zrobieniu pierwszy raz focaccia robię ją bardzo często. Ostatnio zrobiłam z dodatkami alla pizza, pyszności :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldmożna spryskać wodą lub zostawić w nim naczynie z wodą. Focaccię wyjąc, dać jej chwilę odpocząć i zjeść ze smakiem maczając np. w oliwie z balsamico i ulubionymi dodatkami. #focaccia #italianbread #focacciabread #cebula #onion #oliwki #olives #sol #salt #delicious #foodporn #italiancuisine #pyszne #pysznejedzenie #przystawka
Jemy PijemyZrobiłam sałatkę po grecku i czegoś mi do niej zabrakło ;) pomyślałam, że focaccia będzie idealnym dodatkiem, faktycznie jest idealna i nie tylko do sałatki ;) można ją jeść samą, jako dodatek do sałatek lub mięsnych dań. Polecam spróbować bo przepis jest dziecinnie prosty a i czas krótki. Składniki na 1 szt ok 30 cm średnicy: -250g maki najlepiej
Wypieki Reneprzygotowaniu z dowolnie wybranymi dodatkami. **** Stendete l'impasto ottenendo delle focacce dalla forma rotonda e con la punta delle dita pressate la superficie per creare i tipici buchi della focaccia. Cuocete le focacce in una padella leggermente unta di olio su entrambi i lati per circa 4-5 minuti. Servite le focacce ben calde e guarnite a piacere. Smacznego
La grande e la piccola cuocaFocaccia, to potrawa kuchni włoskiej. Jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Podawana jest w zależności od regionu, z solą, ziołami, polana oliwą, z suszonymi pomidorami bądź oliwkami. Ja połączyłam to co włoskie, z tym co polskie. I tak też powstała nam faccaccia, która troszeczkę przypomina nasze polskie cebularze. Nie skłonię się do nazwy mini pizze, bo ciasto jest bardzo
Passions hobbies lifeLasciatelo riposare per circa 1 ora. Cospargete la superficie con 1-2 cucchiaini di sale grosso, 1-2 cucchiai di olio extravergine d'oliva e rosmarino tritato. Cuocete la focaccia in forno preriscaldato a 220 gradi per circa 25-30 minuti. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocapomoże, jeśli 80% dziennego jadłospisu to pieczywo i wypieki wszelakie. Bo tak sobie wykalkulowałam, że równowaga w życiu musi być, więc skoro ćwiczę, to… Czytaj dalej Focaccia z ziemniakami i rozmarynem
brunetkawkuchnijuż chwilkę. Doprawić delikatnie solą. Wszystko lekko przestudzić. Rozłożyć cebulkę na górze ciasta. Obsypać grubo mieloną solą. Pieczenie – rozgrzać piekarnik do 200 C i piec 25-30 stopni. Focaccia wykonanie w Thermomix do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki ciasta, wyrobić ciasto 3 minuty, naczynie zamknięte, interwał odstawić do wyrośnięcia reszta jak wyżej Wyszły pysznie
Kuchnia PokoleńPrima di infornare, spennellate la superficie delle focaccine con l'olio extravergine e con la punta delle dita pressate la superficie per creare i tipici buchi della focaccia. Infornate le focaccine in forno preriscaldato a 200 °C per circa 15-20 minuti. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocastenderete l'impasto. Lasciatelo riposare per circa 30 minuti. Cospargete la superficie con 1 cucchiaino di sale grosso e 1-2 cucchiai di olio extravergine d'oliva. Cuocete la focaccia in forno preriscaldato a 210 gradi per circa 15-20 minuti. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocaKlasyczne focaccia, czyli pyszna włoska przekąską z ciasta drożdżowego. Tym razem z dodatkiem rozmarynu, gruboziarnistej soli i oliwy z oliwek. Drożdże wymieszać z mąką. Dodać wodę, sól i oliwę i wyrobić
BullioPrzepis na szybką wersję pysznego chleba, który idealnie nada się nie tylko jako pieczywo do kanapek, ale również jako dodatek do dań (np. gulaszu). Sama focaccia kojarzona jest z kuchnią Ligurii znajdującej się na północnym zachodzie Włoch, znanej też jako Riwiera Włoska. Jest na prawdę pyszna, więc warto zrobić. SKŁADNIKI 15 g świeżych drożdży 500 ml letniej wody mała szczypta
Passions hobbies lifePyszna focaccia z hiszpańskimi oliwkami i pachnąca rozmarynem. Składniki: 500g mąki pszennej 8g suchych drożdży 2 łyżki ziół prowansalskich 50ml oliwy z oliwek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 200ml ciepłej/letniej wody hiszpańskie oliwki nadziewane papryką gałązki rozmarynu sól gruboziarnista Mąkę mieszamy z drożdżami, ziołami, cukrem, solą. Do wymieszanych składników powoli lejemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Jako ostatnią
Gotowanie i blogowanieKażde z nas chciało inne dodatki, więc powstała focaccia dzielona na pół. Jedna strona z kiełbasą, druga z pomidorkami i mozzarellą, całość oprószona solą. Smakowa bosko! Składniki: 500 mąki pszennej 8g suchych drożdży 2 łyżki ziół prowansalskich 50ml oliwy z oliwek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 200ml ciepłej wody 200g mozzarelli pomidorki koktajlowe dobrej jakości kiełbasa słonecznik Mąkę mieszamy
Gotowanie i blogowanie