Sos szpinakowy z suszonymi pomidorami. Pewnie doskonale Wam znany i lubiany. W mojej kuchni gości on często, bo jestem fanką szpinaku. Ten sos zawsze wychodzi mi przepysznie, a to za sprawą dodatku sera mascarpone. To właśnie on nadaje gładkiej, kremowej konsystencji. Zapraszam do przepisu Sos szpinakowy z suszonymi pomidorami to świetna baza do wielu różnych dań. Składniki (4 porcje): szpinak w liściach, 300g, 1 mała biała cebulka, 2 ząbki czosnku, łyżka masła klarowanego, 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...