jest bardzo chrupiąca. Mięso podajemy z surówką z ulubionych warzyw. Przepis ze strony Magia w Kuchni z moimi zmianami. Polecam! Filety drobiowe w ziarnach Składniki na 4 sztuki: 4 sznycle z indyka lub filety z kurczaka szklanka maślanki pół szklanki siemienia lnianego pół szklanki sezamu łyżka cząbru łyżka nasion chia 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie Wykonanie: Filety rozbijamy
Smak mojej kuchnikolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 3 minuty, aż spód się zrumieni. W czasie smażenia kilkukrotnie potrząsamy patelnią, aby panierka zaczęła odstawać. Po przewróceniu na każdym sznyclu układamy cienki plasterek masła, przykrywamy pokrywką i smażymy kolejne 3-4 minuty, aż druga strona dobrze się zrumieni. Przed podaniem delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny
cool and mintytańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada! Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował nie tak zupełnie dawno ze sznycla z serem (1940) w drobiowy kotlet z serem i szynką (1967). Krótka historia jak na klasyk restauracyjny, prawda? Zapisz To, co w Polsce można zjeść pod tą nazwą to rosyjska
Karo in the Kitchensojowe Polsoji, mój HIT na śniadanie: koniecznie na ciepło, do tego jajko ugotowane na miękko, tost i świeże pomidory - dania gotowe: lasagne, spaghetti (tych 2 akurat nie próbowałam), wegetariańskie sznycle: dla mnie za słone, jeśli macie wyższą tolerancję na sól, kupujcie śmiało - "klasyka wegetariańska": kotlety sojowe, racuchy, pure ziemniaczane - mleko bez laktozy Inspiracja na posta od Lindy, wegetarianki z kilkunastoletnim
Qlinarnie i Qlinarnieogródka, taki smak pamiętam. Taka sałata pasuje do wszelkich dań z ziemniaków, puree, klusek śląskich, także ryżu i kasz. I dla mięsożerców - do mięsa, kotletów mielonych, piersi kurczaka, sznycli. Może Was zastanawiać po co do takiej zdrowej zieleniny dodawać cukier. Dla kontrastu smaku. Z jednej strony pieprz i sól, czasem sok z cytryny - wytrawnie, ostro, z drugiej zaś odrobina cukru
Zasmakuj KuchniOpis: Kotlet mielony, w Małopolsce zwany jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneJakiś czas temu zrobiłam ten obiad. Może nie jest zbytnio fotogeniczny ale smakował super. Składniki: 400 g sznycli z fileta z piersi indyka sól, pieprz do posypania mięsa 1 łyżka mąki pszennej do obtoczenia mięsa 1 łyżka oleju ok. 2 szkl gorącej wody pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki czosnku
słodkie i nie tylko historie kulinarnerazowy makaron z brokułami i indykiem w jogurtowym sosie. Prosto, smacznie i zdrowo - czego chcieć więcej? SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja 620 kcal) 200 g filetu lub sznycli z indyka 200 g makronu pełnoziarnistego np. penne 500 g brokuła (może być mrożony) 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka czerwona, suszona
Moje Kuchenne RewelacjeWymieszać wszystkie składniki na farsz 2. Podzielić farsz na 8 części 3. Na część mięsa wyłożyć plaster sera 4. Przykryć drugą częścią mięsa i uformować sznycle 5. Usmażyć mięso 6. Przekroić bułki i podgrzać w folii aluminiowej w piekarniku 7. Przygotować składniki i złożyć hamburgera Pobierz wersję do druku: Pobierz Hamburger
KuchniaWeDwoje.plblogu w towarzystwie udźca z jelenia (przepis) tym razem jednak pozwolę sobie Wam przywołać inny istniejący juz przepis do którego nadają się fantastycznie - macie ochotę na jesienne sznycle? Zapraszam (klik) . Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 10 min + ok 40 min pieczenie ok 8 średniej wielkości ziemniaków * ok 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku oliwa z oliwek
Słodki KompromisPotrawka z indyka z porem i sosem jogurtowym. Lub śmietanowym, jeśli ktoś taki bardziej lubi. Można podawać jako samodzielne danie lub podać z ryżem. 2 porcje: 400 g sznycli z indyka 1 mniejszy por 1 puszka fasoli białej lub pinto 200 g gęstego jogurtu lub śmietany 1 łyżka oleju kokosowego sól i pieprz, sok z połowy limonki opcjonalnie ryż
KucharzycaOpis: Kotlet mielony, w Małopolsce zwany jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneobiad można podawać na stół. Znajdziemy tam proste dania typu ciecierzyca, fasolka czy soja w sosie pomidorowym. Ale są też takie frykasy jak strogonow, bitki, steki, pulpety czy sznycel - co kto lubi. Jest to bardzo wygodne, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, albo po prostu mamy lenia i nic nam się nie chce, a jeść przecież trzeba :) Pasztety i gotowe
Bananowe PoleUwielbiam suszone pomidory... z tej miłości zrodziło się w mojej głowie danie z ich wykorzystaniem, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Dodatek suszonych pomidorów sprawia że zwykłe sznycle z kurczaka zmieniają się nie do poznania. Składniki podwójny filet z kurczaka (około 500g) 140g suszonych pomidorów w oleju łyżka czubata pesto bazyliowego (najlepiej domowego) sól, czarny pieprz do panierowania: jajko
Pyry na Gazgreckiej, bułgarskiej, jak i bałkańskiej , bardzo słodki za sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię