Zapiekanka z pstrąga wędzonego i ziemniaków

Zapiekanka z pstrąga wędzonego i ziemniaków

Zapiekanka z pstrąga wędzonego i ziemniaków

Dobre obiadowe danie. Można przygotować wcześniej, a potem tylko wstawić do piekarnika i upiec.składniki1 wędzony pstrąg800 g - 1000 g ziemniaków2 cebule200 g śmietany (30% lub 18%)4-5 łyżek jogurtu naturalnego5- 6 łyżeczek chrzanu - do smaku, opcjonalniesólpieprzpłatki chiliszczypiorcheddar do posypaniaprzygotowaniePstrąga obrać ze skóry, oddzielić ości. Mięso podzielić na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć.  Przy pomocy krajalnicy  - mandoliny, lub robota kuchennego pokroić ziemni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, ziemniaki, jak zrobic pstrąga, zapiekanki, zapiekanka, zapiekanka z ziemniakami, pstrag, cheddar, jogurt, mięso, dania obiadowe, ryby, obiad, sosy, ryba, ziemniaki zapiekane, pieczone ziemniaki, zapiekanka z mięsem , mięsa pieczone, lekkie dania

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.