pstrag - 1507 przepisów (strona:27/101)

Naleśniki pieprzowe nadziewane pstrągiem w chrzanie Graal 59

naleśniki 1 jajko 1/3 szkl mleka 2 łyżki mąki pieprz pomarańczowy Skworcu sól nadzienie rukola rzeżucha ogrodowa pomidor 1 puszka pstrąga w sosie chrzanowym Graal Z jajka mleka i mąki zrobić ciasto naleśnikowe, doprawić pieprzem pomarańczowym i solą, Usmażyć dwa naleśniki.  Puszkę pstrąga rozdzielić na dwie części ułożyć zieleninę i pomidor a następnie pstrąga i polać sosem z puszki(...)mojej kuchni najciekawiej jak potrafię  Od firmy Graal dostałam do testowanie pyszne rybki w puszkach .  Można z nich przygotowywać różne potrawy i nadzienia.  Dziś użyłam pstrąga w sosie chrzanowym jako nadzienie do naleśników.  http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe
Pstrąg z grilla z owocowym dipem na bazie Almette fruit 82

pstrągi 1 serek Almette wiśniowo-żurawinowy sól pieprz garść białych porzeczek 1 łyżka śmietany 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka octu winnego 2 ziemniaki roszponka, wiśnie i porzeczki do dekoracji Ziemniaki obrać pokroić na plasterki i wrzucić na wrzątek na kilka minut. Serek wymieszać ze śmietaną , doprawić oliwą octem, solą i pieprzem. Pstrągi umyć. Białe porzeczki rozgnieść i natrzeć nimi pstrągi(...)Następnie nałożyć po łyżce dipu do wnętrza ryb, spiąć wykałaczką , posolić i lekko posypać pieprzem a na koniec skropić oliwą. Tak przygotowane pstrągi ułożyć na rozgrzanym grillu, ziemniaki posmarować oliwą i piec razem z rybą. Resztę dipu przełożyć do rękawa cukierniczego. Po upieczeniu udekorować rybę dipem i podać z owocami i pieczonymi ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
Pieczony pstrąg z masłem i ziołami 120

Szukałam przepisu na pstrąga. Niby miałam jakiś swój pomysł, ale lepiej jest się upewnić jak robią to też inni. Oczywiście największy i zarazem najlepszy zbiór przepisów znajdziecie na KWESTIA SMAKU . Tam też znalazłam przepis na pstrąga pieczonego KLIK . Mało kiedy kupuję świeże ryby. Jestem znacznie większa fanką mięsa zwłaszcza wołowiny. Spojrzałam na przepis który znalazłam i od razu przystąpiłam(...)roboty. Żeby nie było. Moje danie to nie kopia dania ze strony KWESTIA SMAKU .  SKŁADNIKI 2 świeże wypatroszone pstrągi tęczowe 50 g masła czosnkowego (oczywiście możecie zrobić własne) 1/2 czerwonej papryki 2 cebule czerwone 1 limonka 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki łyżka posiekanego rozmarynu łyżka posiekanej kolendry pieprz kolorowy 1 łyżeczka sól himalajska naturalna przyprawa

ClauditteMissCooking
Pstrąg łososiowy zapiekany w suszonych pomidorach z aromatycznym sosem selerowo – pomidorowym 62

dzień dzisiejszy dzień proponuję pieczonego pstrąga łososiowego w suszonych pomidorach z sosem. Chciałam trochę odmienić rybę i muszę przyznać, że wyszło mi to nieźle. Mogę spokojnie Wam go polecić. Jest smaczny. Składniki: 3 kawałki pstrąga łososiowego ( każdy po około 250 gram ) Sól Pieprz Suszone pomidory w oleju ( słoik ) 4 pędy selera naciowego Bulion warzywny Filia aluminiowa Wykonanie: Dla każdego kawałka(...)bulionu warzywnego  ( ok. 500 ml )dodajemy pokrojony seler naciowy i pozostałe suszone pomidory. Doprawiamy pieprzem ( ewentualnie solą, ale pamiętajmy, że bulion jest doprawiony ) i gotujemy na wolnym ogniu. Pstrąga pieczemy w temp. 180 o C przez około 15 minut. Bulion z warzywami miksujemy i tak powstaje sos. Upieczonego pstrąga podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Pstrąg łososiowy zapiekany ze szpinakiem 92

Połączenie dla mnie idealne. Pstrąga bardzo lubię ze względu na smak, strukturę i to, że ości w nich jest bardzo mało. Zresztą bez problemu się je usuwa. No i oczywiście szpinak…tyle razy już o nim pisałam i ogromnej sympatii do niego. Pycha. Składniki: 2 kawałki fileta z pstrąga łososiowego ( 1 na głowę ) ½ opakowania mrożonego szpinaku Ok. 1/3 opakowania fety(...)ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, rozkruszoną fetą ( około 1 łyżki ), pieprzem i sokiem z ½ cytryny. Możemy również dodać odrobinę soli ( według gustu ). Przygotowany szpinak wykładamy na pozostawiane miejsce miedzy pstrągiem. Pstrąga posypujemy niewielką ilością pokruszonej fety i kawałkami masła klarowanego. Całość zapiekamy w piekarniku w temp. 180 O C przez 20 minut. SMACZNEGO (function

Smaki Ewy
Smażony pstrąg z pieczonym ziemniakiem 208

podanego pstrąga dostaliśmy w Zagrodzie w Zagórzu Śląskim http://www.zagrodazagorze.pl/ Zrobiło to na mnie ogromne wrażenie :) SKŁADNIKI: 2 pstrągi sól, pieprz, chili, mąka 2 duże ziemniaki biały ser jogurt cebula ( szczypiorek), czosnek, koperek, sól pieprz szpinak feta sól, pieprz, czosnek Dobrze wyszorowane ziemniaki, chwilę  podgotować. Następnie piec je w sreberku w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około(...)kosteczkę cebulę ( szczypiorek), 1-2 łyżki jogurtu naturalnego oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Gdy już ziemniaki się dobrze upieką, otworzyć sreberko, ziemniaka przekroić na pół i wypełnić masą serową. Pstrąga oczyścić, tym razem obcięłam głowę :) Każdego pstrąga przyprawić solą i pieprzem. Do środka włożyć pokrojone w plasterki czosnek i gałązkę koperku. Można również dołożyć plasterek cytryny. Rybkę oprószyć mąką. Smażyć

MarciochaKucharzy
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 93

uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć przywarcia do papieru, ułożyłam ryby na ruszcie z dużej(...)ilości różnych ziół z ogródka. Składniki (na 4 porcje dla dorosłych): 4 wypatroszone pstrągi tęczowe bez głów 4 gałązki kopru ogrodowego 4 gałązki kopru rzymskiego (fenkułu) 4 łodygi selera naciowego (jedna z liśćmi) 10 liści pietruszki naciowej 2 spore gałązki świeżego majeranku cytryna sól pieprz olej Dużą blachę (tę dołączoną do piekarnika od producenta) wyłożyć papierem do pieczenia (folia aluminiowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczony pstrąg 120

trafi rybka z ich mniejszą ilością, chętnie wpałaszuję całą w myśl, że ryby się je, bo są zdrowe! :) Was również do tego zachęcam prezentując bardzo łatwy sposób na upieczenie pstrąga. W porównaniu do mięs, które trzeba umieć przygotowywać ( nie licząc kurczaka, bo on jest bardzo wdzięczny w obróbce, ryby potrzebują minimalnego wkładu dając przy tym smaczny efekt. Potrzebujemy: - patroszonego pstrąga(...)mieszanki przyprawowej do ryb w skład której wchodzą m.in: ziele angielskie, imbir, koperek, gałka muszkatołowa, chilli, pietruszka. Ale tak naprawdę możecie użyć waszych ulubionych ziół, bowiem bardzo często przygotowuję pstrąga dodając tylko tymianek :) 1. Przygotowanie naszego pstrąga zaczynamy od umycia i osuszenia papierowym ręcznikiem. 2. Następnie układamy go na folii aluminiowej, do środka wkładamy plasterek masła i czosnek przeciśnięty przez

Bez Cebuli
Pstrąg pieczony z warzywami. 177

spodobał mi się sposób przygotowania potrawy, co oczywiście musiałam wypróbować. W rezultacie powstało bardzo smaczne danie, które nie wymagało dużego wysiłku, a efekt przerósł moje oczekiwania. Polecam! Składniki na pstrąga pieczonego z warzywami 3 pstrągi przyprawa do ryb 3 gałązki natki selera 3 gałązki natki pietruszki 3 ząbki czosnku 6 ziemniaków 6 młodych, małych cebul lub 3 większe 1 młoda(...)mała cukinia lub 3 młode patisony 2 garści pomidorków koktajlowych przyprawa do ziemniaków oliwa masło i cząstki cytryn do podania      Świeże pstrągi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dokładnie nacieramy przyprawą do ryb (z zewnątrz i od środka). Z gałązek pietruszki i selera odrywamy liście i drobniutko je siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę lub drobniutko kroimy, dodajemy łyżeczkę

Rozpustne gotowanie
Sałatka z pstrągiem wędzonym 86

może pstrąg w sałatce ? Pycha :D Składniki 2 filety z pstrąga wędzonego 6 pomidorków koktajlowych 1 szalotka sałata mix oliwki 10 łyżek oliwy z oliwek 2 jajka 1 ogórek 1 zielona papryka kapary 2 łyżki ziół prowansalskich 5 łyżek octu balsamicznego sól , pieprz Przygotowanie   Filet z pstrąga pokroiłem w paski , jajka ugotowałem na twardo , obrałem i pokroiłem w ćwiartki(...)niej ułożyłem pokrojonego w plasterki ogórka , paprykę w paski i cebulkę w piórka. Dodałem kapary , połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch rozłożyłem jajka i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszałem z oliwą , dodałem zioła prowansalskie , posoliłem. Odstawiłem na godzinę , po tym czasie polałem sosem przygotowana sałatkę , posypałem świeżo zmielonym pieprzem

R'n'G Kitchen
Makaron z grillowaną cukinią, wędzonym pstrągiem i majonezem ziołowo-cytrynowym 102

sprawą własnoręcznie przygotowanego majonezu na bazie ziołowego serka z czosnkiem i oleju smakowego z cytryną i bazylią.  To on nadaje ton tej sałatce i świetnie pasuje do wędzonego pstrąga. Jego przygotowanie zajmie nam dosłownie kilka minut.  Nie radzę używać  gotowego  ze słoiczka bo to już niestety nie będzie to samo. Z podanych składników wyjdzie(...)przygotowywania  takiego majonezu. Ja od dziś będę już robić go sama. Szeroka gama smakowa tych serków daje duże pole do popisu." Makaron z grillowaną cukinią, wędzonym pstrągiem i  majonezem  ziołowo- cytrynowym (przepis własny) Składniki dla 4 osób: 250g makaronu fusilli z mąki pełnoziarnistej 1 mała cukinia 125g wędzonego pstrąga tęczowego 2 gałązki bazylii Na majonez

Wiem co jem
Pstrąg z pieca w koprze i cytrynie 163

Pstrąg - ryba łatwo dostępna, o białym, soczystym, ale nie tłustym mięsie. Jedna z lepszych słodkowodnych ryb. Choć to gatunek ryby znany z nietolerancji brudnej wody, przy jej zakupie warto zwrócić uwagę skąd została wyłowiona. Te najlepsze - hodowane są w okolicach Czarnego Potoku. Dziś u mnie propozycja jakże standardowa i smaczna zarazem. Pstrąg pieczony w koprze i cytrynie. Nic prostszego(...)smaczniejszego. Mój Syn uwielbia to danie. Składniki (dla 2-4 osób):  2 pstrągi patroszone 1/2 pęczka kopru  4 plastry cytryny 1 łyżka masła sól, pieprz czarny pieprz cytrynowy Przygotowanie: Rybę skrobiemy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą, pieprzem i lekko posypujemy pieprzem cytrynowym. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na jakiś czas

Kuchnia po mojemu
Pstrąg w cieście solnym wg Magdy Gessler 399

często jadacie ryby? My staramy się przynajmniej raz w tygodniu Tym razem może oklepany pstrąg, ale w innej, ciekawej odsłonie. Inspiracją dla mnie był przepis  p. Magda Gessler Pstrąg w cieście solnym SKŁADNIKI: 1 sprawiony pstrąg o wadze około 20 dag 2 gałązki pietruszki 1 cząstka cytryny 1 ząbek czosnku 1 szklanka mąki 1 szklanka soli woda brokuł śmietana(...)czosnek migdały świderki ziemniaczane sól, pieprz Pstrąga opłukać i osuszyć papierem kuchennym (ważne). Do środka włożyć pietruszkę, kawałek cytryny oraz pokrojone ząbki czosnku  (nie solić). Z mąki i soli wyrobić ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę. Takim ciastem oblepić przygotowaną rybę. Piec w 160-180 °C przez około 20-30  minut.  Rybkę zjedliśmy

MarciochaKucharzy
Pieczony pstrąg łososiowy 131

Składniki na dwie porcje. Składniki: 400 g pstrąga łososiowego 2 łyżki pieprzu cytrynowego 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Sól morska Przepis: Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Naczynie, w którym będziemy piec rybkę smarujemy oliwą z oliwek. Pstrąga polewamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym i zmieloną solą morską. Pstrąga pieczemy w nagrzanym piekarniku

Emcia Pichci
Jajka cytrynowo-koperkowe z wędzonym pstrągiem 125

wędzonych ryb, najbardziej smakuje mi pstrąg. Nie mogło go zabraknąć w wielkanocnych propozycjach. Dzisiaj przepis na faszerowane jajka z kawałkami wędzonego pstrąga. Składniki: 5-6 jajek 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 2 gałązki posiekanego koperku sól, pieprz ok. 50 g wędzonego pstrąga koperek do dekoracji Jajka ugotować na twardo (najlepiej w mocno osolonej wodzie, wtedy łatwiej(...)pół. Żółtka wyjąć, rozdrobnić widelcem, wymieszać z majonezem, posiekanym koperkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Masę wyłożyć w otwory po żółtkach, na wierzchu poukładać kawałki pstrąga i udekorować koperkiem

Czerwień i błękit