych oczkach 2-3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę + 2 ząbki czosnku
Moja Książka Kucharskasię z kuchnią PRLu, nic bardziej mylnego, znane były już na początku XX wieku, a myślę że i dużo wcześniej. Przepisów na nie jest bardzo dużo. Proponuję przepis na sznycle z jajek , z książki Marii Disslowej „Jak gotować”, z 1930 roku. 8 jajek ugotowanych na twardo, 40 g masła, 2 cebule, 120 g suchej bułki, 1 jajko surowe, sól, pieprz(...)lenistwa ;) ). Doprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajko, zmiksować. Masę podzielić na osiem części. Wyrobić sznycelki. Obsypać je bułką tartą. Smażyć na maśle, na rumiano z każdej strony. Sznycle podałam z sosem pieczarkowym. talerz
królestwo garównadaje charakterystycznego smaczku, dlatego nie ma możliwości podmiany innym ziołem. Wyrafinowane i bardzo proste danie uda się każdemu. Koniecznie przygotuj te rzymski klasyk w domowym zaciszu! Składniki: 2-3 sznycle z indyka 10 listków szałwii plasterki szynki parmeńskiej masło 150 ml białego wtrawnego wina sól, pieprz Wykonanie: sznycle z indyka rozbić tłuczkiem do mięsa pod płatem folii spożywczej na grubość
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sera brie i żurawiną. Można użyć żurawinę ze słoika , ale ja tym razem dałam świeżą, którą przygotowałam prosto przed przygotowaniem roladek. Mięso nabiera fajnego smaka, jest pyszne. Składniki: 6 sznycli indyczych 1 trójkącik sera brie szklanka żurawiny 2 łyżeczki cukru sól,pieprz olej do smażenia Wykonanie: * Żurawinę wrzucamy do rondelka, wlewamy odrobinę wody, dusimy, aż żurawina zacznie się rozpadać, dodajemy(...)cukier. Jeśli jest za mało słodka, możemy dosłodzić więcej. *Sznycle rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem. *Ser brie kroimy na 6 kawałków. *Na każdy kawałek mięsa wykładamy kawałek sera i łyżeczkę żurawiny. Zwijamy roladki. *Obsmażamy roladki z obu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego , zapiekamy 15 minut
Z Majeczką w kuchnipanierce, powstały aromatyczne i wilgotne w środku roladki. Piekłam je równolegle z ziemniakami, dzięki czemu oszczędziłam sobie stania przy płycie i mycia było niewiele. Składniki (na 4 porcje): 4 sznycle z indyka (gotowe, już pokrojone) 2 pieczarki pół czerwonej papryki 4 łyżeczki mąki arachidowej liście bazylii papryka ostra w proszku sól pieprz olej Sznycle rozbić na zgrabny kotlet. Mięso natrzeć
Weekendy w domu i ogrodzieSznycle z indyka w sosie na bazie świeżego ananasa, jabłek i cebuli, z dodatkiem ryżu z rodzynkami i curry to pyszna, indyjska propozycja na obiad. Zasmakuje każdemu miłośnikowi konkretów na słodko (ja do takich należę:) ). Zainspirował mnie przepis Michela Morana . Składniki: Sznycle z indyka 500 g 2 plastry świeżego ananasa 1 jabłko 1 czerwona cebula 1 garść rodzynek namoczonych
TrufelkowoZapraszam na pyszne danie obiadowe. Sznycle z piersi indyka w sosie z suszonymi morelami i sosem uniwersalnym jasnym Łowicz. Do tego orzechowa jaglanka i jest już pyszne danie. Polecam serdecznie #lowicz Składniki: 400 g sznycli z piersi indyka 1 szkl kaszy jaglanej garść suszonych moreli 50 ml gorącej wody 335 g gotowego sosu uniwersalnego jasnego Łowicz 2,5 szkl wody
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami, który sprawia że mięso po usmażone jest soczyste. Do przyrządzenia mięsa użyłam zestawu od firmy Tradismak-soczyste steki . Składniki: 4 sznycle z indyka Przyprawa kebabczeta Tradismak Przyprawa szeherezada Tradismak Sól, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Sznycle z indyka posypujemy przyprawami, solą oraz pieprzem, rozbijamy specjalnym tłuczkiem z nożykami, mięso
Bajeczna Kuchniakrokiety lub naleśniki wiosenne :) W dzisiejszej wersji chciałabym wam przedstawić spring rolls-y z indykiem, zachęcam jednak do próbowania innych farszów (np. z krewetkami! Pychota!) Składniki: 300 g sznycli z fileta z piesi indyka awokado czerwona papryka 100 g serka śmietankowego mix sałat papier ryżowy olej kokosowy curry kurkuma sól pieprz chili cayenne sos sojowy Przygotowanie Sznycle
Taste Therapyoraz takim, ktore nie lubią zmywać (do przygotowania całego dania wystarczy tylko jedna patelnia :)) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Woreczek kaszy bulgur Por (biała część) 4 sznycle z indyka (można zastąpić piersią z indyka/kurczaka) ½ paczki mrożonej marchewki z groszkiem Ok. 300 ml bulionu Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek(...)Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy. Por myjemy, odcinamy białą część i kroimy na pół talarki. Sznycle z indyka kroimy w kostkę. Na patelnie nalewamy nieco oleju i wrzucamy por, podsmażamy kilka minut. W między czasie mięso doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy na patelnię. Smażymy często mieszając kilka minut. Po tym czasie dorzucamy kaszę, ponownie smażymy
Kolizje Smakóworaz takim, ktore nie lubią zmywać (do przygotowania całego dania wystarczy tylko jedna patelnia :)) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Woreczek kaszy bulgur Por (biała część) 4 sznycle z indyka (można zastąpić piersią z indyka/kurczaka) ½ paczki mrożonej marchewki z groszkiem Ok. 300 ml bulionu Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek(...)Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy. Por myjemy, odcinamy białą część i kroimy na pół talarki. Sznycle z indyka kroimy w kostkę. Na patelnie nalewamy nieco oleju i wrzucamy por, podsmażamy kilka minut. W między czasie mięso doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy na patelnię. Smażymy często mieszając kilka minut. Po tym czasie dorzucamy kaszę, ponownie smażymy
Kolizje SmakówSmakowało nam bardzo. Było więc smacznie i zdrowo. Polecam tym, którzy lubią mięso indyka, lubią zjeść ostre danie i lubią eksperymentować w kuchni Składniki: 500 g sznycli z piersi z indyka kawałek świeżego imbiru kilka gałązek świeżego oregano kilka gałązek świeżej kolendry ¼ łyżeczki suszonego tymianku ¼ łyżeczki suszonego rozmarynu sól pieprz świeżo zmielony oliwa do smażenia Wykonanie: Imbir obrałam(...)bardzo drobno pokroiłam, świeże zioła posiekałam, igiełki suszonych ziół utarłam w moździerzu, dodałam łyżeczkę oliwy i wszystko razem wymieszałam. Sznycle opłukałam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, rozłożyłam między dwoma płatami folii spożywczej i rozbiłam na cienkie płaty. Oprószyłam solą i pieprzem. Mieszankę ziół i imbiru rozsmarowałam na każdym płacie mięsa. Zwinęłam w ruloniki tworząc roladki. Na patelni rozgrzałam oliwę
Kuchnia u KrysiDOMOWE SZNYCLE Z MIĘSA MIELONEGO PO WIEJSKU Jak przygotować domowe kotlety z mięsem i ziemniakami po wiejsku - przepis krok po kroku. Trochę inne kotlety mielone, bo ze startymi, surowymi ziemniakami . Przygotowałam je z mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), bardzo dobre wyjdą również z np. mielonego mięsa drobiowo-cielęcego. Ważne, aby mięso nie było tłuste (najlepiej chude, jak w przypadku cielęciny(...)dietetycznych dań te sznycelki nie należą...no ale cóż, ja się tym za bardzo nie przejmuję, bo są pyszne, więc przepis Wam przekazuję ;) Polecam przepis na domowe sznycle z mięsa mielonego po wiejsku . Korzystajcie z przepisu, ulepszajcie go! Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 600g mielonego mięsa (wołowina, wieprzowina, drób lub cielęcina) 2 niezbyt duże surowe ziemniaki
Moja Książka Kucharskabardzo soczyste i aromatyczne, świetnie smakują z dodatkiem suszonych pomidorów. Nowe warzywo karelosse ma bardzo duże zastosowanie w kuchni, możemy je dodać praktycznie do każdego dania. Składniki: 4 sznycle z indyka 8 sztuk karelosse 8 suszonych pomidorów w oleju Przyprawa do indyka Sól, pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Wykałaczki Sposób przygotowania: Sznycle z indyka rozbijamy
Bajeczna Kuchniadużo dzieje. Tu się dzieje dużo, kolorowo i bardzo smacznie. To, że dużo się dzieje, nie oznacza od razu, że potrzeba dużo pracy, by przygotować kolorowy obiad. U mnie sznycle z indyka owinęły się wokół pietruszki, pora, marchewki i papryki. Do tego zapiekany kalafior i ziemniaki oraz podpiekana brukselka z szalotką. Dla opornych na urok brukselki – sałata z ogórkiem(...)papryką, pomidorkami i białą rzodkiewką. Wspaniałości! Mięso doprawiłam solą i pieprzem. Pietruszkę, marchewkę i paprykę pokroiłam w słupki, do tego ćwiartka pora. Wokół tych warzyw zawinęłam sznycle, przypięłam wykałaczką. Marchewki, ziemniaki pokrojone w kostkę i różyczki kalafiora obtoczyłam w oleju z przyprawami. Ziemniaki skąpały się w oleju orzechowym. Kalafior natomiast kąpał się w oleju z dodatkiem papryki, korzenia lubczyku, mielonego
KucharzycaSznycel po wiedeńsku...chyba...sama nie wiem..czytałam tu i tam w necie..i opinie są różne..ale jak zwał tak zwał..no i schaboszczak z jajkiem sadzonym to świetny pomysł.. 60 dag mięsa z szynki, schabu 4 jajka do smażenia 2-3 jajka do panierowania bułka tarta, mąka 3 łyżki masła do smażenia Mięso pokroić w plastry(...)miseczce z jajkiem a potem obtoczyć w bułce tartej.S mażyć kotlety na rozgrzanym maśle z każdej strony na złoty kolor.U smażyć 4 jajka sadzone i położyć na usmażonym sznyclu
Moje domowe kucharzenieOpis: Sznycel z kurczaka to bardzo prosty i szybki przepis na smaczny obiad. Zapraszam na przepis na sznycel z kurczaka ze staropolskim akcentem. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki, przyprawy do kurczaka Szczypta soli czosnkowej
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnejedno podniebienie! A przy smażeniu pachnie niesamowicie! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego odmienne. Więcej nie piszę, żeby nie zepsuć Wam niespodzianki, jaką jest smak tych sznycli :) Sznycle z indyka w migdałach Potrzebujesz: ok. 6 kotletów z piersi indyka 3/4 szklani płatków migdałów sól pieprz słodka mielona papryka 1/2 szklanki mąki 1-2 jajka 1 łyżka mleka
Kuchnia w Słońcu Skąpanaobiad gotowy :). Udanego dzionka życzę wszystkim :-) Składniki na 3 porcje: 3 sznycelki z indyka suszone pomidory (3 sztuki) 1/2 opakowania sera feta około 10 listków świeżej bazylii sól pieprz Sznycle z indyka jeszcze trochę rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem. Pomidory i ser feta pokroiłam w paski. Na jednym końcu sznycla układałam pomidory, na nich feta i na ser listki bazylii
kruche babeczkizrzucić kilka nadprogramowych kilogramów. Dużo chudego białka, dużo witamin, niski indeks glikemiczny i zero glutenu. Podaję przepis na 2 porcje ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 350-400 gram sznycli z indyka pół główki sałaty lodowej 3 garście roszponki 12 pomidorków koktajlowych 4 łyżki szczypiorku 2 łyżki oleju lnianego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka oleju ryżowego (lub innego(...)roślinnego) mielona słodka papryka majeranek pieprz sól Wykonanie: Sznycle myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy solą, pieprzem, papryką mieloną, majerankiem i olejem ryżowym, odstawiamy na 20 - 30 minut. Sałatę lodową rwiemy na kawałki mieszamy z roszponką, przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i quinoą, wykładamy na talerze. Indyka kładziemy na rozgrzaną patelnie do grillowania i opiekamy na złoto z obu stron
Quinoa Raz!ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego nie zrobicie, czas pieczenia mięsa się wydłuży. Jako warzyw użyłam kalafiora i brokuła, jednak możecie użyć w zasadzie dowolnych, również mrożonych warzyw. Jeśli jesteście na diecie low-carb doskonale(...)podania Instructions Sos Ze składników robimy gęsty sos. Brokuł, kalafior szatkujemy na małe ok 1 cm kawałki. Brokuł i kalafior mieszamy z połową sosu. Mieszankę wykładamy do naczynia żaroodpornego. Sznycle z indyka nacieramy pieprzem i solą. Kładziemy na warzywach. Na wierzch wykładamy pozostałą część sosu. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Podajemy posypane natką. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/filet-indyka-warzywach/ BosowKuchni
Mieszam w GarnkuSkładniki: 6 sznycli wieprzowych 200 ml śmietany 18% 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów polędwicy sopockiej 200 ml wody sól, pieprz, zioła prowansalskie 4 ząbki czosnku SOS: Śmietankę, mąkę oraz wodę wlewamy do garnuszka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól i pieprz, dokładnie ze sobą mieszamy. Sznycle rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy, wykładamy po plastrze polędwicy i sera
Moje-pitraszeniePyszna propozycja obiadowa. U mnie w zestawie do sznycla frytki i miks sałat z sosem vinegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 200 g pieczarek 1 mała cebula 70 g sera żółtego 1 jajko tarta bułka 1 łyżka masła 3-4 łyżki margaryny sól, pieprz WYKONANIE Piersi z indyka umyć, przełożyć na deskę, przykryć folią(...)pieczarki, smażyć na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Ser zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ° C. Blachę wyłożyć srebrną folią spożywczą, ułożyć na niej sznycle, grubo posypać je pieczarkami i oprószyć serem. Piec około 5-7 minut
Passions hobbies lifeSkładniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut(...)wlewamy rosół, doprawiamy chili cayenne (uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15 minut. Następnie przelewamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Sznycle z indyka płuczemy i doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony - układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zalewamy sosem paprykowym i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez
Moje-pitraszenieJestem zachwycona. Dodałam go do sałatki z kuskusem i indykiem. Sałatka w mgnieniu oka zniknęła ze Świątecznego stołu. Polecam w 100 %. SKŁADNIKI: 4 Łyżki Kaszy Kuskus 2 sznycle z Indyka Surowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 10 dag sera żółtego 5 ogórków konserwowych słoiczek Kieleckiego Sosu Curry przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do drobiu olej rzepakow(...)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kasze Kuskus przygotowuję według instrukcji na opakowaniu Sznycle rozbijam, przyprawiam przyprawą do drobiu lub gyrosa Indyka kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju Kiedy mięso wystygnie przekładam go do miseczki gdzie będzie przygotowywana sałatka. Następnie dodaję kaszę. Wszytskie składniki kroję w kostkę. Pora obieram i myję następnie kroję w cieniutkie. małe paseczki. Wszystkie składniki mieszam
