sznycle - 525 przepisów (strona:25/35)

Produkty wegańskie Primavika - recenzja 137

obiad można podawać na stół. Znajdziemy tam proste dania typu ciecierzyca, fasolka czy soja w sosie pomidorowym. Ale są też takie frykasy jak strogonow, bitki, steki, pulpety czy sznycel - co kto lubi. Jest to bardzo wygodne, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, albo po prostu mamy lenia i nic nam się nie chce, a jeść przecież trzeba :) Pasztety i gotowe

Bananowe Pole
Pierś w stylu włoskim 135

Uwielbiam suszone pomidory... z tej miłości zrodziło się w mojej głowie danie z ich wykorzystaniem, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Dodatek suszonych pomidorów sprawia że zwykłe sznycle z kurczaka zmieniają się nie do poznania.   Składniki podwójny filet z kurczaka (około 500g) 140g suszonych pomidorów w oleju łyżka czubata pesto bazyliowego (najlepiej domowego) sól, czarny pieprz do panierowania: jajko

Pyry na Gaz
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 152

greckiej, bułgarskiej, jak i bałkańskiej , bardzo słodki za sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wołowina po Tajsku 161

proszku 2 łyżki sosu ostrygowego 1/3 łyżeczki pieprzu białego kilka małych marynowanych kukurydz 150 g makaronu chow mein 3 łyżki oleju sezamowego Przygotowanie: Wołowinę kroimy jak na cienkie sznycle, a następnie na drobne paseczki (pamiętajmy by kroić ją zawsze wzdłuż włókien ), w misce łączymy imbir, 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżkę sosu ostrygowego, mieszamy i marynujemy wołowinę

Niezły Młynek
SZNYCLE W SOSIE Z CARRY 144

obficie sokiem z cytryny,dodajemy 1 łyżkę curry,wiórki kokosowe,dokładnie mieszamy i zasmażamy.Podlewamy bulionem i mleczkiem kokosowym.Gotujemy 2 min.Przyprawiamy,dodajemy posiekaną papryczkę chilli.Możemy dodać posiekaną kolendrę.Sznycle polewamy sosem.Podajemy z makaronem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną – kuchnia regionalna 189

dużej misce mieszamy mięso z kaszą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i roztrzepanymi jajkami. Doprawimy solą i pieprzem do smaku. Z masy formułujemy równe krążki (mogą być na wzór sznycli mielonych). to taki mój sposób, żeby wszystkie były jednakowej wielkości :) Rada:  Żeby masa nie przyklejała się do dłoni, wystarczy delikatnie je zwilżyć wodą. Smażymy z dwóch stron, na złoty

Moniki Smakołyki
Filety z indyka w panierce z kaszy jaglanej i sera grana padano 136

Kotlety smaczne, wyczuwalna nuta cytryny, panierka chrupiąca. Do tego zapiekłam ziemniaczki, tym razem z papryką wędzoną i gałązką rozmarynu. Miłego dnia :-)) Składniki: 3 plastry z indyka (filetu lub sznycle) 1 jajko  2 łyżki mleka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy sól pieprz olej kokosowy do smażenia Panierka: 4 łyżki mąki jaglanej (może być zmielona w młynku kasza

kruche babeczki
Tagliatelle z indykiem w rozmarynie 174

sukcesu. W swojej kuchni starannie dobieram składniki, bo przecież gotuję dla tych, których kocham:) Dziś zapraszam na:  Tagliatelle z indykiem w rozmarynie Składniki: makaron Tagliatelle Lubella 2 sznycle z indyka kilka gałązek rozmarynu (lub 1 łyżeczka suszonych ziół) 300g pieczarek 3 ząbki czosnku 200 ml białego wina sól, pieprz 1 łyżka oliwy Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sznycle z indyka pod zieloną panierką 127

Wczoraj pokazałam wam zieloną panierkę. Dzisiaj możecie zobaczyć do czego jej użyłam, mianowicie do zapiekanych sznycli indyczych. Dzięki temu nudne mięso zyskało nowy wymiar, a szczególnie indycze, które jest jak dla mnie nijakie i często suche. Tym razem było pyszne, panierka z kozim serem dodała smaczku. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak Saltimbocca 181

prawdopodobnie dlatego, że to klasyczne połączenie mięsa, szynki i aromatycznej szałwii smakuje tak dobrze, że żaden smakosz mu się nie oprze. W wersji tradycyjnej potrawę tę przygotowuje się ze sznycli cielęcych. Jak wiadomo  klasyczne dania inspirują kucharzy do kreatywności i Saltimbocca przygotowywana jest przez wielbicieli kuchni włoskiej na całym świecie także z innych rodzajów mięs, takich jak jagnięcina, wieprzowina

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety z indyka w panierce 220

Jedzenie proste i smaczne, takie lubię najbardziej :) Składniki : sznycle z fileta z piersi indyka jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Mięso lekko potłuc, posolić i posypać mielonym pieprzem, jajko rozmieszać z odrobiną wody Na płaski talerz wsypać bułkę tartą  Mięso maczać w bułce, potem w jajku i ponownie w bułce Smażyć na gorącym tłuszczu

Proste Potrawy
Kotlety drobiowe siekane 1302

Kotleciki siekane z piersi kurczaka, to smaczna odmiana dla zwykłych sznycli drobiowych, które często przygotowywane mogą spowszednieć. Prezentowane kotlety drobiowe nabrały cudownego aromatu i smaku dzięki temu, że dodałam do nich świeży koperek. Moja wersja zawiera również ser żółty, który osoby liczące kalorie mogą śmiało pominąć, dodając zamiast niego o jedno jajko więcej. Siekane kotlety drobiowe powinny smakować zarówno dzieciom

Kuchcik gotuje
Kieszonki z kurczaka w smakach Podlasia i "Sekret" 136

źdźbła trawy żubrowej. Piec w temperaturze 200 stopni (pieczenie z dołu i z góry) 30-40 minut. Podawać od razu po upieczeniu - pierś jest wtedy bardzo soczysta. ----- Podobne: Sznycle w smakach Hiszpanii Szpinakowe roladki z kurczaka Kieszonki z fetą i szpinakiem Dawno nie publikowałam na blogu recenzji przeczytanej książki. Ale też czas spędzam na rehabilitacji, która nie idzie w parze

Weekendy w domu i ogrodzie
Szpinakowe roladki z kurczaka 165

Smażenie sznycli jest dla mnie zbyt czaso- i pracochłonne tuż przed przybyciem gości, czyli w najbardziej "gorącym" czasie przygotowań do wizyty. I dlatego wybieram wtedy pieczenie roladek - wrzucam je do piekarnika, a sama mogę zająć się sobą. Nie ma też sprzątania w ostatnim momencie wokół kuchenki, bo tłuszcz nie rozpryskuje się na wszystkie strony. Dziś proponuję roladki z mozzarellą

Weekendy w domu i ogrodzie
Smażony chleb studencki 186

mojego studenckiego życia naście lat temu :) Studia to dopiero były czasy! Do tej pory z nostalgią wspominam kulinarną mekkę i ostoję pokarmową ka żdego studenta - uniwersytecką stołówkę - z nieśmiertelnym sznyclem ziemniaczanym z jajem sadzonym, albo kotletem pożarskim z ziemniakami z wody. Kiedy godziny wykładów nie pozwalały jednak udać się do tego przybytku studenckiej rozpusty kulinarnej, trzeba było napełnić żołądek

Grunt to przepis!