Doskonała pasta z wędzonego pstrąga, troszkę pokombinowałam i zamiast twarożku dodałam serek wiejski, opłacało się, polecam! Można podać na świeżym pieczywie. Mi posmakowała w duecie z zielonym ogórkiem:) pstrąg wędzony 4-5 jajek cebulka liofilizowana ketchup pikantny serek wiejski sól i pieprz do smaku Rybę trzeba obrać ze skóry i z ości(...)Delikatnie pieprzę i solę. Całość rozdrabniam blenderem. Jak pasta ma już odpowiednią konsystencję, przekładam do miski, dodaję serek wiejski i jeśli trzeba doprawiam do smaku. pasta z pstrąga pasta z pstraga
Takie tam pichcenieDziś przepis na pstrąga pieczonego z warzywami. Danie szybkie jak również i łatwe do zrobienia. Do tego bardzo smaczne, zdrowe i kolorowe. Idealne na piątkowy obiad . Składniki: 2 pstrągi 500 g warzyw marchewka, kalafior(...)wierzchu jak również i w środku. Do środka każdej ryby włożyć koperek, plasterek cytryny i plasterki czosnku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ryby. Pstrągi naciąć z wierzchu, ułożyć na nich kawałki masła i po plasterku cytryny. Dookoła ryby wyłożyć warzywa, posolić, popieprzyć i skropić je olejem. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika
magiczna kuchnia Kasitakich muffinach stosuję zasadę „co się nawinie”, to znaczy biorę to, co akurat mam pod ręką, mieszam z jajkami, wkładam do piekarnika i voilà . Tym razem znalazłem trochę wędzonego pstrąga, pomidory oraz szczypiorek i stwierdziłem, że to na tyle smaczny pomysł na śniadanie, że się z Wami nim podzielę. * SKŁADNIKI na 6 muffinów 4 duże jajka 100 g wędzonego pstrąga(...)pomidor 2 łyżki posiekanego szczypiorku masło do posmarowania formy kiełki, np. rzodkiewki do podania sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Jajka roztrzep trzepaczką. Pomidora pokrój w kostkę, pstrąga porwij na kawałki. Dodaj do jajek wraz ze szczypiorkiem. Przypraw solą i pieprzem. Formę na muffinki posmaruj masłem. Wlej jajeczną masę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 20-25 minut
Food Squarewspominałam już, że mam słabość do ryb? Zapewne nie raz. Szukając pomysłu na obiad szybki i smaczny sięgnęłam do klasyki, jaką jest pstrąg z koperkiem. Zwykle tuszki nadziewamy pęczkiem koperku, dodajemy trochę masła i kilka plasterków cytryny. Tym razem zadziało się trochę inaczej. Z ryby powstały filety, cytrynę zastąpiła limonka, sakiewki z folii aluminiowej zostały pominięte i przyplątała się świeża(...)figa. Zatem klasyka w nieco innej odsłonie. Składniki: Pstrąg świeży Pęczek koperku 3-4 świeże figi 1 limonka sól, pieprz masło, olej Przygotowanie: Rybę oczyszczamy z i i filetujemy. Chyba, że mamy już gotowe filety, to jeden problem z głowy i szybciej nam pójdzie. Osuszamy je ręcznikiem papierowym. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na dużą blachę kładę papier
Karczma HonoriettyTeatrze Węgajty . A to na pewno nie wszystkie atrakcje, jakie ma nam do zaoferowania Warmia. Od tego nadmiaru wrażeń i pyszności zjedzonych u ludzi przygotowałem tylko prostego pieczonego pstrąga i ziemniaki z sosem kurkowym. Ryby i kurki i to też dobra tego regionu! Składniki 3 pstrągi 1 cytryna 1 pęczek koperku sól i pieprz 3 duże ziemniaki 1/2 kg kurek(...)łyżki masła 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek natki pietruszki 200 g śmietany opcjonalnie: gałka muszkatołowa Pstrągi myjecie pod bieżącą wodą, osuszacie i układacie na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Koperek myjecie, zostawiacie kilka gałązek do sosu, a resztę dzielicie na trzy części i upychacie każdą część do środka każdej ryby. Cytrynę szorujecie pod bieżącą wodą
