pstrag - 1507 przepisów (strona:28/101)

Delikatne mięso pstrąga z połączeniem białej fasoli , marchewki i pomidora. Dość nie typowa kombinacja ale przepyszna. Zioła i p 81

Pstrąg z foli z warzywami Składniki: 1 wypatroszony pstrąg tęczowy 125g. białej fasoli z puszki ( gotowanej na parze) 1 twardy pomidor 200g. mrożonej mini marchewki suszona natka pietruszki suszony koperek pieprz cytrynowy sól wiórki masła 82% olej rzepakowy do nasmarowania foli arkusz foli aluminiowej Przygotowanie: Pstrąga dokładnie umyć , osuszyć. środek ryby oprószyć obficie przyprawami. Pomidora sparzyć , obrać ze skóry , pokroić(...)małą kostkę-wymieszać z fasolką. Farszem napełnić rybę. Folię aluminiową nasmarować olejem , rozłożyć marchewki. Na marchewki położyć nafaszerowanego pstrąga. Na danie ułożyć wiórki masła. Brzegi foli zawinąć do środka tworząc zamkniętą “paczkę” tak by nie dotykały ryby. Piec 35-40 min. w piekarniku nagrzanym do 150st. Smacznego

Szczyptachili
Pstrąg Pieczony z Pistacjami, Pietruszką, Rozmarynem, Cytryną i Czerwonym Pieprzem 100

Zapraszam :) Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na 2 osoby: 2 sprawione pstrągi tęczowe ok. 100 g pistacji miąższ z 1/2 cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 mały pęczek natki pietruszki 2 duże gałązki świeżego rozmarynu 60 g masła świeżo zmielona sól(...)użyłam różowej himalajskiej) pieprz pomarańczowy gałka muszkatołowa malutka garstka czerwonego pieprzu ziarnistego Wykonanie: Pstrągi dokładnie umyłam pod zimną bieżącą wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Opruszyłam solą i pieprzem pomarańczowym i odstawiłam na bok. Opruszyłam oczywiście z każdej strony w środku też ;) Pistacje pokroiłam na grubsze kawałki. Natkę pietruszki posiekałam. Cytrynę wyszorowałam i sparzyłam wrzątkiem, starłam  skórkę na wiórki jak widzicie

Blondynka Gotuje
Pstrąg z piekarnika 110

Każdą z ryb można zjeść na wiele sposobów. Tym razem pstrąg tęczowy z piekarnika. Mięso pstrąga jest bardzo smaczne, a jego dużą zaletą jest mała ilość ości. Dodatkowo ma mało kalorii i najwięcej kwasów omega-3 z ryb słodkowodnych. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 pstrągi (wypatroszone) 1 cytryna 1 łyżeczka posiekanej pietruszki przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb opcjonalnie(...)piec 30 minut w nagrzanym piekarniku. Pozostałą połówkę cytryny pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu (każda z osób może skropić sobie gotową już rybę wedle uznania). Pstrągi po usunięciu łusek. Po wyjęciu z piekarnika

Passions hobbies life
Pstrąg łososiowy na parze 112

Pstrąg łososiowy ma prawie taki sam smak jak łosoś. Robi się go bardzo szybko i jest bardzo smaczny. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 cytryny 1 filet z pstrąga łososiowego (około 500-600 g) przyprawy: tymianek, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa do ryb, sól WYKONANIE Rybę umyć, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski lub głębokiego naczynia. Wycisnąć(...)cytryn i zalać nim pstrąga. Rybę oprószyć lekko tymiankiem. Górę miski/talerza zawinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Po wyjęciu z lodówki pstrąga posypać lekko przyprawą do ryb, oprószyć solą, pieprzem cytrynowym i mocno posypać ziołami prowansalskimi. Tak przygotowaną rybę gotować na parze 12-15 minut

Passions hobbies life
Pstrąg tęczowy łososiowy 125

Dziś na talerzu króluje pstrąg łososiowy z makaronem w sosie serowo-brokułowym. Przygotowanie ryb nie jest czasochłonne, bo mają bardzo delikatne mięso, które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia. Składniki: pstrąg tęczowy łososiowy (filet)  masło czosnkowe pół cytryny do skropienia ryby  pomidory suszone w zalewie  sól, pieprz  makaron tagliatelle (u mnie szpinakowe)  Sos: 1/5 szklanki(...)żółty ser (u mnie ementaler) ser parmezan  gałka muszkatołowa  kilka różyczek brokuła Sposób przyrządzenia:  Naczynie żaroodporne bądź inne, w którym będziemy piec rybę smarujemy delikatnie oliwą. Pstrąga solimy, pieprzymy oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Pstrąg łososiowy jest tak pyszną rybą, że naprawdę nie potrzeba więcej składników. Ma wierzchu układamy kilka paseczków masła czosnkowego oraz 5-6 suszonych

upichcic
Aromatyczny pieczony pstrąg z ostrymi ziemniaczkami 144

Pstrąg to jedna z kilku ryb, którą można przygotować w ten sposób. Równie dobrze sprawdzi się tutaj także, np. dorada. Ważne jest by ryba pozostała w jednym kawałku, gdyż w ten sposób nie wyschnie, a mięso będzie soczyste i bardzo miękkie. Domyślam się, że nie wszyscy chcą by ich posiłek na nich patrzył, ale uwierzcie mi, że podanie(...)całości wygląda naprawdę efektownie :) Składniki (na 2 porcje): 2 całe pstrągi (ok. 600 g) 0,5 kg ziemniaków 1 cebula 4 ząbki czosnku świeży koperek sok z cytryny przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, ostra papryka 3-4 łyżki oliwy Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka , a czosnek tniemy na plasterki . Pstrągi w razie potrzeby patroszymy i skrobiemy z łusek. Dokładnie

Zakręcony Widelec
Polska sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto dyniowo-nasturcjowym 145

Szybka i prosta, pyszna s ałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem. Maślane warzywa sezonowe krótko duszone, urocze mini kokardki, otulone wyjątkowym pesto dyniowo-nasturcjowym i chrupiące orzechy laskowe. Polecam! Jeśli dysponujecie kawałkiem ziemi (np. w doniczce na tarasie lub balkonie ) koniecznie zaplanujcie na przyszły rok wysiew nasturcji. Nie wymaga  skomplikowanych zabiegów pielęgnacyjnych (gł.podlewanie), kwitnie do przymrozków i do zimy(...)zielone nasiona można przerobić na kapary.      Czas przygotowania: 20 minut Porcje: 4        Składniki: 150 g Makaronu Czanieckiego kokardka mała, 2 płaty wędzonego pstrąga, 1/2 dyni piżmowej (górna część bez gniazda nasiennego), 1/2 białej rzodkwi, 1 czerwona cebul, 30 kwiatów na sturcji, garść orzechów laskowych, 4 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 łyżka tartego parmezanu

SzczyptaSmaQ
Pasta z wędzonego pstrąga 106

świeżej bułeczki,  przepysznej kajzereczki - proponuję pastę :)  Wspaniały, z wędzonego pstrąga, dodatek - do porannych kanapek :) Składniki: 3 jaja 150 g wędzonego pstrąga 1 łyżeczka koperku 1 łyżeczka szczypiorku 1 łyżeczka pietruszki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majonezu Pstrąga obrać z ości. Niezbyt to przyjemny etap robienia tej pasty :( Następnie pstrąga rozcieramy widelcem. Koperek, pietruszkę i szczypiorek siekamy, jajka

Delicious Titbits
Pstrąg z masłem pietruszkowym 176

Dzisiaj proponuję pstrąga pieczonego z masłem pietruszkowym.Rybę najpierw opiekłam na silnym ogniu( zapobiega to wyciekaniu cennego soku, a co zatym idzie wysuszeniu), a następnie dopiekłam w niższej temperaturze.Dobrym rozwiązaniem jest pieczenie w folii aluminiowej, ryba tak przygotowana nie ma wprawdzie chrupiącej skórki, ale jest lekkostrawna i niskokaloryczna. Składniki: 2 pstrągi 2 duże gałązki natki pietruszki 1 cytryna sól morska(...)świeżo zmielony pieprz masło pietruszkowe: 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz    Wykonanie: Umytego i dokładnie wysuszonego pstrąga nacieramy solą i pieprzem . Do środka wkładamy natkę pietruszki.Składniki masła pietruszkowego ucieramy na jednolitą masę. Rybę układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem pietruszkowym.Wierzch obkładamy  plasterkami cytryny. Zawiniętego w folię pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika (220st

Gorący kąsek
Pasta z wędzonego pstrąga 158

Pyszny świeżo uwędzony pstrąg..., ależ pachnie ! Część pochłonęliśmy od razu. Skropiony odrobiną soku z cytryny z dodatkiem razowego chleba, to niebo w gębie. Z reszty postanowiłam zrobić pastę rybną na bazie twarogu, czyli wrócić wspomnieniami do dzieciństwa, gdy babcia smarowała kanapkę pastą z  wędzonej ryby  z dodatkiem posiekanej cebuli. Pasta z wędzonego(...)pstrąga Proporcje dla 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 350 g wędzonego pstrąga 300 g białego zmielonego twarogu 1 szalotka sól świeżo zmielony pieprz 2 łyżki  posiekanego  koperku  opcjonalnie sok z cytryny Wykonanie: Pstrąga obieramy ze skóry i usuwamy ości. Szalotkę drobno siekamy. Do miski wkładamy rybę i rozdrabniamy ją widelcem, następnie

Kulinarne przygody Gatity
Ryby 107

Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Grzanki z pastą z zielonego groszku i wędzonym pstrągiem 31

końcu to najważniejszy posiłek dnia 😉 Przygotowałam więc pyszną pastę z zielonego groszku w mocno zielonym kolorze, który przełamałam kawałkiem wędzonej ryby. Grzanka z pastą z zielonego groszku i wędzonym pstrągiem - przepis na 4 porcje Do przygotowania grzanek będziesz potrzebować: 8 kromek chleba, 400g zielonego groszku, 2 łyżeczki masła, 2 filety wędzonego pstrąga, kawałek papryczki chili, grubo mielony pieprz, sól(...)czym dopraw solą i pierzem. 2. Chleb upiecz w piekarniku lub tosterze. 3. Papryczkę chili posiekaj. 4. Grzanki posmaruj grubą warstwą pasty z groszku, na wierzch połóż kawałek wędzonego pstrąga, posyp posiekaną papryczką chili i grubo mielonym pieprzem, a na wierzch połóż pół łyżeczki chrzanu. W połączeniu z ciepłą herbatką wyszło cudne śniadanko

Z notatnika dietetyka
Pstrąg łososiowy pieczony na ryżu 232

Pstrąg łososiowy pieczony na ryżu, z pomidorami koktajlowymi i aromatycznymi ziołami. Ziołowo - czosnkowa marynata nadaje rybie zapachu, a pomidorom charakteru. Ryba pieczona w piekarniku jest delikatna i wilgotna. Dodatki do ryby: filet pstrąga łososiowego (około 450g) 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól pieprz Składniki sosu do ryżu: 2 łyżki oliwy z oliwek pół płaskiej(...)Ponadto: 200 g ryżu kilka pomidorów koktajlowych 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 30 g masła Wykonanie: Naczynie żaroodporne natłuszczamy 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pstrąga oczyszczamy: wyjmujemy ości, odcinamy skórę, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 4 kawałki. Rybę solimy, pieprzymy, nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę i oprószamy ziołami prowansalskimi. Ryż gotujemy w osolonej wodzie

Smak mojego domu
Pstrąg tęczowy pieczony z warzywami w maśle 118

Składniki: 4 pstrągi 450 g mieszanki mrożonych warzyw 100 g masła 1 cytryna 4 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu 1/2 papryczki pepperoni sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Warzywa rozmrażamy. Pstrągi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wnętrza ryb nacieramy solą i pieprzem. Wkładamy do środka po jednym krążku cytryny przekrojonym na połówki, po jednym ząbku czosnku pokrojonym na plasterki oraz(...)gałązce rozmarynu. Na jednym boku ryby robimy nacięcia. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej pstrągi (naciętą stroną do góry). Między rybami rozsypujemy warzywa. Całość oprószamy solą  i pieprzem. Posypujemy pokrojoną w krążki papryczką pepperoni. Masło kroimy na małe kawałki i 1/3 jego części rozkładamy równomiernie na rybach i warzywach. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego

Qchnia po prostu