focaccia - 444 przepisów (strona:15/30)

Focaccia z ziemniakami i rozmarynem… 101

pomoże, jeśli 80% dziennego jadłospisu to pieczywo i wypieki wszelakie. Bo tak sobie wykalkulowałam, że równowaga w życiu musi być, więc skoro ćwiczę, to… Czytaj dalej Focaccia z ziemniakami i rozmarynem

brunetkawkuchni
Focaccia z cebulą i czosnkiem 88

już chwilkę. Doprawić delikatnie solą. Wszystko lekko przestudzić. Rozłożyć cebulkę na górze ciasta. Obsypać grubo mieloną solą. Pieczenie – rozgrzać piekarnik do 200 C i piec 25-30 stopni. Focaccia wykonanie w Thermomix do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki ciasta, wyrobić ciasto 3 minuty, naczynie zamknięte, interwał odstawić do wyrośnięcia reszta jak wyżej Wyszły pysznie

Kuchnia Pokoleń
Z cyklu: Domowe pieczywo - Focaccia z suszonymi pomidorami (Focaccia ai pomodori secchi) 74

Prima di infornare,  spennellate la superficie delle focaccine  con l'olio extravergine e con la punta delle dita pressate la superficie per creare i tipici buchi della focaccia.  Infornate le focaccine in forno preriscaldato a 200 °C per circa 15-20 minuti.  Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Z cyklu: Domowe pieczywo - Razowa focaccia (Focaccia integrale) 79

stenderete l'impasto. Lasciatelo riposare per circa 30 minuti. Cospargete la superficie con 1 cucchiaino di sale grosso e 1-2 cucchiai di olio extravergine d'oliva. Cuocete la focaccia in forno preriscaldato a 210 gradi per circa 15-20 minuti. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Focaccia z rozmarynem i solą morską 118

Klasyczne focaccia, czyli pyszna włoska przekąską z ciasta drożdżowego. Tym razem z dodatkiem rozmarynu, gruboziarnistej soli i oliwy z oliwek. Drożdże wymieszać z mąką. Dodać wodę, sól i oliwę i wyrobić

Bullio
Focaccia 76

Przepis na szybką wersję pysznego chleba, który idealnie nada się nie tylko jako pieczywo do kanapek, ale również jako dodatek do dań (np. gulaszu). Sama focaccia kojarzona jest z kuchnią Ligurii znajdującej się na północnym zachodzie Włoch, znanej też jako Riwiera Włoska. Jest na prawdę pyszna, więc warto zrobić. SKŁADNIKI 15 g świeżych drożdży 500 ml letniej wody mała szczypta

Passions hobbies life
Focaccia z oliwkami i rozmarynem 92

Pyszna focaccia z hiszpańskimi oliwkami i pachnąca rozmarynem. Składniki: 500g mąki pszennej 8g suchych drożdży 2 łyżki ziół prowansalskich 50ml oliwy z oliwek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 200ml ciepłej/letniej wody hiszpańskie oliwki nadziewane papryką gałązki rozmarynu sól gruboziarnista Mąkę mieszamy z drożdżami, ziołami, cukrem, solą. Do wymieszanych składników powoli lejemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Jako ostatnią

Gotowanie i blogowanie
Focaccia z kiełbasą - dzielona na pół 64

Każde z nas chciało inne dodatki, więc powstała focaccia dzielona na pół. Jedna strona z kiełbasą, druga z pomidorkami i mozzarellą, całość oprószona solą. Smakowa bosko! Składniki: 500 mąki pszennej 8g suchych drożdży 2 łyżki ziół prowansalskich 50ml oliwy z oliwek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 200ml ciepłej wody 200g mozzarelli pomidorki koktajlowe dobrej jakości kiełbasa słonecznik Mąkę mieszamy

Gotowanie i blogowanie
Pizza focaccia z oliwkami i rozmarynem. 78

solą. Podgrzewamy piekarnik do temperatury 220 °C i pieczemy w nim naszą pizzę. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 47 total views, 47 views today Tweetnij The post Pizza focaccia z oliwkami i rozmarynem. appeared first on MODA

MODA NA BIO
Focaccia z pomidorami, oliwkami i rozmarynem 83

Dzisiaj zapraszam na absolutnie rewelacyjną przekąskę we włoskim stylu. Banalnie prosta w przygotowaniu focaccia z pomidorami, zielonymi oliwkami i rozmarynem zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia i dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych. Jest idealna na kolację, dodatek do innych dań lub przekąską na imprezę. Zapraszam do wypróbowania przepisu - u nas cała brytfanka na dwie osoby zniknęła w 15 minut :) Do przygotowania dania

Wyprawy kulinarne
Walentynki FIT 88

moje propozycje na menu walentynkowe w wersji FIT. W toskańskim stylu, jest i zdrowo i pysznie.  Znajdziecie w nim moją propozycję startera, zupy, dania głównego oraz deseru. Bakaliowa focaccia, toskańska zupa pomidorowa, buraczane pesto oraz owocowe tiramisu! Jest bez glutenu, orkisz, mleko kokosowe, jagody Goji, nasiona chia ...  Menu dla zwolenników zdrowego odżywiania. Mam nadzieję, że skorzystacie z moich

Garniec Magalie
Focaccia z karmelizowaną cytryną, rozmarynem i pieprzem 67

zapiekane były świeże cytryny, ja postanowiłam je lekko skarmelizować. Same cytrynki nie są miękkie lecz delikatnie chrupkie. Podczas pieczenia oddają ciastu swój aromat i smak.  Składniki: focaccia: 400 g mąki pszennej (użyłam typ 750) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 300 ml ciepłej wody 1 saszetka suszonych drożdży instant (7 g) 4 łyżki oliwy z oliwek dodatkowo: 1 cytryna

Codzienna kuchnia niecodzienna
Focaccia z rozmarynem 100

Focaccia. Bardzo puszysta, z chrupiącą skórką. Znakomita zamoczona w dobrej oliwie, świetna z szynką, suszonymi pomidorami  i dodatkiem jakiegoś zielska. Można ją po upieczeniu zamrozić a po rozmrożeniu podgrzać, zawiniętą w folię, w piekarniku. Z tej porcji upieczemy dwie okrągłe ( ok 25 cm średnicy) lub dwie prostokątne focaccie.  Robiłam z połowy porcji, w prostokątnej foremce. Na podstawie przepisu

Stare Gary
Pełnoziarnista orkiszowa focaccia z serem 219

taka ''pizzowata''. Bardzo dobra, w środku z serem, chrupiąca, ale delikatna w smaku. Ważne jest, by użyć dużej ilości swoich ulubionych ziół. Z podanych składników wyszła mi jedna okrągła focaccia, którą pokroiłam na 8 kawałków. Wartość kaloryczna całego przepisu: 1439kcal Białko: 47g Tłuszcz: 78g Węglowodany: 133g Wartość kaloryczna jednego kawałka: 180kcal Białko: 5,9g Tłuszcz: 9,75g Węglowodany

Feel Eat
FOCACCIA Z ROZMARYNEM I OLIWKAMI 68

Focaccia jest specjałem kuchni włoskiej. Jest to rodzaj pieczywa / ciasta , które może byc jednocześnie podstawą pizzy ( ale bez sosu i dodatków ). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą – z solą, ziołami ( np. rozmarynem , szałwią ) … polanej oliwą … z suszonymi pomidorami i oliwkami. Przeważnie podaje się ją na ciepło dla zaspokojenia głodu przed daniem głównym. Ja pierwszy

Ostra na Słodko