pstrag - 1579 przepisów (strona:24/106)

Dyniowe gofry z pietruszkowym pesto i pstrągiem łososiowym 65

wytrawnym są jedną z moich ulubionych potraw. Można je przyrządzać na mnóstwo sposobów i podawać od śniadania do kolacji. Dziś proponuję Wam gofry dyniowe z domowym pesto i pysznym pstrągiem łososiowym SuperFish . Ja takie zdrowe kanapeczki podałam na kolację na 4 osób. Z powodzeniem możecie przygotować je także na obiad dla dwóch :) gofry: 50 g mąki pszennej jasnej(...)pietruszki skórka starta z połowy cytryny sok z połowy cytryny 40 ml oliwy 2 małe ząbki czosnku łyżka prażonego, solonego słonecznika łyżka płatków drożdżowych sól do smaku dodatkowo: opakowanie pstrąga łososiowego SuperFish plasterki cytryny Składniki na gofry mieszamy na gładką masę. Gofrownicę natłuszczamy cienką warstwą oleju. W nagrzanej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy

Mienta blog
Pstrąg na botwince 91

Pstrąg w towarzystwie botwinki nabiera interesującego smaku. Polecamy. Składniki: 1 duży pstrąg 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 szczypta suszonego oregano 6 plasterków cytryny 3 łyżki mięty cytrynowej 100 ml oleju rydzowego 1 pęczek botwinki sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Umytego i osuszonego pstrąga oprószyłem solą, obtoczyłem w panierce z maki kukurydzianej wymieszanej z suszonym(...)ziołami. Do środka włożyłem 2 plasterki cytryny, 2 łodyżki mięty, kilka listków świeżej bazylii i oregano. Pozostałe plasterki ułożyłem na rybie. Odstawiłem na pół godziny. Upiekłem pstrąga na złoty kolor ok. pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, polewałem oliwą.  Umytą i oczyszczoną botwinkę obgotowałem w osolonej wodzie z łyżką oliwy, łyżeczką soku z cytryny i łodyżką

R'n'G Kitchen
Sałatka z kuskusem i wędzonym pstrągiem 122

Bardzo fajna i smaczna propozycja na szybką sałatkę. Poza głównym składnikiem jakim jest kuskus mamy tutaj jeszcze wędzonego pstrąga, pomidory i cebulkę dymkę, która doskonale zaostrza całość. Taką sałatkę z powodzeniem możecie zabrać na drugie śniadanie do pracy, tym bardziej, że po nocy spędzonej w lodówce jest jeszcze lepsza. Pierwotnie sałatka ta miała być jedynie z dodatkiem czosnkowej oliwy(...)sałatki z dodatkiem majonezu, dodałam go więc ze 2 duże łyżki. Moim zdaniem sałatka w takiej wersji smakuje idealnie. 300 g kuskusu około 2 szkl. bulionu 250 g wędzonego pstrąga 5 pomidorów 3 cebulki dymki 1 mały ząbek czosnku 2-3 łyżki soku z cytryny 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz majonez kielecki – opcjonalnie Kuskus wsypujemy do miski. Zalewamy

Smaki Na Talerzu
PSTRĄG Z GRILLA + FILMIK 64

Dzisiaj przepis na pstrąga z grilla z masłem i lubczykiem. Ryba wyszła bardzo smaczna. Polecam. SKŁADNIKI :  2 pstrągi 3 gałązki lubczyku 2 ząbki czosnku 50 g masła sól do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Pstrągi myjemy i osuszamy. Masło mieszamy z posiekanym lubczykiem, przeciśniętym czosnkiem i solą. Ryby nacieramy od strony brzucha masłem i dokładnie skórę. Odkładamy na 10 minut do lodówki aby naszły przyprawami. Grilujemy od razu lub ryby zawijamy w folię aluminiową i grillujemy później. Gdybyśmy ryby grilowali bez foli, należy je polać dodatkowo oliwą aby skórka nieprzywarta do rusztu. Pstrągi

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaronowa sałatka z wędzonym pstrągiem i nowalijkami 117

Zdrowa, pełna witamin, dietetyczna sałatka z dużą ilością świeżych warzyw, jajek na twardo i aromatycznego wędzonego pstrąga, które świetnie komponują się z delikatnie ostrym, a zarazem słodkim miodowym dressingiem z wyczuwalną jabłkową nutą. Składniki: 125g makaronu pappardelle 125g fileta z wędzonego pstrąga 20g świeżego szpinaku 5 rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 8 pomidorków koktajlowych 120g zielonego groszku (mrożonego) 3 jajka(...)pokroić w plasterki, a szczypiorek umyć i posiekać. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki. 4. Zielony groszek ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. 5. Fileta z pstrąga podzielić na mniejsze kawałki. 6. Dressing: Wymieszać musztardę z miodem, dodać ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie całość dokładnie wymieszać. 7. Sałatkę ułożyć na talerzu

Szalona Kuchnia Eweliny
Pstrąg z pieczarkami i sosem grzybowym 101

Świąteczny pstrąg z pieczarkami, porem i sosem grzybowym. Szybkie, proste i jakie dobre danie świąteczne. Sos pieczarkowy podkręciłam w smaku pudrem grzybowym. Dzięki czemu ma jeszcze bardziej intensywny smak. 2 pstrągi 1 por biała część 25 dkg pieczarek 3 łyżki natki pietruszki posiekanej 1 cebula 1 łyżeczka majeranku przyprawa do ryb sól, pieprz czarny i czerwony 1 marchewka ugotowana(...)masło klarowane 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka pudru grzybowego/ sproszkowane grzyby suszone leśne/ rozmaryn  świeży Pstrągi myję, osuszam. Nacieram solą, pieprzem, przyprawą do ryb, majerankiem. Ryby odstawiam na godzinę do lodówki albo dłużej. Na patelni na maśle przesmażam pokrojoną por. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam cebulę, dodaję pokrojone pieczarki i smażę chwilę. Połowę odkładam

wesoła kuchnia
Pstrąg pieczony z warzywami 81

Robiąc generalne porządki na kartach pamięci i planując powoli wpisy, w tym również Świąteczne, odnalazłam całkiem smaczny przepis na pstrąga pieczonego w ziołach z duszonymi warzywkami. Postanowiłam, że podzielę się nim z Wami bo po pierwsze.  Mam do wpisu ładne zdjęcia a niekiedy dobry wpis dyskwalifikują u mnie niedobre fotografie. Po drugie. Uważam to za smaczny przepis, zwłaszcza(...)znalazłam również fajny przepis na risotto z czarnego ryżu i ramen, który pamiętam smakował obłędnie. Jak będziecie grzeczni to Wam go wrzucę tu.  Składniki (na 2 porcje): 2 pstrągi  sól, biały pieprz pęczek natki pietruszki i koperku  cytryna  Duszone warzywa: kilka różyczek brokuł kawałek dyni hokkaido  2-3 szalotki  łyżka lub dwie masła

Mango Papaja
Piątek: Pieczone pierogi z pstrągiem 87

zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli tworzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym ciastem. Pieczone pierogi z pstrągiem – będziecie zaskoczeni, jak wspaniale smakują. Poziom trudności: średni Czas: 1,5 h (z czego 1 h to czas na odpoczywanie ciasta) Pomysł na to danie jest inspirowany przepisem Thoma Keridge’a, brytyjskiego(...)naszego ulubionego przepisu na ciasto z południa Włoch – identycznego jak na pizzę, ale z dodatkiem jajka. Zrobiliśmy też inny farsz. Wędzonego łupacza (nazywany też plamiakiem, albo wątłuszem) zastąpiliśmy wędzonym pstrągiem. W roli farszu świetnie sprawdzą się też: wędzony łosoś, ryba maślana lub węgorz. Do nadzienia dodaliśmy też trochę pomidorków koktajlowych. Efekt jest absolutnie wspaniały: rozpływający się w ustach farsz opakowany

Niedzielny kucharz
Pstrąg pieczony z cytryną, czosnkiem i boczkiem 100

Ryby są bardzo zdrowe i staram się, by dość często pojawiały się na naszym stole. Gdy tylko mam okazję kupuję świeżego pstrąga zwykłego lub tęczowego. Przyrządzam go z dodatkiem prostych składników, które wspaniale podkreślają delikatny smak ryby. Cytryna, czosnek, pietruszka, odrobina koperku i chrupiący boczek - jest szybko, prosto i pysznie! Idealne danie na niedzielny obiad.  Pstrąg pieczony z boczkiem(...)pstrągi patroszone 2 cytryny 100g miękkiego masła 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki pietruszki suszonej 1 łyżeczka koperku suszonego 100g boczku surowego wędzonego sól i pieprz Jeśli macie taką możliwość kupcie już wypatroszoną rybę, jeśli jednak kupicie świeżego pstrąga to najpierw zajmijcie się jego oprawieniem. Pozbądźcie się wnętrzności przekrawając rybę wzdłuż brzucha. Oczyśćcie rybę pozostawiając 2 filety wzdłuż kręgosłupa. Oczyśćcie także

Cooking Monster
Pasta z wędzonego pstrąga 117

Dostałam od rodziców dużego pstrąga (ponad 1 kg!), więc oprócz jedzenia samej rybki, postanowiliśmy przygotować z niego jeszcze coś dobrego na kanapki. Pasta z wędzonego pstrąga to proste i pyszne smarowidło na kanapki, które przygotowuje się dosłownie w kilka chwil. Polecam! To świetny sposób na wykorzystanie większej ilości wędzonej ryby!     Składniki: ok. 300 g wędzonego pstrąga(...)serka naturalnego (typu kanapkowy) 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól, Czytaj dalej... Artykuł Pasta z wędzonego pstrąga pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 457

pieczonymi ziemniakami i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych. Zamiast włoskiego prosciutto możecie wykorzystać szynkę szwarcwaldzką. ➤Kliknij - Przepis na saltimboccę z kurczaka Środa -  Frittata z burakiem i wędzonym pstrągiem Spolszczona frittata z burakiem, wędzonym pstrągiem, ziemniakiem i koperkiem. Oryginalna, ale uwierzcie mi - przepyszna! Smakuje też na zimno, choć ja polecam ją na ciepło w towarzystwie sałatki z pomidora, cebuli(...)osoby. Wymyśliłam też, że skoro dzień wcześniej pieczemy ziemniaki do saltimbocci, możemy zrobić ich więcej i część dodać do frittaty. ➤Kliknij -  Przepis na frittatę z wędzonym pstrągiem Czwartek - Jednogarnkowy makaron ze szpinakiem i serem Każdy Włoch powie, aby makaron gotować w dużej ilości wrzątku, bo inaczej nie wyjdzie al dente i ja dotąd ściśle trzymałam się tej zasady. Dlatego

Chilli Czosnek i Oliwa
Pstrąg pieczony z masłem chili i warzywami 101

Przepyszny pomysł na pieczonego pstrąga - praktycznie  fit obiad, który sam się robi :)  Przepis z Kwestii Smaku z moimi małymi zmianami - pod nasze podniebienia -  bardzo smacznie polecam! SKŁADNIKI (dla 4 osób)                                      4 świeże wypatroszone pstrągi 750 g mrożonych warzyw

Moje Kuchenne Rewelacje
Wtorek: Pieczone pierogi z pstrągiem 129

zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli tworzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym ciastem. Pieczone pierogi z pstrągiem – będziecie zaskoczeni, jak wspaniale smakują. Poziom trudności: średni Czas: 1,5 h (z czego 1 h to czas na odpoczywanie ciasta) Szacowany koszt dla 2 osób: około 19 zł Zobacz też(...)ulubionego przepisu na ciasto z południa Włoch – identycznego jak na pizzę, ale z dodatkiem jajka. Zrobiliśmy też inny farsz. Wędzonego łupacza (nazywany też plamiakiem, albo wątłuszem) zastąpiliśmy wędzonym pstrągiem. W roli farszu świetnie sprawdzą się też: wędzony łosoś, ryba maślana lub węgorz. Do nadzienia dodaliśmy też trochę pomidorków koktajlowych. Efekt jest absolutnie wspaniały: rozpływający się w ustach farsz opakowany

Niedzielny kucharz
Pieczone pierogi z pstrągiem 124

zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli twarzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym ciastem. Pieczone pierogi z pstrągiem – będziecie zaskoczeni, jak wspaniale smakują. Poziom trudności: średni Czas: 1,5 h (z czego 1 h to czas na odpoczywanie ciasta) Pomysł od szefa kuchni Pomysł na to danie jest inspirowany(...)ciasto z południa Włoch – identycznego jak na pizzę, ale z dodatkiem jajka. Zrobiliśmy też inny farsz. Wędzonego łupacza, ryby w praktyce w polskich sklepach nieobecnej, zastąpiliśmy wędzonym pstrągiem. W roli farszu świetnie sprawdzą się też: wędzony łosoś, ryba maślana lub węgorz. Do nadzienia dodaliśmy też trochę pomidorków koktajlowych. Efekt jest absolutnie wspaniały: rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym

Niedzielny kucharz
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO Z PURÉE Z BROKUŁA 115

smak sprawia, że mogą stanowić dodatek do wielu potraw.  W ramach konkursu „Zdrowa jesień na talerzu”, ogłoszonego przez markę Ambition, proponuję Wam lekkie, zdrowe danie na jesień z pstrąga łososiowego, purée z brokuła, i pomidorków koktajlowych z ziołowym winegretem. Porcja dla 4 osób Czas przygotowania : 35 min. Składniki: ● 4 filety z pstrąga łososiowego (po ok. 250 g każdy(...)osusz i przekrój na pół. Zioła umyj, osusz i drobno posiekaj. Wymieszaj pomidorki, posiekaną cebulę i zioła z sokiem z cytryny i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Filety z pstrąga posmaruj oliwą przy użyciu pędzelka kuchennego i podsmaż na suchej patelni przez około 4 minut (w zależności od grubości filetów) z każdej strony. Posól i popieprz. Podawaj filety z pstrąga

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania