pstrag - 1678 przepisów (strona:30/112)

Pstrąg w warzywach na słodko 111

cudownie aromatycznych przypraw, takich jak cynamon, goździki to jest to co mi i moim gościom zdecydowanie poprawiło nastrój. Z całego serca polecam ten przepis znaleziony tu bo naprawdę warto. Pstrąg w warzywach na słodko 1 kg filetów z pstrąga (w oryginale miał być sandacz ale aktualnie nie miałam) 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny w słupkach 2 cebule 0,5 l przecieru(...)rodzynki, goździki, cynamon, doprawić w razie konieczności solą i zagotować. Tak przygotowanymi warzywami zalać rybę w naczyniu i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 45 minut. Smacznego! Artykuł Pstrąg w warzywach na słodko pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z pstrąga z kremowym serkiem i pomidorami 181

Roladki z pstrąga z kremowym serkiem Składniki na 2 porcje: 2 pstrągi po ok.250-300g lub niewielkie filety z pstrąga serek kremowy Apetina "Grilowana papryka i oliwki" 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki soku z limonki 1 kromka chleba (nieziarnistego, bez skórki 300 g pomidorków koktajlowych w soku pomidorowym czarne oliwki według uznania 1 szlotka sól i pieprz bazylia Jeżeli ryby

Pełny talerz
Pstrąg w pikantnym sosie kaparowym 150

długo kapary na półce stały :) Kiedyś miałam wykorzystać do sałatki, ale nie wyszło. I dobrze. Bo wyszedł pyszny sos do ryby. Zamówiłam świeżą rybę z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica. Świeży pstrąg wylądował na patelni. W lekko pikantnym sosie kaparowym i ryżem curry. Z pozoru dwa różne składniki idealnie skomponowały się w jedno danie. Składniki na 3-4 porcje: 200 g ryżu(...)brązowego 400 g filetu z pstrąga 1/2 papryczki chilli 3 łyżki kaparów 100 g jogurtu naturalnego 1/2 pęczka koperku masło klarowane do smażenia plus do ryżu przyprawy: curry, przyprawa do rosołu bez soli, sól Ryż gotujemy dodając do wody łyżeczkę curry, trochę soli i przyprawę do rosołu oraz pół łyżeczki masła. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła. Dodajemy pstrąga pokrojonego

Kucharzyca
Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami 177

Zdrowa i wyrazista w smaku ryba. Pyszne jednogarnkowe danie na piątkowy lub niedzielny obiad. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 Składniki: 2 pstrągi patroszone 16 g masła ½ pęczka koperku sos z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu czarnego 5 sztuk młodych ziemniaków 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona ½ pęczka pietruszki 1 łyżka oliwy szczypta soli szczypta(...)naczynia żaroodpornego 5. Wysmarować rybę masłem z koperkiem 6. Skropić rybę cytryną i doprawić 7. Ułożyć rybę na ziemniaczkach Pobierz wersję do druku: Pobierz Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami Artykuł Pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Pstrąg łososiowy gotowany na parze z porem i czosnkiem 155

pogoda u Was ?? Też tak słonecznie i ciepło ??? Fajnie, że jeszcze jest tak ładnie. Co do jedzonka, to tak lekko dziś, pstrąg łososiowy gotowany na parze, oprószony solą i pieprzem, do tego troszkę masła, czosnek i por :-). Jako dodatek kasza pęczak. Można dodać ulubioną sałatkę. Udanego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: około 350 g filetu z pstrąga łososiowego(...)masło 3 ząbki czosnku sól pieprz Z pstrąga ściągam skórę, myję, oprószam solą i pieprzem. Przekładam do garnka do gotowania na parze, pora kroję, czosnek przepuszczam przez praskę. Na filet daję masełko, czosnek i na wierzch pora. Gotuję około 20 minut. U mnie jako dodatek kasza pęczak i sałatka. Smacznego

kruche babeczki
Pstrąg pieczony wg przepisu Magdy Gessler z talarkami ziemniaczanymi 186

Składniki: - 2 całe pstrągi - 4 plastry cytryny - 6 ząbków czosnku - gałązki świeżego tymianku (ja nie miałam świeżego- zastąpiłam suszonym) - sól, pieprz czarny - 6 małych ziemniaków - papryka słodka mielona, tymianek suszony, sól - 2 łyżki oleju Pstrągi płuczę pod bieżącą wodą i dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym. Środek ryby oprószam solą i tymiankiem (w oryginalnym przepisie należy włożyć całe gałązki), wkładam(...)papierem do pieczenia, tak aby plastry nie nachodziły na siebie. Piekarnik rozgrzewam do 210 stopni (grzałka góra- dół). Wkładam blachę z ziemniakami na najwyższy poziom. Po 10 minutach wkładam pstrągi o poziom niżej i piekę jeszcze 15- 20 minut.  Ze środka ryby wyjmuję farsz. Czosnek wyciskam z łupin i smaruję rybę z wierzchu. Jeżeli użyty był świeży tymianek, należy

Cook&Love
Papryka faszerowana pstrągiem 154

podana w ten sposób na pewno niejedną osobę zaskoczy- nie tylko wzrokowo, ale i smakowo. Składniki: 3 czerwone papryki szklanka kaszy pęczak 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku wędzony pstrąg (275g)  4 łyżki oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki 1 cytryna 3 łyżeczki tartej bułki sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pstrąga oczyszczamy z ości(...)rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Kaszę łączymy z cebulą, pietruszką i pstrągiem. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Papryki przekrawamy na pół. Od środka posypujemy solą i pieprzem. Napełniamy farszem. Wierzch posypujemy tartą bułką. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-45 minut

Pobite gary Barbary
Kedgeree – jednogarnkowa potrawka z wędzonej ryby 328

wędzonej ryby i ryżu wywodząca się z Indii, a rozpropagowana w Anglii. Możemy do niego użyć w zasadzie dowolnej wędzonej ryby – ja tym razem użyłam wędzonego filetu pstrąga i ryby maślanej (brytyjska wersja zawiera zazwyczaj łupacza). Ryba nadaje nie tylko smaku całej potrawie, ale także słoności – nie ma potrzeby solenia kedgeree. Charakterystycznym dodatkiem do dania jest jajko ugotowane(...)curry i jajko – osobno są fantastyczne, a razem smakują jeszcze lepiej. Składniki na 4 porcje. Kedgeree – jednogarnkowa potrawka z wędzonej ryby: 400 g wędzonej ryby (np. dorsza, pstrąga, łupacza, ryby maślanej czy łososia) 1 szklanka ryżu basmati (200 g) 1 liść laurowy 1 duża cebula 300 ml mleka 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki kurkumy

Poezja smaku
Pstrąg łososiowy z makaronem i cukinią 202

Dzisiaj danie na szybko, nie znaczy, że nie smaczne, bo bardzo smaczne :). Makaron z pstrągiem łososiowym, cukinią, do tego czerwona cebulka, czosnek i natka pietruszki. Lubię, oj lubię takie jedzonko :))) Miłego dnia :) Składniki: pstrąg łososiowy filet średnia cukinia cebula czerwona 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól różowa pieprz olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. Na patelni(...)następnie pokrojoną w plasterki cukinię, wszystko podsmażam. Z fileta pozbywam się skóry, kroję na mniejsze porcje, daję na patelnię. Warzywa przesuwam na jedną część patelni, a na drugiej smażę pstrąga. Oprószam go z obu stron solą i pieprzem. Na końcu dorzucam natkę pietruszki i wcześniej przygotowany makaron. Wszystko mieszam, doprawiam solą i gotowe

kruche babeczki
Pstrąg pieczony z rozmarynem, czosnkiem niedźwiedzim i frytkami z batata 205

Pieczone pstrągi tęczowe z gałązkami rozmarynu i suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz frytkami ze słodkich ziemniaków-batatów. Zdrowy, pyszny i aromatyczny obiad przygotowany na jednej blaszce do pieczenia Składniki: 2 pstrągi tęczowe (wypatroszone) 1 duży batat 3 gałązki rozmarynu 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego sok z cytryny około 4 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Batata obieramy, kroimy w kształcie(...)frytek i wrzucamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i listki z jednej gałązki rozmarynu. Mieszamy. Pstrągi myjemy, osuszamy i robimy nacięcia po jednej stronie. Ryby nacieramy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po gałązce rozmarynu, a nacięcia wypełniamy czosnkiem niedźwiedzim. Ryby przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Oryginalny smak
Pstrąg w galarecie 136

takie potrawy, które nierozerwalnie kojarzą nam się wyłącznie z Bożym Narodzeniem. Jedną z takich potraw jest właśnie pstrąg (lub karp) w galarecie, bo nie przypominam sobie by pojawił się na stole w innym okresie niż Święta. :-) R yba przygotowana w s pecyficzny sposób, b o gotowana . Nie każdego to przeko na, ja mi mo to polecam spróbować. :-) 1 pstrąg(...)marchewki 1 pietruszka 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego  3 jajka 1/2 pęczka pietruszki 5 łyżek żelatyny 1. Pstrąga skrobiemy z łusek. Kroimy na kawałki w tzw. dzwonki.  2. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki. Rybę, warzywa, liść laurowy i ziele angielskie zalewamy wodą tak by całość była przykryta. Gotujemy przez około 30 minut. Jajka gotujemy

Szefowa kuchni
Lekko cytrynowy pstrąg z cykorią 128

Wróciłam. Zrobiłam kilka kroków wstecz. Zaczęłam szukać siebie, ukrytej gdzieś głęboko. Musiałam przejść przez długi korytarz, zbudowany z ludzkich oczekiwań. Trafiłam do domu.  A tam czekały na mnie pstrągi... sztuk cztery! Składniki dla 4 osób: 4 pstrągi 2 duże marchewki  8 małych ziemniaków 2 cykorie 6 ząbków czosnku cytryna pieprz cytrynowy sól oliwa z oliwek Sposób wykonania: Pstrągi

Kuchnia Pani Wiosny
PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 102

Wypatroszone i  umyte pstrągi posolić,posypać pieprzem  i skropić sokiem z cytryny. Do środka każdego z nich włożyć plasterki cytryny które nadadzą rybce piękny zapach, gałązki zielonej pietruszki i tymianku lub rozmarynu. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem  i włożyć po łyżce do środka każdej ryby. Odstawić na około dwie godziny do lodówki. Wstawić(...)pstrągi do nagrzanego do 220 stopni piekarnika  i piec około 20-30 minut. Pstrąga można zawinąć w folię i upiec również na grillu. Można podawać np.z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

potrawyregionalne
PASTA Z WĘDZONEGO PSTRĄGA 174

Pyszna i zdrowa   pasta z wędzonego pstrąga z serkiem i chrzanem Idealna do kanapek.  Był już prezentowany na blogu przepis na: PASTĘ Z WĘDZONEJ MAKRELI JAJKA I CEBULI Dziś zapraszam również na pastę , ale z innej rybki. Polecam wędzonego pstrąga. Składniki:  wędzony pstrąg ( średniej wielkości) 125g kremowego serka Philadelphia 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka sok z połowy cytryny

potrawyregionalne
Pstrąg łososiowy z masłem ziołowym 132

pory najczęściej kupowaną przeze mnie rybą był łosoś. Jednak ostatnio za namową sprzedawczyni - ponieważ sama lubię pstrągi, ale tradycyjne - postanowiłam kupić pstrąga łososiowego. Przygotowałam go tak jak łososia, czyli upieczonego na grillu, soczystego i aromatycznego z masłem ziołowym. Wyszedł pysznie i smakował jak prawdziwy łosoś. Taki pstrąg jest naprawdę dobry. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania