sznycle - 525 przepisów (strona:13/35)

Sznycle z indyka w sosie curry 124

nadaje aromatu i ostrości, cukinia natomiast tę ostrość łagodzi. Polecam na obiad wtedy, kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Kilka składników i prosty sposób przygotowania ułatwiają zadanie. 500 g sznycli z indyka Sól Pieprz 1 mała cukinia 4 małe marchewki 2 cebule 1 łyżeczka przyprawy curry 1,5 szklanki bulionu drobiowego 3 łyżki śmietanki 18% 2 łyżki mąki ryżowej(...)łyżki natki pietruszki Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Na odrobinie oleju szklimy posiekaną bardzo drobno cebulę. Do cebuli wsypujemy przyprawę curry i smażymy do miękkości. Następnie dokładamy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz małe marchewki. Chwilkę przesmażamy i dodajemy kawałki indyka. Gdy mięso zmieni kolor całość podlewamy bulionem drobiowym. Zmniejszamy ogień i dusimy przez

VioletoweKucharzenie
Sznycle z indyka w panierce curry z cebulowym smażonym ryżem i karmelizowanymi w miodzie jabłkami 123

domu byłem. Zastała mnie niedziela, wieczorem Ania wraca, wypadałoby przygotować dla niej jakąś ciepłą obiado-kolację. Akurat ostatnio sporo mięsa kupiliśmy więc wybór był w miarę prosty: sznycle z indyka. Tylko trzeba je jakoś zgrabnie przygotować. Może z pieczarkami w sosie śmietanowym? Rewelacja. Pieczarki są. Ale nie ma śmietany... A do najbliższego sklepu tak daleko, że nawet nie przyszło(...)drobne różyczki, krótko gotowany i duszony z czosnkiem i posiekaną natką. Fajna sprawa, ale z tych składników mam tylko natkę i czosnek. Ale skoro mam już natkę to taki sznycel będzie idealnie smakował z pokrojoną w kostkę duszoną papryką z natką. Gdybym tylko miał paprykę... Ciężko się robi obiad z ograniczonej ilości składników. Ale właściwie w tym jest cała sztuka

Marder&Marder Manufacture
Co dziś na obiad? Indyk w sosie śmietanowym z musztardą 197

charakteru. Przygotowuję ten obiad w mniej niż godzinę, dlatego to świetny pomysł na szybki i sprawny ciepły posiłek – czyli tak jak Rozdomowiona lubi najbardziej! :) Składniki: 500-600g. sznycli z indyka, 200ml. śmietany 18% 2 łyżki musztardy sarepskiej, 1 łyżka musztardy delikatesowej, 1 cebula, szklanka wody lub bulionu (możesz przygotować go z domowej kostki rosołowej ), oliwa z oliwek(...)smażenia, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, tymianek. Przygotowanie: Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Na rozgrzaną, głęboką patelnię, wrzucamy cebulę i chwilę podsmażamy. Po chwili dodajemy mięso i obsmażamy z jednej i z drugiej strony. Wlewamy bulion lub wodę. Na średnim ogniu podgrzewamy indyka ok. 10 minut. Łączymy śmietanę

Rozdomowiona
KOTLETY MIELONE Z CEBULĄ I CZOSNKIEM (SZNYCLE) - NAJLEPSZE 154

dzisiaj absolutna klasyka. Tradycyjny przepis na mielone jak u babci podaje tylko kilka podstawowych składników. A sekretem najlepszego smaku kotletów jest bardzo dokładne wyrobienie masy mięsnej. W przeciwnym razie sznycle nigdy nie będą tak smaczne. Oczywiście na przestrzeni czasu, tradycyjny przepis zanotował wiele zmian. Dzisiaj kotlety mielone przygotowujemy z grzybami, suszonymi pomidorami, serem, oliwkami, a nawet ugotowanym ryżem(...)też jest OK :) Przepis na tradycyjne sznycle, dzięki któremu mięso będzie wyjątkowo soczyste. SKŁADNIKI:  50 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego łyżka masła 1/2 szklanki rosołu kopiasta łyżka tartej bułki jajko + białko 2 kopiaste łyżki posiekanego koperku (może być mrożony) 1 cebula, starta na tarce o dużych oczkach  2-3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę  + 2 ząbki czosnku

Moja Książka Kucharska
Sznycle z jajek, kotlety z jajek 129

się z kuchnią PRLu, nic bardziej mylnego, znane były już na początku XX wieku, a myślę że i dużo wcześniej. Przepisów na nie jest bardzo dużo. Proponuję przepis na sznycle z jajek , z książki Marii Disslowej „Jak gotować”, z 1930 roku. 8 jajek ugotowanych na twardo, 40 g masła, 2 cebule, 120 g suchej bułki, 1 jajko surowe, sól, pieprz(...)lenistwa ;) ). Doprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajko, zmiksować. Masę podzielić na osiem części. Wyrobić sznycelki. Obsypać je bułką tartą. Smażyć na maśle, na rumiano z każdej strony. Sznycle podałam z sosem pieczarkowym. talerz

królestwo garów
Saltimbocca alla romana z indyka 165

nadaje charakterystycznego smaczku, dlatego nie ma możliwości podmiany innym ziołem. Wyrafinowane i bardzo proste danie uda się każdemu. Koniecznie przygotuj te rzymski klasyk w domowym zaciszu! Składniki: 2-3 sznycle z indyka 10 listków szałwii plasterki szynki parmeńskiej masło 150 ml białego wtrawnego wina sól, pieprz Wykonanie: sznycle z indyka rozbić tłuczkiem do mięsa pod płatem folii spożywczej na grubość

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ROLADKI ZE SZNYCLA INDYCZEGO Z SEREM BRIE I ŻURAWINĄ 146

sera brie i żurawiną. Można użyć żurawinę ze słoika , ale ja tym razem dałam świeżą, którą przygotowałam prosto przed przygotowaniem roladek. Mięso nabiera fajnego smaka, jest pyszne. Składniki: 6 sznycli indyczych 1 trójkącik sera brie szklanka żurawiny 2 łyżeczki cukru sól,pieprz olej do smażenia Wykonanie: * Żurawinę wrzucamy do rondelka, wlewamy odrobinę wody, dusimy, aż żurawina zacznie się rozpadać, dodajemy(...)cukier. Jeśli jest za mało słodka, możemy dosłodzić więcej.  *Sznycle rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem.  *Ser brie kroimy na 6 kawałków.  *Na każdy kawałek mięsa wykładamy kawałek sera i łyżeczkę żurawiny. Zwijamy roladki. *Obsmażamy roladki z obu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego , zapiekamy 15 minut

Z Majeczką w kuchni
Rolady z indyka z pieczarkami i "Ostatni list" 200

panierce, powstały aromatyczne i wilgotne w środku roladki. Piekłam je równolegle z ziemniakami, dzięki czemu oszczędziłam sobie stania przy płycie i mycia było niewiele. Składniki (na 4 porcje): 4 sznycle z indyka (gotowe, już pokrojone) 2 pieczarki pół czerwonej papryki 4 łyżeczki mąki arachidowej liście bazylii papryka ostra w proszku sól pieprz olej Sznycle rozbić na zgrabny kotlet. Mięso natrzeć

Weekendy w domu i ogrodzie
Sznycle z indyka w sosie na słodko 158

Sznycle z indyka w sosie na bazie świeżego ananasa, jabłek i cebuli, z dodatkiem ryżu z rodzynkami i curry to pyszna, indyjska propozycja na obiad. Zasmakuje każdemu miłośnikowi konkretów na słodko (ja do takich należę:) ). Zainspirował mnie przepis Michela Morana . Składniki: Sznycle z indyka 500 g 2 plastry świeżego ananasa 1 jabłko 1 czerwona cebula 1 garść rodzynek namoczonych

Trufelkowo
Indyk w sosie morelowym z orzechową kaszą 170

Zapraszam na pyszne danie obiadowe. Sznycle z piersi indyka w sosie z suszonymi morelami i sosem uniwersalnym jasnym Łowicz. Do tego orzechowa jaglanka i jest już pyszne danie. Polecam serdecznie #lowicz Składniki: 400 g sznycli z piersi indyka 1 szkl kaszy jaglanej garść suszonych moreli 50 ml gorącej wody 335 g gotowego sosu uniwersalnego jasnego Łowicz 2,5 szkl wody

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Grillowana piersi z indyka 160

przyprawami specjalnym tłuczkiem do rozbijania mięsa z malutkimi nożykami, który sprawia że mięso po usmażone jest soczyste. Do przyrządzenia mięsa użyłam zestawu od firmy Tradismak-soczyste steki . Składniki: 4 sznycle z indyka Przyprawa kebabczeta Tradismak Przyprawa szeherezada Tradismak Sól, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Sposób przygotowania: Sznycle z indyka posypujemy przyprawami, solą oraz pieprzem, rozbijamy specjalnym tłuczkiem z nożykami, mięso

Bajeczna Kuchnia
Spring Rolls z indykiem 188

krokiety lub naleśniki wiosenne :)  W dzisiejszej wersji chciałabym wam przedstawić spring rolls-y z indykiem, zachęcam jednak do próbowania innych farszów (np. z krewetkami! Pychota!) Składniki: 300 g sznycli z fileta z piesi indyka awokado czerwona papryka 100 g serka śmietankowego mix sałat papier ryżowy olej kokosowy curry kurkuma sól pieprz chili cayenne sos sojowy Przygotowanie  Sznycle

Taste Therapy
Kaszotto z indykiem, gorszekiem i marchewką 141

oraz takim, ktore nie lubią zmywać (do przygotowania całego dania wystarczy tylko jedna patelnia :)) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Woreczek kaszy bulgur Por (biała część) 4 sznycle z indyka (można zastąpić piersią z indyka/kurczaka) ½ paczki mrożonej marchewki z groszkiem Ok. 300 ml bulionu Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek(...)Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy. Por myjemy, odcinamy białą część i kroimy na pół talarki. Sznycle z indyka kroimy w kostkę. Na patelnie nalewamy nieco oleju i wrzucamy por, podsmażamy kilka minut. W między czasie mięso doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy na patelnię. Smażymy często mieszając kilka minut. Po tym czasie dorzucamy kaszę, ponownie smażymy

Kolizje Smaków
Kaszotto z indykiem, gorszekiem i marchewką 141

oraz takim, ktore nie lubią zmywać (do przygotowania całego dania wystarczy tylko jedna patelnia :)) Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Woreczek kaszy bulgur Por (biała część) 4 sznycle z indyka (można zastąpić piersią z indyka/kurczaka) ½ paczki mrożonej marchewki z groszkiem Ok. 300 ml bulionu Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek(...)Dużą patelnie stawiamy na gaz i rozgrzewamy. Por myjemy, odcinamy białą część i kroimy na pół talarki. Sznycle z indyka kroimy w kostkę. Na patelnie nalewamy nieco oleju i wrzucamy por, podsmażamy kilka minut. W między czasie mięso doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dorzucamy na patelnię. Smażymy często mieszając kilka minut. Po tym czasie dorzucamy kaszę, ponownie smażymy

Kolizje Smaków
Roladki ze sznycli z indyka z farszem imbirowo-ziołowym 136

Smakowało nam bardzo.   Było więc smacznie i zdrowo. Polecam tym, którzy lubią mięso indyka, lubią zjeść ostre danie i lubią eksperymentować w kuchni Składniki: 500 g sznycli z piersi z indyka kawałek świeżego imbiru kilka gałązek świeżego oregano kilka gałązek świeżej kolendry ¼ łyżeczki suszonego tymianku ¼ łyżeczki suszonego rozmarynu sól pieprz świeżo zmielony oliwa do smażenia Wykonanie: Imbir obrałam(...)bardzo drobno pokroiłam, świeże zioła posiekałam, igiełki suszonych ziół   utarłam w moździerzu, dodałam łyżeczkę oliwy   i wszystko razem wymieszałam. Sznycle opłukałam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, rozłożyłam między dwoma płatami folii spożywczej i rozbiłam na cienkie płaty. Oprószyłam solą i pieprzem. Mieszankę ziół i imbiru rozsmarowałam na każdym płacie mięsa. Zwinęłam w ruloniki   tworząc roladki. Na patelni rozgrzałam oliwę

Kuchnia u Krysi