DOMOWE GNOCCHI I SZNYCEL CIELĘCY W BIAŁYM WINIE

DOMOWE GNOCCHI I SZNYCEL CIELĘCY W BIAŁYM WINIE

DOMOWE GNOCCHI I SZNYCEL CIELĘCY W BIAŁYM WINIE

To był weekend pyszności! Wczoraj kupiliśmy na bazarku cielęcinę i zrobiłam z niej pyszne sznycle na szybko. Do tego gnocchi, już na trochę mniej szybko, bo było trochę zabawy. Zwłaszcza, że robiłam wersję bezglutenową. Ciasto się troszkę lepiło i trudniej było ulepić ładne "kopytka". Ale nie ładność się liczy, tylko smak. A smak był mistrzem. Dziś dojedliśmy gnocchi z szybkim sosem pomidorowym. Składniki na sznycle dla dwóch osób: 2-3 sznycle cielęce grubości ok 2 cm (np. z udźca) łyżka klarowanego masła c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.