Pstrąg z masłem pietruszkowym

Pstrąg z masłem pietruszkowym

Pstrąg z masłem pietruszkowym

Przepis na : obiad

Dzisiaj proponuję pstrąga pieczonego z masłem pietruszkowym.Rybę najpierw opiekłam na silnym ogniu( zapobiega to wyciekaniu cennego soku, a co zatym idzie wysuszeniu), a następnie dopiekłam w niższej temperaturze.Dobrym rozwiązaniem jest pieczenie w folii aluminiowej, ryba tak przygotowana nie ma wprawdzie chrupiącej skórki, ale jest lekkostrawna i niskokaloryczna.Składniki:2 pstrągi2 duże gałązki natki pietruszki1 cytrynasól morskaświeżo zmielony pieprzmasło pietruszkowe:2 łyżki masła1 łyżka posiekanej natki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gorący kąsek

Autor

goracykasek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jak zrobic pstrąga, pieczenie, pstrag, ryby, cytryna, ryba, sosy, pieczywo, surówka, niskokaloryczne, polewa, kolacja, dania na gorąco, domowe pieczywo

Inne przepisy z Gorący kąsek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.