Pstrąg lub łosoś z kaparami

Pstrąg lub łosoś z kaparami

Pstrąg lub łosoś z kaparami

Pstrąg tęczowy łososiowy z kaparami . Można tak przyrządzić pstrąga, łososia lub troć. Płat ryby oczyścić. Skórkę oczyścić z łusek, wyciągnąć ości. Opłukać, osuszyć. Pokroić na w miarę równe kawałki. Na patelni rozgrzać 50 g masła z 2 łyżkami oliwy. Kłaść rybę na patelni skórą do dołu. Oprószyć rybę solą (gdy leży już na patelni). Smażyć około 3 – 4 minut, aż skórka się zrumieni. Odwrócić rybę skórką do góry i smażyć około 1,5 minuty. Zdjąć rybę z ognia i trzymać w cieple. Na pozostałe na patelni masło wrzuci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.