GRUBY WAŁEKwypróbowałam i jest to świetne połączenie. Troszkę pracy wymaga przygotowanie tej potrawy, szczególnie odfiletowanie, ale naprawdę warto. Przepis podejrzany u jednego z moich ulubionych kucharzy Karola Okrasy. Polecam. Pstrąg z boczkiem, tymiankiem i cytryną 2 pstrągi 2 cytryny 2 ząbki czosnku 4 dymki ze szczypiorkiem świeży tymianek plastry boczku (dałam pół na pół z szynką) 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskiego(...)cytryn i ziarna kminu rzymskiego. Układamy na tym ryby owinięte w boczek, skrapiamy oliwą i pieczemy w 160 stopniach przez 20-30 min w zależności od wielkości ryb. Artykuł Pstrąg faszerowany boczkiem, tymiankiem i cytryną pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniacudownie aromatycznych przypraw, takich jak cynamon, goździki to jest to co mi i moim gościom zdecydowanie poprawiło nastrój. Z całego serca polecam ten przepis znaleziony tu bo naprawdę warto. Pstrąg w warzywach na słodko 1 kg filetów z pstrąga (w oryginale miał być sandacz ale aktualnie nie miałam) 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny w słupkach 2 cebule 0,5 l przecieru(...)rodzynki, goździki, cynamon, doprawić w razie konieczności solą i zagotować. Tak przygotowanymi warzywami zalać rybę w naczyniu i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 45 minut. Smacznego! Artykuł Pstrąg w warzywach na słodko pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaRoladki z pstrąga z kremowym serkiem Składniki na 2 porcje: 2 pstrągi po ok.250-300g lub niewielkie filety z pstrąga serek kremowy Apetina "Grilowana papryka i oliwki" 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z limonki 1 kromka chleba (nieziarnistego, bez skórki 300 g pomidorków koktajlowych w soku pomidorowym czarne oliwki według uznania 1 szlotka sól i pieprz bazylia Jeżeli ryby
Pełny talerzdługo kapary na półce stały :) Kiedyś miałam wykorzystać do sałatki, ale nie wyszło. I dobrze. Bo wyszedł pyszny sos do ryby. Zamówiłam świeżą rybę z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica. Świeży pstrąg wylądował na patelni. W lekko pikantnym sosie kaparowym i ryżem curry. Z pozoru dwa różne składniki idealnie skomponowały się w jedno danie. Składniki na 3-4 porcje: 200 g ryżu(...)brązowego 400 g filetu z pstrąga 1/2 papryczki chilli 3 łyżki kaparów 100 g jogurtu naturalnego 1/2 pęczka koperku masło klarowane do smażenia plus do ryżu przyprawy: curry, przyprawa do rosołu bez soli, sól Ryż gotujemy dodając do wody łyżeczkę curry, trochę soli i przyprawę do rosołu oraz pół łyżeczki masła. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła. Dodajemy pstrąga pokrojonego
KucharzycaZdrowa i wyrazista w smaku ryba. Pyszne jednogarnkowe danie na piątkowy lub niedzielny obiad. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 2 pstrągi patroszone 16 g masła ½ pęczka koperku sos z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu czarnego 5 sztuk młodych ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona ½ pęczka pietruszki 1 łyżka oliwy szczypta soli szczypta(...)naczynia żaroodpornego 5. Wysmarować rybę masłem z koperkiem 6. Skropić rybę cytryną i doprawić 7. Ułożyć rybę na ziemniaczkach Pobierz wersję do druku: Pobierz Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami Artykuł Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plpogoda u Was ?? Też tak słonecznie i ciepło ??? Fajnie, że jeszcze jest tak ładnie. Co do jedzonka, to tak lekko dziś, pstrąg łososiowy gotowany na parze, oprószony solą i pieprzem, do tego troszkę masła, czosnek i por :-). Jako dodatek kasza pęczak. Można dodać ulubioną sałatkę. Udanego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: około 350 g filetu z pstrąga łososiowego(...)masło 3 ząbki czosnku sól pieprz Z pstrąga ściągam skórę, myję, oprószam solą i pieprzem. Przekładam do garnka do gotowania na parze, pora kroję, czosnek przepuszczam przez praskę. Na filet daję masełko, czosnek i na wierzch pora. Gotuję około 20 minut. U mnie jako dodatek kasza pęczak i sałatka. Smacznego
kruche babeczkiSkładniki: - 2 całe pstrągi - 4 plastry cytryny - 6 ząbków czosnku - gałązki świeżego tymianku (ja nie miałam świeżego- zastąpiłam suszonym) - sól, pieprz czarny - 6 małych ziemniaków - papryka słodka mielona, tymianek suszony, sól - 2 łyżki oleju Pstrągi płuczę pod bieżącą wodą i dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym. Środek ryby oprószam solą i tymiankiem (w oryginalnym przepisie należy włożyć całe gałązki), wkładam(...)papierem do pieczenia, tak aby plastry nie nachodziły na siebie. Piekarnik rozgrzewam do 210 stopni (grzałka góra- dół). Wkładam blachę z ziemniakami na najwyższy poziom. Po 10 minutach wkładam pstrągi o poziom niżej i piekę jeszcze 15- 20 minut. Ze środka ryby wyjmuję farsz. Czosnek wyciskam z łupin i smaruję rybę z wierzchu. Jeżeli użyty był świeży tymianek, należy
Cook&Lovepodana w ten sposób na pewno niejedną osobę zaskoczy- nie tylko wzrokowo, ale i smakowo. Składniki: 3 czerwone papryki szklanka kaszy pęczak 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku wędzony pstrąg (275g) 4 łyżki oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki 1 cytryna 3 łyżeczki tartej bułki sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pstrąga oczyszczamy z ości(...)rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Kaszę łączymy z cebulą, pietruszką i pstrągiem. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Papryki przekrawamy na pół. Od środka posypujemy solą i pieprzem. Napełniamy farszem. Wierzch posypujemy tartą bułką. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-45 minut
Pobite gary Barbarywędzonej ryby i ryżu wywodząca się z Indii, a rozpropagowana w Anglii. Możemy do niego użyć w zasadzie dowolnej wędzonej ryby – ja tym razem użyłam wędzonego filetu pstrąga i ryby maślanej (brytyjska wersja zawiera zazwyczaj łupacza). Ryba nadaje nie tylko smaku całej potrawie, ale także słoności – nie ma potrzeby solenia kedgeree. Charakterystycznym dodatkiem do dania jest jajko ugotowane(...)curry i jajko – osobno są fantastyczne, a razem smakują jeszcze lepiej. Składniki na 4 porcje. Kedgeree – jednogarnkowa potrawka z wędzonej ryby: 400 g wędzonej ryby (np. dorsza, pstrąga, łupacza, ryby maślanej czy łososia) 1 szklanka ryżu basmati (200 g) 1 liść laurowy 1 duża cebula 300 ml mleka 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki kurkumy
Poezja smakuDzisiaj danie na szybko, nie znaczy, że nie smaczne, bo bardzo smaczne :). Makaron z pstrągiem łososiowym, cukinią, do tego czerwona cebulka, czosnek i natka pietruszki. Lubię, oj lubię takie jedzonko :))) Miłego dnia :) Składniki: pstrąg łososiowy filet średnia cukinia cebula czerwona 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól różowa pieprz olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. Na patelni(...)następnie pokrojoną w plasterki cukinię, wszystko podsmażam. Z fileta pozbywam się skóry, kroję na mniejsze porcje, daję na patelnię. Warzywa przesuwam na jedną część patelni, a na drugiej smażę pstrąga. Oprószam go z obu stron solą i pieprzem. Na końcu dorzucam natkę pietruszki i wcześniej przygotowany makaron. Wszystko mieszam, doprawiam solą i gotowe
kruche babeczki