pstrag - 1678 przepisów (strona:23/112)

Pstrąg z warzywami i białym winem 175

Pstrąg z warzywami i białym winem Pierwsze postanowienie noworoczne prawie zrealizowane, więc mogę po przerwie wrócić do bloga. Dzisiaj coś lekkiego, zdrowego i szybkiego. Wystarczy świeży pstrąg i kilka popularnych składników, które w większości mamy w domach. Warto spróbować, bo naprawdę nie trzeba dużo, żeby było pysznie :) Składniki na 2 porcje: 2 wypatroszone pstrągi 1 ząbek czosnku 1 cebula(...)nieduże gałązki tymianku sok z cytryny dodatkowo foliowa torebka do pieczenia Ryby umyć, osuszyć. Z zewnątrz i od środka natrzeć solą, pieprzem. Do środka wsadzić po gałązce tymianku. Przyprawione pstrągi odstawić do lodówki. Czosnek i cebulę obrać. Czosnek posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na rozgrzanej na patelni łyżce oleju. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i osuszyć. Marchewkę

Pełny talerz
DIETETYCZNE KULKI RYBNO-OLIWKOWE Z PSTRĄGA. /bezglutenowe. 214

produktu (jeśli o obróbkę termiczną chodzi, czy o dodatki) powinno wyjść nam coś cudownego w smaku i kojącego dla zdrowia. W zasadzie, wiele jej nie trzeba. Chociażby taki pstrąg czy łosoś - odrobina masła, przyprawy i kawałeczek folii aluminiowej i mamy po chwili pyszne jedzenie. Czasem jednak za pomocą ryby można zwalczyć kuchenną nudę, przełamać obiadową rutynę i wyczarować coś, czego(...)innym? Przecież tą samą potrawę można ugryźć z innej strony! Dać jej nowe życie, a tym samym sięgnąć po odrobinę "inności". :) No, to teraz możemy spokojnie na ząb wrzucić pstrąga w asyście oliwek. Szybko, smacznie, zdrowo, bezglutenowo, dietetycznie, a INACZEJ! :) SKŁADNIKI: - pstrąg łososiowy, filety, - oliwki czarne, pół słoiczka, - cebula. 2 czerwone - jajko, 2 kurze lub 4 przepiórcze, - szpinak świeży

Wypisz Wymaluj
Sałatka z pstrągiem łososiowym, zielonymi owocami i twarożkiem wędzonym 252

które tylko wiosną i latem smakują tak, jak powinny. Chciałam zatem przygotować sałatkę z produktów, które akurat są dostępne. Stąd narodził się pomysł na "zieloną sałatkę" z pięknym łososiowym pstrągiem, obtoczonym kolorowymi ziarenkami z sezamu, które przyjemnie chrupią między zębami. Wędzony twaróg przypomina nieco świeży śnieg, który właśnie spadł na moją zieloną dolinę. A wyjątkowy smak oleju rydzowego, który jest(...)przekonacie!  Zatem dla wszystkich spragnionych lekkiego dania i szukających nowych inspiracji polecam moją sałatkę, która doda Wam mnóstwa energii i z pewnością wpłynie pozytywnie na urodę! Sałatka z pstrągiem łososiowym, zielonymi owocami i twarożkiem wędzonym, skropiona Olejem Rydzowym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

Sajkofanka smaku
Pstrąg smażony na maśle i zielone szparagi z akcentem azjatyckim 251

przypadku pstrąga świetnie sprawdza się włoskie podejście do jedzenia – im prościej tym lepiej! Wystarczą świeże składniki. I tak: świeża ryba, masło klarowane, sól morska, świeżo mielony pieprz i trochę mąki to wszystko czego potrzebujemy do przygotowania wyśmienitego pstrąga. Do tego cienkie szparagi i młode ziemniaki. SKŁADNIKI (3 porcje) 3 pstrągi w całości 3 łyżki masła klarowanego mąka do obtoczenia(...)kilka – kilkanaście minut co jakiś czas mieszając. Na koniec smażenia posypujemy szparagi sezamem, lekko solimy i zdejmujemy je na talerze, kładąc obok ryby. Szparagi mają być lekko chrupiące. Pstrągi podajemy ze szparagami i młodymi ziemniakami. Każda rybę polewamy masłem ze smażenia. Smacznego

OstryKęs
Pstrąg łososiowy z patelni 248

Pierwszy raz kupiłam pstrąga łososiowego. A właściwie był to filet. Ponieważ w ostatnich dniach gotowania i przebywania w kuchni było sporo, postanowiłam pstrąga zrobić jak najprościej. Pstrąg został więc usmażony. Ponieważ filety są w miarę cienkie, wystarczy je smażyć po ok 3 minuty z każdej strony.  Do przyprawienia użyłam papryki Antep Isot czyli tureckiego czarnego pieprzu o ostrym smaku(...)Oczywiście możemy użyć zwykłego pieprzu. Ryba bardzo szybka do przygotowania i bardzo smaczna. Polecam! składniki (2 porcje)1 filet z pstrąga łososiowego ze skórąsok z cytrynysól,  przyprawa Antep Isot  lub pieprzoliwa do smażeniaprzygotowanieFilet opłukać, osuszyć, polać sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Po tym czasie filet osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem. Można ukośnie

Stare Gary
Pasta z wędzonego pstrąga 213

Właściwie, sama nie wiem czemu, ale nie kupowałam do tej pory wędzonego pstrąga. Na początku października odbyły się w Łodzi    VII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej  NATURA FOOD  2014. I właśnie na tych targach kupiłam znakomicie, mocno uwędzonego pstrąga. Przyjechał gdzieś z okolic Kotliny Kłodzkiej. Był rewelacyjny! Wędzoną rybą pachniało w całym domu(...)kupiony już na Jarmarku Staropolskim, nie był może aż tak pięknie uwędzony, ale też też okazał się smaczny. Tak więc późno bo późno ale wędzony pstrąg wchodzi do naszego jadłospisu. składniki 1 wędzony pstrąg średniej wielkości , obrany, ości wyjęte 2 łyżki bryndzy 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 - 4 młode dymki zielone i białe części, drobno

Stare Gary
Pstrąg z patelni z ziołami 142

Żeby nie było , że samymi słodkościami Sylwia żyje , o nie nie , to d czasu do czasu lubię sobie na talerz rybkę wrzucić. Zwłaszcza pstrąga ! Dziś mam dla Was przepis prosty , łatwy , szybki i niesamowicie smaczny. Smażone na patelni pstrągi ( jeśli lubicie zrumienioną skórkę to śmiało! ) z prawdziwym masełkiem , czosnkiem i ziołami … podane ze świeżym , chrupiącym pieczywem są świetnym pomysłem(...)tylko na piątkowy obiad! Tak samo możemy przyrządzić je na grillu – zaskoczą miło biesiadników! Polecam! SKŁADNIKI : * pstrąg – 1 szt * masło – 4 łyżki * koperek – 1 pęczek * czosnek – 2 ząbki * cytryna – 1 szt * cebula – 1 szt * marchew – 1 szt * sól – do smaku * pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pstrągi myjemy , oczyszczamy , suszymy

Ostra na Słodko
PSTRĄG SMAŻONY W PORACH 151

Pstrąg to jedna z tych ryb , które zjadam najczęściej, i które chyba lubię najbardziej. Przyrządzane w piekarniku … smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem … czy też tak jak dziś smażone w porach goszczą u mnie kilka razy w miesiącu. Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne! Syci na długie godziny i każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. A jeśli(...)pstrąg to może dorsz taki jak > tutaj <? Spróbujcie! SKŁADNIKI: * pstrąg wypatroszony – 1 szt * por – 2 szt * duża cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * masło – 50 g * mąka pszenna – 1 łyżka * sól * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Oczyszonego pstrąga nacieramy w środku odrobiną masła i dodajemy posiekany czosnek. Posypujemy sola i pieprzem. Z zewnątrz również

Ostra na Słodko
VIII Jurajski Piknik Winny już wkrótce! 60

idealny plan na weekend, a konkretnie ostatni weekend czerwca (29-30 czerwca w godz. 11.00-18.00), bo właśnie wtedy odbędzie się VIII Jurajski Piknik Winny w Gospodarstwie Rybackim Pstrąg Ojcowski, położonym w samym sercu Ojcowskiego Parku Narodowego. To niepowtarzalna okazja by rozsmakować się w lokalnym winie i miejscowej kuchni, porozmawiać o enoturystyce i walorach Jury, która zachwyca krajobrazem i smakiem(...)liczby i areału jurajskich winnic, dlatego koniecznie trzeba wybrać się do Ojcowa w ostatni czerwcowy weekend. Inicjatorami i organizatorami tego wyjątkowego wydarzenia są Stowarzyszenie Winiarzy Jury Krakowskiej oraz Pstrąg Ojcowski. Jak co roku wspólnie dbają nie tylko o podniebienia uczestników, ale także unikalną atmosferę. Podczas Pikniku będzie można zrelaksować się w otoczeniu stawów rybnych Gospodarstwa Rybackiego Pstrąg Ojcowski, degustować

Kate's Kitchen
Wędzone pstrągi 77

Wędzone pstrągi, przyrządzone w domowej wędzarni, to niezwykły rarytas. Mają delikatny złocisty kolor i subtelny zapach dymu. Niepowtarzalna mieszanka  Przyprawy Fish Hunter - Borniak nadaje im  wyjątkowego smaku. Podane na Wielkanocnym stole z pewnością zachwycą gości, polecam 😊   Ryby przed włożeniem do solanki trzeba dobrze oczyścić; usunąć wnętrzności, oczy, skrzela, oczyścić z łusek, dobrze wypłukać. Moje pstrągi leżakowały(...)solance przyrządzonej wg. przepisu na opakowaniu w/w przyprawy: na 1 kg ryby użyłam 1,5 l wody wymieszanej z 160 g przyprawy. Pstrągi ułożyłam w szerokim i wysokim garnku, obciążyłam talerzykiem, aby zapobiec ich wypływaniu na powierzchnię, przykryłam i odstawiłam na 12 godzin w chłodne miejsce, po czym dokładnie  opłukałam pod bieżącą wodą i osuszyłam, wewnątrz i na zewnątrz

Kulinarne przemyslenia
20.12 - Dzień Ryby...pyszne, filety pstrąga tęczowego z patelni... 84

Składniki: pstrąg tęczowy filety 4 porcje większe, sok z cytryny 2 łyżeczki, tymianek 2 łyżeczki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, mąka pszenna 4 łyżki, masło klarowane 4 łyżki seler 2 sztuki większe, jabłka 2 sztuki średnie, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżeczki, jogurt naturalny 200 gram ziemniaki(...)sól 2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka + masło po smażeniu pstrąga Świeże filety pstrąga tęczowego opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i każdy filet natrzeć sokiem z cytryny, kucharkiem, tymiankiem, pieprzem mielonym. Filety obtoczyć w mące pszennej, kłaść na gorące masło klarowane na patelni. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Seler obrać, opłukać, zetrzeć w rozdrabniaczu

W Mojej Kuchni Lubię
Jaki kawior jest najzdrowszy? 76

delikatnym smaku. Jest bogaty w białko, witaminy i minerały. Jednak, ze względu na swoją wysoką cenę, kawior z belugi jest często zarezerwowany dla najbardziej wymagających smakoszy. Kawior z pstrąga Kawior z pstrąga jest mniej popularny niż kawior z łososia czy jesiotra, ale również ma wiele do zaoferowania. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, białko, witaminy i minerały. Kawior(...)pstrąga ma delikatny smak i jest często wybierany przez osoby, które preferują łagodniejsze smaki. Kawior z lumpfisha Kawior z lumpfisha jest najtańszym rodzajem kawioru dostępnym na rynku. Ma intensywny smak i jest często używany jako dodatek do różnych potraw. Kawior z lumpfisha jest bogaty w białko, witaminy i minerały, ale nie zawiera tak dużo kwasów tłuszczowych omega-3 jak inne

Żyję by jeść
Pstrąg pieczony z boczkiem i migdałami 70

Pstrąg pieczony w całości z kawałkami cytryny oraz plastrami boczku i migdałami. PSTRĄG PIECZONY Z BOCZKIEM SKŁADNIKI 2 około 300 gramowe świeże pstrągi; 4 cienkie plasterki boczku; 1 łyżka suszonego tymianku; 20 gramów płatków migdałów; 400 gramów ziemniaków; garść mrożonego groszku; garść mrożonego bobu; chrzan; musztarda Dijon; jogurt naturalny; mielona kurkuma; 1-2 cytryny; świeża mięta;... Artykuł Pstrąg pieczony

Kuchnia Tomka
Pstrąg z piekarnika pieczony z warzywami 59

Świeża ryba pieczona razem ze świeżą papryką, ziemniakami i brokułami. PSTRĄG Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI świeży pstrąg o wadze 450 gramów; 4 limonki i/lub cytryna; 1 żółta papryka; czerwona papryka; różyczki brokuła; kilkanaście małych ziemniaczków sałatkowych; natka pietruszki; masło; sól morska; pieprz; przepis na pstrąga pieczonego z warzywami Artykuł Pstrąg z piekarnika pieczony z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka