Wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna

Składniki: 3 sznycle wieprzowe 2 łyżki brązowego cukru 1/4 łyżeczki chilli 1/4 łyżeczki pieprzu sól 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka octu balsamicznego 1/4 szklanki białego wina olej Cukier, chili, pieprz i tymianek wymieszać w miseczce. Sznycle posolić a następnie oprószyć mieszanka przypraw i cukru. Usmażyć kotleciki na rumiano. Zdjąć z patelni, a na patelnie wlać ocet balsamiczny i wino, pogotować chwilkę, aż zgęstnieje, dodać z powrotem mięso i dusić około 5 minut. Przepis pochodzi z tej strony .... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.