Turcja - Dynia z tahini (Tahinli kabak tatlısı)

Turcja - Dynia z tahini (Tahinli kabak tatlısı)

Turcja - Dynia z tahini (Tahinli kabak tatlısı)

Przepis na : deser

Po upieczeniu styryjskich sznycli dyniowych , zostało nam do zagospodarowania sporo dyni. Postanowiliśmy więc lekko przerobić przepis na turecką dynię z tahini, czyli tahinli kabak tatlısı. Jeśli szukacie deserów z dynią w roli głównej, to polecamy również naszą bułgarską dynię z orzechami włoskimi .  Składniki (4 porcje): - pół dyni (u nas hokkaido)  - 4 łyżki syropu z agawy lub syropu klonowego - 6 łyżek tahini - pistacje lub orzechy włoskie  Przygotowanie: 1) Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.