Focaccia, to potrawa kuchni włoskiej. Jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Podawana jest w zależności od regionu, z solą, ziołami, polana oliwą, z suszonymi pomidorami bądź oliwkami. Ja połączyłam to co włoskie, z tym co polskie. I tak też powstała nam faccaccia, która troszeczkę przypomina nasze polskie cebularze. Nie skłonię się do nazwy mini pizze, bo ciasto jest bardzo wyrośnięte. Najbardziej kojarzy się pieczywem z gotowym farszem. Można je podawać na ciepło lub na zimno. To świetna altern... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...