Austria - Pieczone sznycle z dyni z wegańskim majonezem z olejem z pestek dyni

Austria - Pieczone sznycle z dyni z wegańskim majonezem z olejem z pestek dyni

Austria - Pieczone sznycle z dyni z wegańskim majonezem z olejem z pestek dyni

Przepis na : obiad

Kolejny przepis z kuchni austriackiej, ale tym razem przenosimy się z Wiednia do Styrii. Styria, której stolicą jest Graz, położona jest na południowym wschodzie kraju i graniczy ze Słowenią. Kraina ta znana jest z dyni, a nasz dzisiejszy styryjski przepis zawiera dynię aż pod trzema postaciami - dyniowe " mięso"  pod postacią sznycli, pestki dyni w panierce i olej z pestek dyni jako składnik sosu (stąd jego zielony kolor). Jeśli interesuje was kuchnia austriacka , to polecamy również nasze inne przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.