sznycle - 525 przepisów (strona:8/35)

Kuchnia Bawarii – co spróbować w Bawarii? 63

placach miast północnej części regionu. Co ciekawe, Niemcy żartują że linia podziału między rodzajami podawanych kiełbas przebiega po „równiku białej kiełbasy” (Weiβwurstaquator) biegnącym wzdłuż Dunaju. W restauracjach trzeba spróbować sznycli cielęcych. Sznycel po wiedeńsku (Wiener Schnitzel) to delikatny kawałek cielęciny, który z racji bliskości przywędrował do Bawarii z sąsiedniej Austrii. Znów sznycel po monachijsku (Muncher Schnitzel) jest ciekawszym doznaniem smakowym

ProstePesto.pl
Kurczak piccata – szybki przepis 76

Kurczak piccata to na pozór zwykły sznycel, a tak naprawdę to danie z mega powerem smakowym, które spokojnie możesz podać na co dzień i od święta. Czas : 20 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Jest coś takiego w kuchni włoskiej, że proste jedzenie zamienia w magię. Kurczak piccata jest tego najlepszym przykładem. Ot, kawałek panierowanego mięsa, usmażony, podlany(...)generalnie powinien być kwaśny. A ma lekko kwaskowy, zrównoważony smak, który świetnie pasuje do kotletów. Jeśli dziwi cię skład sosu – kapary, cytryna – to zwróć uwagę, że na sznycle, schabowe panierowane kładzie się plaster cytryny, żeby po wyciśnięciu, sok zmiękczył skorupkę panierki. Tu całą robotę bierze na siebie sos. Kurczak piccata to danie bardzo proste. Najpierw pokrój kurczaka

Niedzielny kucharz
Austria - Wiener Sellerieschnitzel mit steirischem Kartoffelsalat, czyli sznycel z selera po wiedeńsku ze styryjską sałatką ziem 68

Robiliśmy już kiedyś schabowe z selera, ale zazwyczaj jemy je z purée ziemniaczanym i surówką. Dzisiaj postanowiliśmy przygotować sznycel z selera po wiedeńsku ze styryjską sałatką ziemniaczaną.  Składniki (4 porcje): Kartoffelsalat: - 800 g ziemniaków - łyżka oleju - pół cebuli - łyżka octu winnego - szklanka bulionu ( my ugotowaliśmy sami: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 1 lodyżka selera naciowego(...)liśćmi, 3 suszone grzybki, 3 liście laurowe, 1 łyżka oleju, sól, pieprz - selera gotowaliśmy w całości i wyjęliśmy po mniej więcej 20 minutach, jedna połowa później posłużyła nam za sznycle, a druga wróciła do bulionu )  - sól, pieprz - szczypta cukru - łyżka musztardy - łyżka oleju z pestek dyni - łyżeczka posiekanego szczypiorku Schnitzel: - pół selera (z gotowania bulionu)  - sól, pieprz Proporcje

Roślinożerni urlopowicze
Małe co nieco o niemieckiej kuchni 122

moje przypuszczenia się potwierdziły - Niemcy mają całą gamę znakomitych piw, które były podstawowym napojem do obiadu w knajpie. Kuchnia niemiecka nie odbiega szczególnie od kuchni polskiej - mają tam sznycle, golonki, kapustę, kiełbaski. Jest raczej kuchnią dosyć tłustą i ciężką - od takiej strony udało mi się ją poznać. W zeszłym roku udało mi się odwiedzić dwa rejony Niemiec - Bawarię - Norymberga(...)ulicy jako prosty fast food. Bratwurst to kiełbaska grillowana (lub smażona). Podobnie jak currywurst, można ją bez problemu kupić na ulicy. Oprócz wszechobecnych kiełbasek w knajpach są serwowane gulasze, sznycle czy inne mięsa. Dodatki to często ziemniaki, pyzy ziemniaczane z dodatkiem kapusty. Wursty z frytkami: Chilli con carne w ziemniaku pieczonym: Sznycel: Na zimne wieczory fajnie się sprawdził, co prawda

psgotujemy
DOMOWE GNOCCHI I SZNYCEL CIELĘCY W BIAŁYM WINIE 131

był weekend pyszności! Wczoraj kupiliśmy na bazarku cielęcinę i zrobiłam z niej pyszne sznycle na szybko. Do tego gnocchi, już na trochę mniej szybko, bo było trochę zabawy. Zwłaszcza, że robiłam wersję bezglutenową. Ciasto się troszkę lepiło i trudniej było ulepić ładne "kopytka". Ale nie ładność się liczy, tylko smak. A smak był mistrzem. Dziś dojedliśmy gnocchi z szybkim sosem(...)pomidorowym. Składniki na sznycle dla dwóch osób: 2-3 sznycle cielęce grubości ok 2 cm (np. z udźca) łyżka klarowanego masła chlust białego wytrawnego wina masło pietruszkowe (przepis tutaj ) sól pieprz łyżeczka skrobi ziemniaczanej Lekko stłukłam mięso, posypałam solą i pieprzem. Usmażyłam z obydwu stron na klarowanym maśle. Chlusnęłam winem. Poddusiłam chwilę, dodałam masło pietruszkowe  i jeszcze chwilę smażyłam

Cytryna&Co.
SZNYCLE INDYCZE Z MOZARELLĄ I SAŁATKĄ 115

Brak pomysłu na obiad? A co powiecie na proste do przygotowania pieczone sznycle  z indyka, podane z mozzarellą i sałatka? To świetny i pyszny pomysł na obiad. Wypróbujcie sami.  Składniki: 5 plastrów sznycla indyczego sól, pieprz szklanka startej mozzarelli 2 pomidory  1 czerwona cebula posiekana natka pietruszki 3 plastry sera feta  Wyk onanie: *Sznycle delikatnie rozbijamy

Z Majeczką w kuchni
Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem 124

Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu Składniki: 4 sznycle z indyka 200 g świeżego szpinaku „baby” około 100 g koziego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła oliwa z oliwek sól pieprz sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło(...)dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Wrzucić lekko posiekany szpinak i podgrzewać mieszając, aż zwiędnie (około 3 minut). Ewentualnie odcisnąć z nadmiaru wody i doprawić solą i pieprzem. Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Na każdy nałożyć porcję szpinaku i kawałek koziego sera. Następnie zawinąć i spiąć szpikulcami do mięsa. Każdą roladkę posmarować oliwą z oliwek

Oryginalny smak
Sznycel wołowy z cebulką 160

sznycle wołowe (o grubości 5-10 mm) 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki oleju sezamowego 4 łyżki cukru palmowego (lub trzcinowego) pieprz 2 duże cebule olej do smażenia szycli masło do smażenia cebuli Myślę, że całą tajemnicą dobrego sznycla jest odpowiednia marynata. Ja tym razem, zdecydowałam się na przepis ze strony doradca smaku . Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem(...)temperaturze pokojowej. Cebule obrać. Pokroić na półplasterki  i usmażyć na maśle na złoty kolor. Oddstawić. Na drugiej patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na nim każdy sznycel, po około 1,5 minuty z każdej strony. linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Roladki z indyka z serem i suszonym pomidorem w sosie śmietanowym ze szpinakiem, oliwkami, kurkumą i pomidorami 140

Pomysł na takie danie przyszedł spontanicznie. Miałam i musiałam zużyć sznycle z indyka, otworzyłam lodówkę i musiałam z czymś je zrobić. W domu zawsze staram się mieć suszone pomidory i oliwki (mogę je jeść same, tak lubię), dzień wcześniej zużyłam pół opakowania szpinaku, więc wymyśliłam, że będzie tak. Wyszło smacznie, resztki zużyte, wszystko zjedzone, więc cel osiągnięty :-) Polecam wypróbować jeśli(...)lubicie takie połączenia :-) Miłego piątku :-) Składniki: 5 sznycli z indyka lub kawałek fileta 1 słoiczek suszonych pomidorów 5 plasterków żółtego sera (u mnie ementalski) sól pieprz oliwki czarne 1/2 opakowania szpinaku baby kurkuma 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki śmietanki 30% olej kokosowy do smażenia 1. Jeśli mamy gotowe sznycle z indyka to rozbijamy je dodatkowo. Na każdy nakładamy plasterek sera

kruche babeczki
Sznycle z jajek 252

Sznycle z jajek to oczywiście propozycja na śniadanie z jajem w roli głównej, czyli kolejna niedziela z jajkiem w roli głównej. Sznycelki z jajek przygotowałam w niespełna 30 minut, więc gdy macie czas i chęci w niedzielę, proponuję urozmaicić tradycyjne śniadanie o coś nowego. Z poniżej podanych ilości przygotowałam 12 sznycelków. Składniki na: Sznycle z... Więcej The post Sznycle

Magiczny Garnek
Chilli con carne 137

wykorzystać mięso mielone . Chilli con carne Czasami na różnych forach kulinarnych pada pytanie – co zrobić z mięsa mielonego. I autor pytania dodatkowo zaznacza – tylko nie piszcie, że sznycle czy makaron bo juz mi się znudziły. Hmmm, moja odpowiedź jest prosta. Sugeruję zrobienie chilli con carne Tak szczerze powiedziawszy to osobiście nie mam nic przeciwko makaronowi czy sznyclom(...)chodzi o mięso mielone jakiego użyłam. Wykorzystałam mięso wieprzowe ale śmiało można użyć mięsa wołowego, indyczego czy mixu mięs. Lubisz dania z mięsa mielonego? Koniecznie sprawdź nasz przepis na Sznycle z indyka . The post Chilli con carne appeared first on MeCooks

mecooks
Grillowany sznycel z indyka w sosie serowym 125

stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:).  4 sznycle z indyka (400 g)  sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  Sos: 1 cebula 2 łyżki sera gorgonzola  1 łyżka posiekanej natki pietruszki 200 ml śmietany(...)patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Smażymy do zeszklenia, wlewamy śmietanę, dodajemy gorgonzolę. Gotujemy do momentu aż ser się roztopi. Dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz. 2. Sznycle posypujemy solą, pieprzem i przyprawami. Grillujemy na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej posmarowanej łyżeczką oleju.  3. Sznycle wykładamy na talerz, polewamy wcześniej przygotowanym sosem

Szefowa kuchni
Sznycel z kurczaka 154

Opis sznycel z kurczaka: Sznycel z kurczaka to pyszny i szybki sposób na rodzinny obiad. Przepis nie jest trudny do przyrządzenia a zachwyci na pewno każdego. Kurczaka możemy podawać z dodatkami wedle naszego uznania, np: z surówką, frytkami, ziemniakami czy ziemniakami pieczonymi. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia(...)miseczki, które należy rozbełtać z mlekiem. Kawałki kurczaka maczamy na przemian w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony, aż skórka się zarumieni. Artykuł Sznycel z kurczaka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Frankfurt nad Menem – przewodnik kulinarny 125

jednym z wielu wieżowców nad Menem. Co jeść we Frankfurcie, jeśli będziesz mieć tu międzylądowanie, spotkanie biznesowe czy przyjedziesz zwiedzać miasto? Niemcy kojarzą nam się kiełbaskami, preclami, piwem i sznyclem. Typowe lokalne smaki Frankfurtu to jednak zielony sos ze świeżych ziół, ręcznie robiony ser podawany z kminkiem i cebulką ( handkäse mit music), oraz mocne wino jabłkowe . Jest też bardzo dużo(...)już sos, jeśli akurat nie jest sezon. Do tego idzie śmietana, jogurt lub majonez. Do czego podaje się taki zdrowy wiosenny sos? Do absolutnie wszystkiego. Dostaniemy go nawet do sznycla czy sztuki mięsa, ale tradycyjne połączenie to albo wegetariańska wersja z jajkiem i pieczonymi ziemniakami, albo z mięsem zamiast jajek. Gdzie można spróbować takiego przysmaku? Absolutnie w każdej tradycyjnej knajpie

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania