Pieczony pstrąg łososiowy

Pieczony pstrąg łososiowy

Pieczony pstrąg łososiowy

Przepis na : obiad

Składniki na dwie porcje. Składniki: 400 g pstrąga łososiowego 2 łyżki pieprzu cytrynowego 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Sól morska Przepis: Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Naczynie, w którym będziemy piec rybkę smarujemy oliwą z oliwek. Pstrąga polewamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym i zmieloną solą morską. Pstrąga pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180C i pieczemy przez 15-20 minut. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.