sznycle - 525 przepisów (strona:5/35)

Sznycle z indyka w pieczarkach 152

Sznycle indyka w pieczarkach Obiadowe danie które praktycznie robi się samo, wystarczy tylko kolejno dodawać składniki, tak przygotowane sznycle z indyka są nie tylko smaczne ale i soczyste a z młodymi ziemniakami smakują super. Taki obiad najlepiej smakuje zjedzony na świeżym powietrzu. Pycha! Składniki: 80 dag sznycli z indyka 35 dag pieczarek 2 cebule ½ czerwonej papryki 10 dag szynki parmeńskiej(...)łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka  ziół włoskich (prowansalskich) ½ szklanki wody Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Pokrojone na plastry sznycle z indyka, myję i osuszam, obtaczam w papryce i ziołach włoskich odstawiam na pół godziny aby naszły przyprawami. Cebulę i szynkę parmeńską kroję w kostkę, pieczarki na ćwiartki, paprykę w paski

Wanilia i Kardamon
PIECZONE SZNYCLE W WIÓRKACH POMIDOROWYCH 133

Jestem. Wróciłam. Mam nadzieję, że już na dobre. Bardzo się stęskniłam za blogiem, no i oczywiście za Wami 😊 Brakowało mi tego bardzo... Dziś proponuję sznycle z indyka pieczone w piekarniku. Nic niezwykłego. Za to niezwykła będzie panierka tych sznycli... bo z wiórków pomidorowych od Evita- smakorientu.com .  Sznycelki nieco mi przypaliło bo po przygotowaniu ich zajęłam się czym innym(...)pieczenia zerknęłam do piekarnika bo byśmy jedli węgielki 😜 Mimo tego, mięsko w panierce pomidorowej bardzo mi smakowało. Wiórki pomidorowe nadały ciekawego smaku i aromatu. Spróbujcie, polecam!   Składniki: 5 sznycli z indyka 1 op. wiórek pomidorowych (40 g) 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona Wykonanie: Sznycle z indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozklepujemy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz

Kuchnia MagdaLeny
Sznycle z jajkiem w cieście jogurtowym 131

Proste ,zarazem apetyczne sznycle ze smażonym jajkiem i cebulą. Składniki 4 cienko rozbite sznycle wieprzowe 3 jajka cebula 100 ml jogurtu naturalnego mąka sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Sznycle oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle ,wbijamy 2 jajka i smażymy ,ciągle mieszając. Usmażone jajka dzielimy na cztery porcje wykładamy(...)sznycle (rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące. W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta). Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany kolor

R'n'G Kitchen
Sezamowy sznycel z indyka 177

Zdrowy i smaczny sznycel z indyka w chrupiącym sezamie. Propozycja na szybki obiad, do którego można wybrać którąś z surówek z działu "Surówki i sałatki" .  Składniki: 3 średnie sznycle z indyka 1 - 2 jajka około 1/2 szklanki mąki około 1/2 szklanki sezamu pieprz  sól olej do smażenia Przygotowanie: Sznycle o grubości około 1 cm delikatnie rozbić tłuczkiem. Posolić(...)posypać świeżo zmielonym pieprzem. W głębokim talerzu roztrzepać jajko dodając odrobinę zimnej wody. Na płaski talerz wysypać mąkę i przygotować  drugi płaski talerz, na którym będziemy obsypywać sznycle sezamem. Sznycle obtoczyć w mące, następnie w jajku, posypać sezamem i smażyć na patelni z rozgrzanym wcześniej olejem na złoty kolor (pilnować by się nie przypaliły, gdyż sezam będzie gorzki

Kuchcik gotuje
Eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią - Saltimbocca alla romana 184

szybki i efektowny pomysł na cielęce sznycle. Inspiracją był przepis z  Italia od kuchnipodawałam z podsmażonymi ziemniakami i sałatką z cukiniiskładniki : dla 4 osób8 cienkich sznycli cielęcych- po 2  na osobę  8 plasterków szynki parmeńskiej8 liści szałwiikieliszek białego winasóloliwa + masło do smażeniaPrzygotowanieSznycle można lekko rozbić tłuczkiem. Na każdym układać plaster szynki i duży liść szałwii. Spiąć(...)wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, smażyć sznycle po parę minut z każdej strony zaczynając od strony z szałwią . Przyprawić pieprzem, ewentualnie nieco posolić Wlewamy wino i dusimy do czasu częściowego zredukowania płynu.  Czas duszenia zależy od grubości mięsa. Gotowe sznycle podajemy polane masłem na którym się smażyły

Stare Gary
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1795

oleju.  Z dodatkiem np. ziemniaków mogą posłużyć za na prawdę wypasiony obiad - dobry nie tylko dla będących na diecie. Co zatem potrzebujemy? SKŁADNIKI NA DWA DE VOLAILLE: 2 sznycle z filetu z indyka (ok. 170g) 20g mozzarelli 15g pieczarek 10g papryki przyprawy: papryka słodka (mielona), papryka ostra (mielona), pieprz, zioła prowansalskie Zaczynamy od zamarynowania sznycla. Na deskę wysypuje przyprawy(...)tworząc mieszankę i starannie obtaczam w niej sznycle (można delikatnie natłuścić mięso np. oliwą). Odstawiam do miseczki i przykrywam folią na 1-2 godziny, aby mięso przesiąkło zapachem. Po upływie tego czasu zabieram się do faszerowania roladki. Zaczynam od mozzarelli - kruszę na drobne kawałeczki ok. 10g na roladkę. Następnie kroję w paski pieczarki i paprykę i układam na sznyclu posypując

All My Fit Life
Kebabowe sznycle drobiowe 92

Kebabowe sznycle drobiowe Ciekawy pomysł na soczyste i bardzo aromatyczne mięsko z kurczaka. Dzięki marynacie z jogurtu mięso nabiera kruchości i kotleciki wychodzą mega smaczne i chrupiące. Pyszny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 1/3 szklanki mąki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Dodatkowo: 1 szklanka mąki do obtoczenia(...)olej do smażenia       *** Filety z kurczaka kroimy w poprzek – w długie plastry *** *** Każdego sznycla delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy przyprawę oraz mąkę *** *** Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite dość gęste ciasto *** *** Do ciasta wkładamy rozbite sznycle, mieszamy i całość odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (może być kilka

Blog z Apetytem
Soczyste sznycle jogurtowe 110

Sznycle jogurtowe Kruche, mięciutkie, chrupiące i soczyste kotleciki z kurczaka w jogurtowej panierce. Możemy je podać z frytkami lub ziemniaczkami i ulubioną surówką. Bardzo smaczne i aromatyczne danie, polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 1/3 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chilli Dodatkowo(...)szklanka mąki do obtoczenia olej do smażenia     *** Filety z kurczaka kroimy w plastry *** *** Każdego sznycla delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy oraz mąkę *** *** Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite dość gęste ciasto *** *** Do ciasta wkładamy rozbite sznycle, mieszamy i całość odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (może być kilka godzin

Blog z Apetytem
Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro 102

Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro Sznycel wieprzowy w cebuli to prosta , smaczna i efektowna potrawa . Pozwala ona także ograniczać kaloryczność posiłku np. przez zastąpienie wieprzowiny indykiem lub kurczakiem . Moi chłopcy lubią mięso , więc lubią też oczywiście sznycle , co nie jest niczym zaskakującym dla mnie . Pewnie gdyby marchewka miała świński ryjek lub jeszcze lepiej piórka , była by o wiele(...)miseczce i gotowy . Najlepiej zrobić go zanim zabierzemy się za smażenie mięsa , wtedy czosnek zdąży się właściwie uaktywnić Serwujemy na gorąco z frytkami lub innym dodatkiem Smacznego ! Artykuł Sznycel wieprzowy w cebuli z dipem retro pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sznycle w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym 377

Sznycle w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym Z definicji sznycel to cienki, usmażony plaster mięsa. Jeżeli nie jest podany gatunek mięsa z którego potrawa została przyrządzona to możemy być pewni, że chodzi o mięso wieprzowe. U mnie dziś znajdziecie przepis na plastry szynki duszone w pysznym, kremowym sosie. Tak przygotowane mięso możemy podać z duszonymi ziemniakami lub kaszą z dodatkiem ulubionej(...)dokładnie mieszamy, aż sos zgęstnieje *** *** Do potrawy dodajemy posiekany koperek, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem *** *** Sznycle z szynki w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym podajemy z duszonymi ziemniaczkami lub kaszą i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami 172

Dzisiaj pomysł na prosty, smaczny obiad z jednej patelni. Sznycle z piersi indyka w sosie pomidorowym z selerem naciowym, marchewką, białym winem i odrobiną śmietany kremówki. Do tego polecam kaszę bulgur lub ryż Składniki: 5 sznycli z piersi indyka 2 małe łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 mała cebula 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1/3 szklanki śmietany kremówki(...)szklanki białego wytrawnego wina około 1/2 szklanki bulionu 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła sól pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło. Sznycle z indyka delikatnie posolić, obsmażyć z dwóch stron i wyłożyć na talerz. Na tą samą patelnię wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dodać drobniutko pokrojony seler naciowy i startą na małych

Oryginalny smak
Podwójny sznycelburger 146

pracy. Zanim przystąpicie do przepisu obejrzyjcie film, który ułatwi wam pracę. Polecam wam także moją nowojorską kanapkę a’la reuben . Film   Składniki – podwójny sznycelburger 2 sznycle z indyka ciabatta 2 plastry sera żółtego kilka liści sałaty kiszony ogórek pomidor kumin, papryka ostra, oregano oliwa lub olej sos worcestershire keczup majonez musztarda dijon pieprz i sól Przepis Zaczynamy(...)zamarynowania naszych sznycli. Mięso wkładamy do naczynia, po czym kolejne dodajemy do niego oliwę lub olej, sos worcestershire (2 łyżeczki), kumin, paprykę ostrą, oregano. Dodajemy też pieprz i sól. Następnie całość po wymieszaniu chowamy na godzinę do lodówki. Następnie rozgrzewamy patelnię – może być grillowa – i kładziemy na nią ciabattę przekrojoną stroną. Robi się to po to, by bułka

Kuchennyviral.pl
SZNYCLE Z PIECZARKAMI I SEREM 132

idealny na co dzień, jako niedzielny obiad lub gdy spodziewamy się gości. Do tego ziemniaczki gotowane lub pieczone oraz ulubiona sałatka i na pewno wszyscy będą zadowoleni 😊 Składniki: 4 sznycle indycze 300 g pieczarek 2 cebule czerwone 4 plasterki sera żółtego 1 jajko 1 szklanka bułki tartej 3/4 szklanki mąki oliwa sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę(...)pieczarki. Smażymy do momentu, aż cała woda wyparuje z pieczarek. Przyprawiamy pieprzem oraz solą. Na jednym talerzu roztrzepujemy jajko, na drugi talerz wysypujemy mąkę, a na trzeci - bułkę tartą. Sznycle indycze myjemy, osuszamy i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie obtaczamy je najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy

Kuchnia MagdaLeny
Podwójny sznycelburger 157

pracy. Zanim przystąpicie do przepisu obejrzyjcie film, który ułatwi wam pracę. Polecam wam także moją nowojorską kanapkę a’la reuben . Film   Składniki – podwójny sznycelburger 2 sznycle z indyka ciabatta 2 plastry sera żółtego kilka liści sałaty kiszony ogórek pomidor kumin, papryka ostra, oregano oliwa lub olej sos worcestershire keczup majonez musztarda dijon pieprz i sól Przepis Zaczynamy(...)zamarynowania naszych sznycli. Mięso wkładamy do naczynia, po czym kolejne dodajemy do niego oliwę lub olej, sos worcestershire (2 łyżeczki), kumin, paprykę ostrą, oregano. Dodajemy też pieprz i sól. Następnie całość po wymieszaniu chowamy na godzinę do lodówki. Następnie rozgrzewamy patelnię – może być grillowa – i kładziemy na nią ciabattę przekrojoną stroną. Robi się to po to, by bułka

Kuchennyviral.pl
Sznycle z mięsa wołowego i żółtkiem 141

cebulkę, majeranek, zioła prowansalskie, bułkę tartą,słodką i ostrą paprykę w proszku, śmietanę,białka. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstawić na 15 minut. Uformować cztery duże sznycle. W środku za pomocą małego kieliszka zrobić dołek. Rozgrzać olej pa patelni i smażyć sznycle, najpierw od strony bez wgłębienia. Smażyć około 5 minut. Najpierw chwilkę na dużym ogniu, następnie(...)małym. Odwrócić i smażyć z drugiej strony w ten sam sposób. Zdjąć sznycle z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika do 220 C na 10 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i w każdy dołek delikatnie wlać żółtko. Ponownie wstawić do piekarnika i piec. Teraz już na wyczucie, żółtka tylko muszą się podpiec, ale ciągle

Kuchnia Pokoleń