sznycle - 525 przepisów (strona:2/35)

Sznycle z boczniaków 219

dusić, smażyć , gotować, zapiekać - wykorzystać jak tylko chcecie. Są smaczne chociaż nie wszystkim odpowiada ich charakterystyczny smak. Ponieważ kapelusze boczniaków są dość duże więc świetnie nadają się na sznycle. To było chyba pierwsze danie jakie jadłam z tych grzybów wiele lat temu. Sznycle z grzybów to świetny zamiennik mięsnych kotletów - nawet Żarłoczek takie lubi. Boczniaki większość z Was zapewne

Smaczna Pyza
Sznycle z indyka z grilowanymi warzywami 147

szczególności w połączeniu z grilowanymi warzywami. Jakich warzyw użyjecie, to już zależy od Waszej inwencji. Ja zdecydowałam się na cukinię i paprykę ...i nie żałuję :) Składniki: 400 g sznycli z indyka, 1 żółta papryka, 1 duża cebula, 1,5 szklanka bulionu, 0,5 kg cukinii, oliwa, sól, pieprz, tymianek. Sznycle solimy i rumienimy z każdej strony, dodajemy do tego cebulę

Delicious Titbits
Sznycel po włosku 91

Sznycel po włosku można przygotować na wielkanocny obiad. Sznycel to inaczej cotoletta . Piccata alla Milanese to Sznycel po mediolańsku panierowany jest w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle. Piccata alla Milanese to termin pochodzący z kuchni włoskiej i odnoszący się głownie do plastra panierowanej cielęciny, który zwykle jest smażony na maśle i podawany z cytryną(...)natką pietruszki. Oprócz cielęciny do piccata można stosować inne gatunki mięsa np. wieprzowinę, wołowinę, drób, czy nawet ryby. Sznycel po włosku panieruje się w mące , jajku i tartej bułce lub białym chlebie zmieszanym z tartym twardym serem, takim jak Parmezan lub Grana Padano. Sznycel mediolański obok cotoletta alla milanese (delikatny kotle z panierce z kością) to jeden z przysmaków północnych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sznycle z indyka w sezamowej panierce 244

Post Sznycle z indyka w sezamowej panierce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sznycle duszone w sosie warzywnym 312

Przyszło mi do głowy , że jeżeli robię kotlety schabowe w sosie ,,myśliwskim" to można podobnie zrobić sznycle drobiowe .Robiłam już takie sznycelki (Kotleciki drobiowe w sosie ,,lodówkowym,,)-z tym , że tamten sos był bardzo przypominający ,, myśliwski. Tym razem miałam ochotę na sprawdzenie jak smakowały by z dodatkiem typowo warzywnego sosu. Okazało się , że są pyszne. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Sznycle w wersji z Colchester 337

czego to już doszło, żebym ja przepisy od swoich dzieci ,,ściągała". Córka uwielbia sznycle ( jak wszyscy w rodzinie ).I tak jak ja kombinuje różne ich wersje. Jedna szczególnie im przypadła do gustu. Tak mi ,,mlaskali" przez skeypa jakie to są dobre , że w końcu nie wytrzymałam i zrobiłam. Miała rację - są pyszne. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Domowy sznycel z frytkami 151

Domowy sznycel z frytkami to typowy niedzielny obiad. Prawdziwy sznycel musi być bardzo cienki, więc musicie mięso bardzo dokładnie rozbić. Wbrew pozorom przygotowanie takie obiadu wcale nie jest czasochłonne. Pamiętajcie, że taki obiad najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Składniki kotlety ze schabu mąka 2 jajka bułka tarta sól pieprz cytryna frytki Domowy sznycel z frytkami – przepis Mięso rozbijamy przy(...)pomocy tłuczka na bardzo cienkie kawałki. Solimy i pieprzy z obu stron. Mięso obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu obtaczamy w bułce tartej. Sznycle smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obu stron. Smażąc sznycle w rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy frytki (możecie użyć gotowych, będzie szybciej). Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Sznycel

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sznycle z indyka w ciemnym sosie pieczeniowym / Putenschnitzel in einer dunklen Sauce 304

Post Sznycle z indyka w ciemnym sosie pieczeniowym / Putenschnitzel in einer dunklen Sauce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wiener Schnitzel (sznycel wiedeński) 295

Wiener Schnitzel, czyli sznycel wiedeński , to przysłowiowa „klasyka gatunku” – dokładniej ujmując „gatunku kotletowego”. Uchodzi za narodowe danie Austriaków, podobnie jak w Polsce nasz „schabowy”. I faktem jest, że podobieństwa pomiędzy tymi potrawami są, i to nawet spore. O czym więc warto pamiętać? Przede wszystkim Wiener Schnitzel jest robiony z cielęciny ciętej bez kości. Ściśle rzecz biorąc nie ma więc czegoś(...)takiego jak Wiener Schnitzel z wieprzowiny, chociaż przyrządza się i podaje analogicznie przyrządzoną potrawę ze schabu wieprzowego. Wówczas mówi się o czymś takim jak Schnitzel Wiener Art (sznycel po wiedeńsku ) czy Wiener Schnitzel vom Schwein (sznycel wiedeński z wieprzowiny ). Warto uczulić się na tę niby subtelną różnicę zwłaszcza, gdy przeglądamy menu jakiejś restauracji – aby nie być potem zaskoczonym, że podano

Kulinarna Pokusa
Sznycle z piersi indyka w sosie śmietanowo-koperkowym - pomysł na szybki obiad 318

Są dni kiedy każda minuta jest cenna i wydaje Ci się, że najszybszy obiad zjesz w McDonald's, KFC lub budce z kebabem... przedstawiam idealne

Kraina Tysiąca Smaków
Fasolowe sznycle :) 131

   Uwielbiam je, wyglądają jak tradycyjne, a są aromatyczne i pachnące.   Składniki (przykładowe) na 6 sztuk:   - 3 szklanki białej fasoli, - 2/3 szklanki

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Kasza jaglana z buraczanymi sznyclami i brukselką 182

Mój dzisiejszy obiad :) Składniki (na 1 osobę): 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej, dwie garści brukselki (około 25 dkg), 2 łyżki sezamu burgery z przepisu ze strony

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Sznycle schabowe w pieczarkowym ragout-dietetycznie 191

Ragout ( od raguter=wzmocnienie smaku) w kuchni francuskiej ,to typ potrawy z miesa,ryby lub warzyw pokrojonych na regularnej wielkosci kawalki i uduszone w wywarze ,ewentualnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sznycle z indyka w migdałowej panierce 151

wiecie, lubię mięso z indyka i często przygotowuję na różne sposoby. Dzisiaj przygotowałam sznycle z indyka w panierce z dodatkiem rozdrobnionych płatków migdałowych. Jak smakują? To już musicie sami ocenić, kiedy je zrobicie. Składniki: 4 sztuki sznycli z piersi indyka 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej (brak na zdjęciu) pieprz świeżo zmielony masło klarowane(...)jajka sól Wykonanie: Mięso umyłam, osuszyłam papierowym ręcznikiem. Każdy sznycel włożyłam między płaty folii spożywczej i delikatnie rozbiłam tłuczkiem. Mięso posoliłam, oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem i odstawiłam na kilka minut do lodówki. Przygotowałam panierkę: Do miseczki wsypałam mąkę. Jajka rozkłóciłam. Posiekałam płatki migdałowe i wymieszałam je z bułka tartą. Na dużej patelni rozgrzałam 3 łyżki masła klarowanego. Sznycle obtoczyłam najpierw

Kuchnia u Krysi