Sznycle schabowe w sosie chrzanowym.

Sznycle schabowe w sosie chrzanowym.

Sznycle schabowe w sosie chrzanowym.

Przepis na : obiad

Składniki (1 osoba): 2 sznycle 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka mąka olej ziele angielskie, bazylia, pieprz, liść laurowy, natka pietruszki 500 ml wody Sznycle rozbijamy na kotlety (nie za cienko) kroimy na 4 części każdy kotlet, obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony, dosłownie chwilkę. Przerzucamy do garnka zalewamy wodą, wrzucamy wszystkie przyprawy. Podczas gotowania można wrzucić pół kostki mięsnej, wtedy będzie bardziej mięsny smak. Gotujemy około 30 minut (im więcej mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.