Gotowanie Patkitrzeba spędzać zbyt dużo czasu a bardzo nam smakuje. Zakupy: 1kg mięsa mielonego - ja używam wieprzowego - koszt ok. 14 zł - z czego wychodzi mi ok. 20 szt sznycli. 2,5 kg ziemniaków koszt ok. 4,50 zł one są pakowane w siatkę właśnie po 2,5 kg. Sałatka opisana została w innym poście na blogu. Przygotowanie(...)ząbki czosnku, które przepuszczam przez wyciskacz do czosnku. tak wymieszany farsz formuje w ręce w kulki i troszkę potem rozgniatam na płasko ponieważ my nie lubimy grubych sznycli. Smażę potem na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu żeby nabrały ładnego koloru i usmażyły się w środku.. Podsumowanie: Więc podsumowując drugie danie koszt jednej porcji z ziemniakami i sałatką
Tanio smacznie i prostoSkładniki (1 osoba): 2 sznycle 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka mąka olej ziele angielskie, bazylia, pieprz, liść laurowy, natka pietruszki 500 ml wody Sznycle rozbijamy na kotlety (nie za cienko) kroimy na 4 części każdy kotlet, obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony, dosłownie chwilkę. Przerzucamy do garnka zalewamy wodą, wrzucamy wszystkie przyprawy. Podczas gotowania
Moje-pitraszeniePiersi kurczaka rozbić na mniej niż 1 cm grubości. Posypać piersi po obu stronach solą i pieprzem. Jedną stronę posypać kozieradką i odrobiną papryki wędzonej. Podzielić piersi na mniejsze sznycle. Na stronę oprószoną papryką położyć plasterki chorizo, na nią plastry ananasy. Przykryć plastrami sera żółtego. Sznycle ułożyć na blasze polanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierowania olej, do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Sznycle
Gotowanie moimi oczamiSkładniki sznycle z indyka, 5 szt ser żółty, 5 plasterków masełko ziołowe, 5 łyżeczek jajko, 1szt bułka tarta sól, pieprz olej, do smażenia Przygotowanie Sznycle cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plasterek sera i łyżeczkę masełka ziołowego. Zwijamy mięso tworząc małe roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, początkowo na dużym ogniu, później zmniejszamy
Gotowanie moimi oczamiKolejne nasze danie przygotowane podczas finału konkursu Kuchenne Zmagania. Świetna, dietetyczna potrawa i bardzo zdrowa. Jak również zapraszam nakolejną dawkę zdjęć. Składniki: 5 sznycli z piesi indyka otarta skórka z ok połowy cytryny 2 garście rukoli Fit&Easy 1 surowe jajko ¼ cebuli sól , pieprz do smaku 1 opakowanie sałaty sałaty Party Fit&Easy salsa verde(...)bazie pietruszki/ulubiony sos/winegret Wykonanie: 4 sznycle rozbijamy cienko przez folię. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Pozostały kawałek mięsa kroimy w kostkę, wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę , skórkę z cytryny i wbijamy jajko. Całość blendujemy na dość gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbite kawałki mięsa układamy przygotowany farsz i dokładnie zwijamy roladki. Możemy
Malinowe Pocałunkioczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Efektowna przystawka z jajek i mięsa, idealna na wielkanocne śniadanie! Składniki: • 1 kg cielęciny na sznycle lub schabu • 6 dużych jajek • 5 plasterków boczku • Olej • Bułka tarta • Sól, pieprz, Mięso kroimy na porcje tak jak na kotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem(...)Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim oleju. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Przed podaniem każde jaskółcze gniazdo przekrawamy na pół. Smacznego
Podróż w kulinariaZakupiłam na promocji ( w dzisiejszych czasach promocja super sprawa :) fajne mięsko jakim są sznycle z indyka i o dziwo nie w mojej głowie, a w głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;) Składniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego
Gotowanie...to proste !Składniki; 50 dag małych sznycelków z indyka 5 suszonych pomidorów w oliwie 2 ząbki czosnku sól, pieprz, 150 ml smietany kremówki 2 łyzki oleju Sznycle umyc, nastepnie osuszyć i natrzeć sola,pieprzem a także przecisnietym czosnkiem przez praske i odłozyc na około pół godziny. W tym czasie suszone pomidory przełozyc do wysokiego naczynia i zblendowac(...)gładką mase. Na patelni rozgrzać olej(ja dałam oliwe z suszonych pomidorów) sznycle dokładnie nasmarować pastą pomidorową i układac na patelni. Chwilke podsmazyc i podlac odrobiną wody, chwilke poddusić. Po tym czasie dodac smietane, do której należy wcześniej wlać trochę gorącego płynu z patelni aby zahartować smietane aby się nie zważyła. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: 3 sznycle wieprzowe 2 łyżki brązowego cukru 1/4 łyżeczki chilli 1/4 łyżeczki pieprzu sól 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka octu balsamicznego 1/4 szklanki białego wina olej Cukier, chili, pieprz i tymianek wymieszać w miseczce. Sznycle posolić a następnie oprószyć mieszanka przypraw i cukru. Usmażyć kotleciki na rumiano. Zdjąć z patelni, a na patelnie wlać ocet balsamiczny i wino
Moja Galeria SmakuDzisiaj proste danie. Od dawna uważam, iż proste nie musi oznaczać niesmaczne, lecz wręcz przeciwnie. Proponuję wariację na temat sznycla po wiedeńsku - jednak zamiast cielęcego sznycla użyłem zwykłego schabu. Taka wersja dla ubogich, ale wcale nie gorsza. Podana z młodymi ziemniakami z koperkiem i klasyczną mizerią. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram schabu bez kości, 6 jajek
Wyprawy kulinarnepapryką, dokładnie natrzeć mięso. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dolać do mięsa odrobinę wrzątku, przykryć i dusić 15-20 minut, aż sznycle zmiękną. Na półmisek wyłożyć kapustę, na wierzchu ułożyć sznycle. Podawać na ciepło, najlepiej w towarzystwie młodych ziemniaków
Kuchnia w opałachZastanawiałam się, jak mogłabym podać sznycle z indyka, zamiast standardowego panierowania ich i smażenia a la schabowe. Przejrzałam szafkę i okazało się, że mam sporo fig, które trzeba by wkrótce zużyć. Do końca nie wiedziałam, jaki będzie efekt kombinowania nadzienia figowego z indykiem i sosem morelowym, i czy w ogóle taka fuzja da się na koniec zjeść :) ale okazało(...)się, że powstało bardzo wykwintne i niezwykle smaczne danie. Składniki: 4-5 niewielkich sznycli z piersi indyka 5-6 suszonych fig kilka łyżek jogurtu 2 łyżki oleju kukurydzianego 2 łyżki śmietankowego, gęstego twarożku, np. Filadelfia 1/2 łyżeczki tymianku 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Sos: 1 mała posiekana cebula 4 duże
Kuchnia Prezydentowejsumie mogę powiedzieć, że to szybki obiadek:) Roladki indycze z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: sznycel z indyka szparagi młode ziemniaki masło, bułka tarka koperek sól, pieprz Sznycle pokrojone z plastry utłuc, posolić i popieprzyć. Odciąć twarde części szparagów, a następnie podzielić je na pół. Ułożyć szparagi na mięsie i zwinąć jak roladki. Smażyć na oleju do zarumienienia się mięska. Podawać
MarciochaKucharzyPieczeń z sosem żurawinowym Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym Bitki z karkówki z esencją Knorr Sznycel z fileta z piersi indyka Kaczka z piekarnika po poznańsku
Passions hobbies lifewypełnioną serem i szynką. Najczęściej w formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako roladka. Niezwykle popularny, bardzo prosty i smaczny J Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki 2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4 szklanki mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki bułki(...)plastry szynki i sera. Zwijamy ciasno w roladę. Jajko wbijamy na talerz, roztrzepujemy widelcem z odrobiną soli. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej. Roladki możemy spiąć go wykałaczką, ale nie jest to koniecznie. Na patelni rozgrzewamy około 1 centymetrową warstwę oleju, smażymy
Mania GotowaniaWitam, dziś piątek, więc pora pomyśleć o obiedzie na niedzielę. Dziś przygotowałam Sznycel na kapuście z grzybami, przepis Pana Adama z Jawora- wierzcie mi "niebo w gębie". SKŁADNIKI: 5-6 plastrów karkówki 2,5 kg. kapusty kiszonej 5-10dag. grzybów suszonych 5-6 średnich cebul 2-3 łyżki oleju 2-3 łyżki masła ewentualnie kilka ziaren kminku(...)wiórkach, wymieszać , w tym czasie ubijamy lekko plastry karkówki, maczamy w mące, jajku i bułce i smażymy najlepiej na klarowanym maśle, na talerzu układamy kapustę, na niej sznycel i możemy zajadać się smakiem
Kuchnia Beatywięc przechodzimy do drugiej i ostatniej części Chorwackich smaków :) W tej części pokażę wam co jedliśmy na co dzień w ramach obiadokolacji. Sznycel z ryżem w słodkim sosie owocowym z ananasem, winogronem i morelą. Mi osobiście to danie nie smakowało, ale inni się zajadali :) Tradycyjna lazania. Grillowana rybka z surówka z gotowanej marchewki, groszku z ziemniakami. Trzeba przyznać, że ryby(...)podawany z makaronem. Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami. Spaghetti bolognese. Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem, Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe :( A na koniec tak jak obiecałam napis nad jedną z restauracji: Jeżeli
Kolejny blog o gotowaniunajlepiej. Przyznaję, że nie przepadam za tym mięsem i nie do końca potrafię je dobrze przygotować, dlatego przygotowałam roladki z indyka. I sukces, zniknęły z talerzy błyskawicznie. SKŁADNIKI: 6 sznycli z piersi indyka 12 plasterków boczku surowego (bardzo cienko pokrojonego) papryka grillowana w zalewie ser żółty musztarda Dijon olej 1 1/2 szkl bulionu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki(...)śmietanki 30 % sól pieprz słodka mielona papryka A jak to zrobić: Sznycle rozłożyć na desce i przy pomocy własnej pięści, delikatnie je rozbić. Wszystkie posolić, popieprzyć i posmarować cienko musztardą. Na środek wyłożyć paprykę i żółty ser i zwinąć w roladki. Każdą z zewnątrz owinąć plastrami boczku. Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego
Kuchnia w opałachwięcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana 18% (330 g) około 200 g pieczarek 1 duża łyżka mąki (np. wrocławskiej) przyprawy do sosu: sól, pieprz biały, majeranek przyprawy do sznycla: sól, pieprz biały PRZYGOTOWANIE Do garnuszka wlać śmietanę, dodać umyte i pokrojone pieczarki, sól, pieprz i majeranek. Mieszając zagotować i na wolnym ogniu pozostawić, mieszając przez jakiś czas, żeby(...)Filety wymoczyć w jajku, a następnie dobrze obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozpuścić margarynę i na rozgrzaną ułożyć filety. Smażyć krótko z obu stron (do zarumienienia). Na gotowy sznycel nałożyć dużą porcję sosu śmietanowego z pieczarkami
Passions hobbies lifeProponuje najlepsze wrapy z papieru ryżowego. Z jednej strony zdrowe, a z drugiej bardzo sycące. W roli głównej papie ryżowy do Decare . Składniki: 3 arkusze papieru ryżowego 1 sznycel z indyka lub niewielka pierś z kurczaka 1 marchewka 1 mała papryka 3 liści kapusty pekińskiej ketchup Sposób przygotowania: Sznycla lub pierś myjemy, oczyszczamy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy
Truskawkowa Fiesta171kcal w tym aż 31,7g białka , 1,5g tłuszczu oraz 6,6g węglowodanów . Stanowią świetną bazę do obiadu, ponieważ wystarczy podać je z ulubionymi dodatkami. SKŁADNIKI: 2 sznycle z fileta z piersi z indyka- 155g 15g suszonych pomidorów 10g świeżego szpinaku bazylia oregano cząber papryka słodka sól czosnkowa koperek potrzebne będą również 2 wykałaczki PRZYGOTOWANIE: Sznycle delikatnie rozbijamy
peanutbuttermonsterSoczysta pierś z kurczaka w chrupiącej panierce-idealny obiad dla całej rodziny. Sznycle smakują przepysznie, podane ze świeżym Litewskim chlebkiem i pomidorkami koktajlowymi. Pycha! Serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 100 g panierki jajko sól, pieprz 50 ml oleju Przygotowanie: Piersie przekrawamy na połowę, aby powstał nam motylek. Układamy między dwiema warstwami foli spożywczej i odbijamy(...)cienki płat. Piersie solimy i pieprzymy z obu stron. Rozmącamy jajko, a do bułki tartej dodajemy sól. Zanurzamy pierś w jajko, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Sznycle smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony. Po usmażeniu układamy na papierowych ręczniczkach. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaKażda gospodyni ma swój własny przepis na pyszne kotlety mielone. Dziś pokażę Wam swój sprawdzony przepis na to danie. To jest błyskawiczny i bardzo szybki przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Steki to jedno z najlepszych mięs. Wbrew panującej opinie przygotowanie tego typu mięsa nie jest trudne, jednak należy przestrzegać kilku podstawowych zasad, które sprawią, że danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Indyk z warzywami i ryżem to jednogarnkowe bardzo syte i zdrowe danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a z całą pewnością stworzycie niepowtarzalną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smażenia. Kotlety przyprawiamy dobrze solą i pieprzem. Otaczamy bułką, jajkiem, bułką i dopiero mąką wówczas się nie przypalają. Smażymy na złoto brązowo z dwóch stron i już. Serwujemy gorące sznycle z indyka w grubej chrupiącej panierce. Smacznego
chleba naszegodomu gotować :) Ja tak właśnie zrobiłem i dzięki temu mogę się z wami podzielić przepisem na pierś z indyka z ryżem jaśminowym i ananasem. Składniki : 2 sznycle z piersi indyka 1/2 ananasa 50g ryżu jaśminowego 1 łyżka oliwy z oliwek roszponka nitki chili kiełki buraka czarny sezam Przyprawy : trawa cytrynowa pieprz czarny pieprz biały spray chilli - ekstrakt
Parowar FacetaCordon bleu, zwany również filetem szwajcarskim można uznać za ulepszoną wersję zwykłego sznycla. I choć zazwyczaj robiony jest z cielęciny, to w naszych domach bywa bardzo często robiony z fileta z piersi kurczaka. Ot, filozofia praktycznie żadna – bo faszerowany szynką i serem – ale smak… A smak jak wiemy, w kuchni jest najważniejszy ;) Składniki: 1 filet z kurczaka
Jacob Tastesbrukselka i jej gorzkawym smakiem, oraz specyficznym aromatem. Aby uniknąć jednak tego smaku, należy pamiętać aby wodę, w której gotujemy brukselkę delikatnie posłodzić. Spróbujcie :) Składniki: 20dag brukselek 0,5kg sznycli z indyka 200ml śmietany 18% 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego duża cebula pieprz, sól przyprawa do indyka garść świeżej bazylii ryż (do podania) Przygotowanie: Indyka myjemy i kroimy na drobne kawałki
ChilliJemysię szparagi i należy z nich korzystać do woli. Ja dzisiaj proponuje szybki obiad ze szparagami i jajkiem w koszulce, bo te dwie rzeczy się wprost kochają. Do tego sznycle z indyka dla mięsożerców i obiad gotowy. Porcja na 3 osoby. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik