FOCACCIA Z POMIDORAMI KOKTAJOWYMI I CEBULĄ

FOCACCIA Z POMIDORAMI KOKTAJOWYMI I CEBULĄ

FOCACCIA Z POMIDORAMI KOKTAJOWYMI I CEBULĄ

   Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa. Z wierzchu chrupiąca, w środku puszysta, pokrojoną na mniejsze kawałki można podawać do grilla. Dodatki możemy modyfikować według uznania. Zaczyn: 10 g świeżych drożdży 50 ml ciepłej wody Łyżeczka cukru Łyżka mąki pszennej Ciasto: 270 g mąki pszennej 230 ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli  2 łyżki oliwy Wierzch: pomidorki koktajlowe 1/2 średniej czerwonej cebuli 2-3 łyżki oliwy sól gruboziarnista  świeże zioła np cząber, rozmaryn Zaczyn: Do ciepłej wody ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.