sznycle - 525 przepisów (strona:20/35)

Cordon bleu z kurczaka 24

Cordon bleu z kurczaka to bardzo prosty przepis na pyszny obiad. Kotlet szwajcarski w oryginale przygotowywany z sznycla cielęcego wypełniony po brzegi szynką i ciągnącym żółtym serem. Ale w wersji drobiowej jest równie smaczny.  2 porcje 1 duży filet z kurczaka 2 plastry szynki wędzonej 2 grubsze plastry żółtego sera sól pieprz Do panierowania Mąka Jajko Bułka tarta Filet

Andzia Pichci
Ziemniaki serowe z piekarnika 32

dają wiele możliwości. Super sprawdzają się pieczone ziemniaki w mundurkach z boczkiem. Ziemniaki pieczone w piekarniku z serem znakomicie sprawdzą się jako dodatek do mięs. Kotlet schabowy, kotlet mielony, sznycel po wiedeńsku, kurczak pieczony czy inne mięso niewątpliwie wpasują się w smak ziemniaków serowych. Do takiego zestawu jeszcze surówka z kapusty, mizeria, ogórek kiszony i z pewnością mamy pyszny obiad

Dieta moja pasja
Surówka obiadowa w 15 minut 94

olej sprawdzą się w surówce obiadowej. Do jakich mięs pasuje surówka z pekinki? Taka szybka surówka z kapusty doskonale się sprawdzi do zwykłego schabowego jak i do sznycla po wiedeńsku, do sosów, pieczonego kurczaka jak i do ryby. Do czego jeszcze można podawać surówkę z kapusty pekińskiej poza obiadem? Kapusta pekińska ma wiele zastosowań, gyros, tortilla, kebab tu nas ogranicza

Dieta moja pasja
Tortilla z kotletem schabowym 32

Tortilla z kotletem schabowym gotowa! Zachęcamy również do sprawdzenia innych naszych przepisów na kotlety ze schabu. Polecamy: pyszne roladki schabowe – Flamenquiny z Kordoby , Karbonāde , czyli kotlet schabowy inaczej, sznycel schabowy po myśliwsku oraz Tonkatsu , czyli kotlet schabowy po japońsku. Życzymy Smacznego!   Artykuł Tortilla z kotletem schabowym pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Jak zrobić pyszne ziemniaki z piekarnika 29

można dowolnie doprawić. Ja do swoich dodałam tylko koperek i odrobinę masła, a całość dopełniła maślanka.  Takie ziemniaki z piekarnika i ; kurczak pieczony, schabowy, kotlet mielony, a nawet sznycel po wiedeńsku będą się znakomicie ''dogadywać''. 😉  Jeśli szukasz pomysłu na obiad, fajny dodatek do mięsa, sałatki lub ulubionego sosu, wypróbuj mój przepis na ziemniaki z piekarnika. Pieczone ziemniaki

Dieta moja pasja
Kotlety rybne w chrupiącej panierce 23

ryba była usmażona, a panierka miała ładny kolor. Z naszych przepisów na kotlety polecamy również: Kotlety z mortadeli jak kiedyś , soczyste kotlety z karkówki , szwedzkie klopsiki Köttbullar , oraz sznycel po wiedeńsku . Życzymy smacznego! Artykuł Kotlety rybne w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Świąteczny obiad na Boże Narodzenie 32

własnym . Mięso w sosie pieczeniowym Zrazy faszerowane z mięsa mielonego Kotlety z jagnięciny . Pikantny stek wieprzowy Mięsne gniazdka z pieczarkami Mielone pieczone z boczkiem Pieczeń z dzika z grzybami Sznycel po włosku Najlepsza kaczka na obiad Pierś kaczki z tymiankiem Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg z kalafiora. Kotlety z kurczaka w panierce Kurczak w sosie grzybowym kurczak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Turcja - Dynia z tahini (Tahinli kabak tatlısı) 23

upieczeniu styryjskich sznycli dyniowych , zostało nam do zagospodarowania sporo dyni. Postanowiliśmy więc lekko przerobić przepis na turecką dynię z tahini, czyli tahinli kabak tatlısı. Jeśli szukacie deserów z dynią w roli głównej, to polecamy również naszą bułgarską dynię z orzechami włoskimi .  Składniki (4 porcje): - pół dyni (u nas hokkaido)  - 4 łyżki syropu z agawy lub syropu klonowego

Roślinożerni urlopowicze
Mielone z ziemniakami i kapustą zasmażaną 20

Trudności Średni Kotlety mielone są smaczne, delikatne i chrupiące, a do tego tanie w przygotowaniu. To świetny sposób na urozmaicenie codziennego menu i pyszna alternatywa dla tradycyjnego mielonego. Składniki Sznycel: 500 g mięsa mielonego (z łopatki lub szynki wieprzowej) 1 jajko 1 bułka średnia bułka tarta cebula czosnek łyżka musztardy przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, przyprawa do mielonego sól, pieprz

NieziemskiApetyt.pl
Wołowina po Tajsku 11

proszku 2 łyżki sosu ostrygowego 1/3 łyżeczki pieprzu białego kilka małych marynowanych kukurydz 150 g makaronu chow mein 3 łyżki oleju sezamowego Przygotowanie: Wołowinę kroimy jak na cienkie sznycle, a następnie na drobne paseczki (pamiętajmy by kroić ją zawsze wzdłuż włókien ), w misce łączymy imbir, 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżkę sosu ostrygowego, mieszamy i marynujemy wołowinę

Niezły Młynek
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 17

dania główne: Tutaj mogę polecić pierogi z kaczką i soczewicą zamoczone w bulionie i oprószone świeżą dymką, kolendrą i orzeszkami. (cena 32 zł)  oraz   sznycel cielęcy w panierce, ułożony piętrowo z sadzonym jajkiem na szczycie podany z ziemniaczkami i zsiadłym mlekiem. Co prawda zsiadłe mleko najlepsze robi moja babcia ale daliście radę :) (cena

Niezły Młynek
Marchewka zasmażana do obiadu - przepis 33

obiadu . Marchewka, marchewka z groszkiem nie są zbyt popularne, a szkoda.  Szkoła podstawowa, marchewka z tamtego okresu źle się kojarzy. A przecież dobra marchewka, to prawdziwa królowa talerza. Sznycel po wiedeńsku , kotlet mielony czy kurczak pieczony, marchewka zasmażana pasuje do wszystkiego. Często czytam o obawach, że się nie uda, że będzie do wyrzucenia. Nic podobnego, to bardzo proste

Dieta moja pasja
Surówka jak u Chińczyka od Japończyka 2746

tygodnia. Przepis pochodzi od znajomego Japończyka Pana Makoto , miłośnika kuchni, nie tylko polskiej. Ten prosty zestaw to tylko 3 składniki plus marynata.   Ziemniaki w mundurkach , kotlet mielony, sznycel po wiedeńsku   czy też kluski będą z nią znakomicie smakować. Nie będzie tylko doskonałym dodatkiem, ale prawdziwym tłem. Poza masą dobrodziejstwa w niej zawartego to jeszcze cudowna choć prosta

Dieta moja pasja
Sznycle z indyka 15

przykryłem folią spożywczą i lekko rozbiłem tłuczkiem do mięsa. Posoliłem, oprószyłem pieprzem i papryką z obu stron. Odstawić na ok. 15-20 min. Przygotowałem rozkłócone jajka, mąkę, tartą bułkę. Sznycle maczałem z obu stron, najpierw w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w tartej bułce. Na dużej patelni rozgrzałem olej, kotlety ułożyłem jeden obok drugiego, smażyłem

R'n'G Kitchen
Żymła ze sznyclem z kani i Ziemia Raciborska 65

swoją zachłanność, bo prawie nikt nie zbiera młodych kań, ale przecież nie zostawią aż urosną, żeby kto inny zebrał :) Zrobiłem z niej kotlety, czy jak się tu mawia sznycle, a następnie ulokowałem w bułce, czy jak się tu mawia żymle :) W każdym razie, idealne na takie wycieczki. Składniki: - kapelusze kani - mąka - bułka Wykonanie: Kanie moczymy, panierujemy w mące i smażymy

Kryzysowa Książka Kucharska