Składniki: 2 większe pstrągi 80g masła 100ml białego półwytrawnego wina 100ml bulionu warzywnego 2 cebule ząbek czosnku sól, pieprz pół pęczka natki pietruszki Przygotowanie: Masło rozpuścić na pateln i, dodać posiekaną cebulę i wyciśnięty prze praskę czosnek, lekko pod smażyć. Pstrąga pokroić w dzwonka, poło żyć na pateln i. Wlać wino i chwilkę smażyć , a ż alkohol odpar uje i dolać bulion. Trzy mać na ogniu do 5 min. Mięso pstrąga będzie już białe ( gotowe ) . Zdjąć go na tale rz yk, a sos zmiks... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...